אהרן חיטריק

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית

הרב אהרן חיטריק (ט' בתשרי ה'תרצ"ט, אוקטובר 1939 - כ"ט בתשרי ה'תשע"ב, אוקטובר 2011) היה חוקר ויושב ראש מערכת אוצר החסידים, לההדרת כתבי אדמו"רי חב"ד.

קורות חיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

נולד בעיר חרקוב ליהודה (אנ') (שו"ב ומשפיע), ולקיילא בתו של רב חסידי חב"ד שם, הרב אהרן תומרקין. בתקופת מלחמת העולם השנייה נדד עם משפחתו לעיר סמרקנד שבאוזבקיסטן שם שהו עד עזיבתם את ברית המועצות בשנת 1947. למד לימודי קודש אצל מלמד פרטי ומקצועות חול אצל מורה פרטית. בשנת תש"ו מיד לאחר יציאתם מרוסיה נשלח אביו על ידי רבי יוסף יצחק שניאורסון לאנטוורפן, בלגיה על מנת לנסות להוציא את הילדים היהודים שנמסרו למנזרים בתקופת המלחמה. בשנת תש"ט 1949 עבר עם משפחתו למונטריאול שבקנדה ונכנס ללמוד בישיבת תומכי תמימים שם, בשנת תשט"ז 1956 נסע חיטריק ללמוד במרכז חב"ד העולמי שבקראון הייטס שבברוקלין. בשנת תשכ"ב 1962 נישא לסלוה בת יהודה אריה לייב כהן מכפר חב"ד, התגורר בשכונת קראון הייטס ונכנס ללמוד בכולל אברכים שע"י המזכירות.

ביום חמישי כ"ט תשרי תשע"ב נפטר ונקבר בבית הקברות מונטיפיורי.

חיטריק השאיר בן ובת, עוד בן שלו נפטר בתאונת דרכים בשנת תשמ"ז.

עבודתו הספרותית[עריכת קוד מקור | עריכה]

כבחור ישיבה, שלחה אותו הנהלת הישיבה להתגורר אצל החוקר הרב אברהם סופר, אשר גר לבדו. סופר ראה את כישרונו של חיטריק ושיתף אותו בעבודתו הספרותית. לאחר פטירת הרב סופר, מונה חיטריק על ידי הרבי לשמש כחוקר החסידות. הוא נשלח על ידי רבי מנחם מנדל שניאורסון בשנת 1976 לוורשה ועוד כדי לחקור את כתבי אדמו"רי חב"ד. סייע לרב מנחם מנדל כשר בההדרת ספרי רבי יוסף רוזין ("הרוגטשובר").

בשנת 1978 מונה על ידי הרבי לעמוד בראש צוות חדש שיוציא לאור את כל כתבי אדמו"רי חב"ד. נמנה עם הכותבים הקבועים בקובץ הערות וביאורים.

ספרים שההדיר[עריכת קוד מקור | עריכה]

מהדורות על פי כתבי יד:

ספרים בתורת חב"ד:


עץ משפחת אשתו


 
 
 
 
 
ברוך שלום כהן
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
רפאל נחמן הכהן
 
 
 
מיכאל כהן
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
יואל כהן
 
חסיה פריז
 
סלווה חיטריק
 
אהרן חיטריק
 
 
 
 
 
 
 
 
 
מאיר פריימן[1]
 
זלטה
 
ישעיהו הרצל[2]
 
 

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ בעלה הראשון שנפטר
  2. ^ בעלה השני הנוכחי
ערך זה הוא קצרמר בנושא אישים. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.