אות נשיא המדינה לגבורה אזרחית
פרטים | |
---|---|
מדינה |
![]() |
סוג | עיטור אזרחי |
המעניק |
![]() |
זכאות | "מי שפעלו בגבורה יוצאת דופן תוך ערבות הדדית וחירוף נפש במטרה להציל חיי אדם" |
סטטוס | פעיל |
נוסד | 2024 |
הענקות | |
הוענק לראשונה | 30 באוקטובר 2024 |
סה"כ הוענקו |
18 בוגרים 6 ילדים |
הוענקו לאחר המוות | 9 |
![]() ![]() |
אות נשיא המדינה לגבורה אזרחית הוא עיטור ממלכתי המוענק על ידי נשיא מדינת ישראל לאזרחים שגילו אומץ לב יוצא דופן במצבים המסכנים חיי אדם. העיטור מוענק בטקס רשמי במשכן הנשיא בירושלים, והוא מהווה ביטוי להוקרה רשמית על מעשים אזרחיים של גבורה, שאינם במסגרת פעילות צבאית או ביטחונית.
ייסוד האות
[עריכת קוד מקור | עריכה]האות נוסד בשנת 2024 על ידי הנשיא יצחק הרצוג, על רקע מעשי הגבורה שנעשו במהלך טבח שבעה באוקטובר, כחלק מההכרה בחשיבותם של מעשים יוצאי דופן בחיי האזרחות הישראלית, ובהוקרה לאזרחים אשר במעשיהם תרמו תרומה ייחודית להצלת חיים או להגנה על חיי אדם, תוך לקיחת סיכון אישי משמעותי. הענקת האות מעלה על נס את הערבות ההדדית והגבורה של אזרחי ישראל.
הקריטריונים להענקה
[עריכת קוד מקור | עריכה]בחירת מקבלי האות נעשית על ידי נשיא המדינה בסיוע ועדה מייעצת שבראשה עומד השופט בדימוס אליקים רובינשטיין. האות ניתן למי שגילה גבורה יוצאת דופן או הפגין אומץ לב יוצא דופן במטרה להציל חיי אדם. לאות זכאים גם אזרחים שהלכו לעולמם.
קטגוריה מיוחדת לציון גבורת הילדים
[עריכת קוד מקור | עריכה]בפרס קיימת קטגוריה מיוחדת לציון גבורת הילדים, לציון הילדים שהוריהם נרצחו וגילו תושייה[1].
קישורים חיצוניים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- תקנון האות באתר בית הנשיא
- רשימת מקבלי האות - מקבץ ראשון
הערות שוליים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ^ אליהו לוקסנברג, שנה ל-7.10: אלו הזוכים באות הגבורה של נשיא המדינה, באתר "סרוגים", 9 באוקטובר 2024