אישור (כרטיס חיוב)
אישור או (באנגלית: Authorization) או אישור ותפיסת מסגרת (Authorization hold) הוא שלב מקובל בפעולת קניה בכרטיס חיוב המונפקים על ידי חברות אשראי ובנקים, המתקיים הן בכרטיסי חיוב מיידי (Debit card) והן בכרטיסי אשראי (Credit Cards) רבים בעולם.
תהליך האישור קורה לרוב לאחר אימות זהות מחזיק הכרטיס. (Authentication) התהליך כולל פניה וקבלת אישור ממנפיק הכרטיס כי בעל הכרטיס רשאי לבצע את העסקה מחד, והבטחה מצד המנפיק שיכבד את החיוב של בית העסק מאידך. (למשל, ניתן לבחון האם מסגרת האשראי של הלקוח או הכרטיס מגבילות קניה זו והגבלות אחרות אשר ימנעו את התשלום אשר ימנעו את העסקה) לעיתים מבוצעת פעולה זו יחד עם פעולת הלכידה אשר מבצעת את חיוב כרטיס האשראי בפועל (בכרטיס חיוב מיידי זה יקרה באותה העת, ובכרטיס אשראי ירד ממסגרת הכרטיס ויחויב רק במועד החיוב הקרוב), אך לעיתים הפרדה בין שתי הפעולות רצויה. (ובעל העסק ירצה להחזיק את הכסף עד שבמועד מאוחר יותר ייקבע האם העסקה תושלם או לא, ובמידת הצורך לשחרר אותו)
אורך תקופת ההחזקה עשוי להשתנות בין חברת אשראי אחת לאחרת, ובין בנק מנפיק אחד למשנהו. בדרך כלל נהוג כי כרטיס חיוב מיידי יקבל תקופת החזקה של עד 5 ימים, ואילו כרטיס אשראי עד 30 יום[דרוש מקור].
במקרים מסוימים, בהם בעל עסק רוצה לוודא כי בעל הכרטיס מאושר לבצע רכישה בסכום מסוים, נהוג לבצע את פעולת האישור עוד בטרם סכום החיוב כולו ידוע. למשל בבתי מלון ניתן לאשר את כרטיס האשראי בטרם סכום החיוב ידוע (היות שהחיוב עלול לכלול הוצאות לא ידועות מראש כדוגמת שירותי מיני-בר או VOD) וכך לצמצם את הסיכון שהאורח שאינו יכול לשלם על עלות החדר. בעת סיכום החשבון בפועל, ההחזקה על החיוב המקורי מבוטלת, הכרטיס מאושר בשנית והסכום המדויק נלכד על ידי המלון.