אגודת לימודי אמריקה הלטינית

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אגודת לימודי אמריקה הלטינית
Latin American Studies Association
מדינה ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
מטה הארגון פיטסבורג עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות 1966–הווה (כ־58 שנים) עריכת הנתון בוויקינתונים
lasaweb.org/en
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

אגודת לימודי אמריקה הלטיניתאנגלית: Latin American Studies Association, מוכרת גם בראשי התיבות LASA) היא האגודה המקצועית הגדולה ביותר של חוקרי אמריקה הלטינית ומכוני מחקר העוסקים בחבל ארץ זה.

פעילות[עריכת קוד מקור | עריכה]

מטרתה המוצהרת של האגודה היא: "לטפח דיון אינטלקטואלי אודות, מחקר והוראה של אמריקה הלטינית, הקריביים ואנשיהם ברחבי האמריקות, לקדם את תחומי ההתעניינות של חברי האגודה המגוונים, ולעודד מעורבות אזרחית באמצעות בניית רשתות ודיון ציבורי".

האגודה הוקמה ב-7 במאי 1966 מתוך שיתוף פעולה של "הועדה המשותפת ללימודי אמריקה הלטינית" (Joint Committee on Latin American Studies) של "המועצה האמריקאית של אגודות מלומדות" (American council of Learned societies) ושל המועצה למחקר במדעי החברה (Social Siences Research Council) ושל "הקרן ההיספאנית" (Hispanic Foundation) של ספריית הקונגרס של ארצות הברית. האגודה החליפה את "האגודה ללימודי אמריקה הלטינית" (The Association for Latin American Studies), התארגנות מוקדמת יותר שהוקמה ב-1959 ואשר כשלה מלעמוד ביעדיה.

באגודה חברים כ-5,000 איש ומוסדות מדיסציפלינות שונות. מרבית חברי האגודה הם מארצות הברית של אמריקה, וכ-25% מחוצה לה. במסגרת האגודה פועלים החברים גם במחלקות (sections) שונות של תחומי עניין ממוקדים יותר. 28 המחלקות השונות מחולקות לפי מדינות, אזורים ותחומי עניין כגון "גזע ואתניות", "כלכלה ופוליטיקה" או "לימודי קולנוע".

האגודה מקיימת כנס בינלאומי רב משתתפים אחת ל-18 חודשים ובו כ-900 מושבים. האגודה מוציאה לאור את כתב העת Latin American Research Review, מכתבי העת המובילים בתחום לימודי אמריקה הלטינית ומעניקה פרסים שונים על הישגים אקדמאיים.

לקריאה נוספת[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • Howard F. Cline, "The Latin American Studies Association: A Summary Survey with Appendix", Latin American Research Review, Vol. 2, No. 1 (Autumn, 1966), pp. 57-79

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך זה הוא קצרמר בנושא אמריקה הלטינית. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.