לדלג לתוכן

אפטנפוסטן

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אפטנפוסטן
Aftenposten
תדירות יומון עריכת הנתון בוויקינתונים
פורמט קומפקט
בעלים שיבסטד עריכת הנתון בוויקינתונים
עורך ראשי טרינה איילרטסן
תאריכי הופעה 14 במאי 1860 – הווה (164 שנים) עריכת הנתון בוויקינתונים
שפה נורווגית ממלכתית, נורווגית ספרותית, נורווגית עריכת הנתון בוויקינתונים
מערכת אוסלו עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה נורווגיה עריכת הנתון בוויקינתונים
ISSN 0804-3116, 0807-2027
aftenposten.no
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

אפטנפוסטןנורווגית: Aftenposten - משמעות השם היא "עיתון הערב") הוא עיתון יומי נורווגי בפורמט קומפקט שבסיסו באוסלו והוא העיתון המודפס הנפוץ ביותר בנורווגיה, עם תפוצה יומית העולה על 200,000 עותקים.

על אף שככלל העיתון משקף נקודות מבט ודעות מגוונות, הוא מזוהה בדרך כלל עם תפיסת עולם ליברלית-שמרנית. העיתון נוטה לכסות מגוון רחב של נושאים, לרבות חדשות מקומיות ובינלאומיות, פוליטיקה, תרבות, עסקים, ספורט, מדע וטכנולוגיה. העיתון מכיל לעיתים רבות גם מוספים מיוחדים המוקדשים לסגנון חיים, טיולים ואומנויות. בנוסף למהדורה המודפסת המסורתית של העיתון, העיתון זמין גם בפלטפורמה מקוונת דיגיטלית אשר מכילה הן תוכן חינמי והן תוכן אשר זמין רק למנויים.

העיתון נוסד ב-14 במאי 1860 על ידי כריסטיאן שיבסטד (אנ')[1] תחת השם "Christiania Adresseblad". בשנת 1861 העיתון אימץ את שמו הנוכחי, שמשמעותו בנורווגית הוא "עיתון הערב", משום שבתחילה היה זה רק עיתון ערב.

בשנת 1885 החל אפטנפוסטן להוציא לאור גם מהדורות בוקר וגם מהדורת ערב, ובהמשך הפך לעיתון הנפוץ ביותר בנורווגיה.

לאורך ההיסטוריה אפטנפוסטן מילא תפקיד משמעותי בעיצוב השיח הציבורי בנורווגיה והוא סיקר בין היתר אירועים מכוננים בהיסטוריה של נורווגיה, כולל את הפיכתה של נורווגיה למדינה עצמאית ב-1905, את האירועים שהתרחשו בתקופת הכיבוש הגרמני במהלך מלחמת העולם השנייה ואת האירועים שהתרחשו בתקופה בה נורווגיה השתקמה לאחר המלחמה. במהלך המלחמה העיתון היה נתון לצנזורה של הנאצים, בדומה לכל יתר כלי התקשורת בנורווגיה באותה העת.

ב-1966 הבעלים של אפטנפוסטן רכשו את העיתון היריב VG, אשר יהפוך במהלך תקופה ארוכה בהמשך לעיתון המודפס עם התפוצה הגדולה ביותר בנורווגיה.

בשנת 1995 השיקה אפטנפוסטן את פלטפורמת החדשות הדיגיטלית שלה, Aftenposten.no, אשר מכילה הן תוכן חינמי והן תוכן אשר זמין רב למנויים.[2] ב-2008 הפסיקה אפטנפוסטן לפרסם מאמרים באנגלית, על מנת שהתוכן הדיגיטלי יתמקד אך ורק בקהל דובר הנורווגית.

שינויים בולטים בעיתון במהלך העשור הראשון של המאה ה-21 כללו מעבר מפורמט ברודשיט לפורמט קומפקט, והפסקת מהדורת הערב של העיתון בשנת 2006.

העיתון נמצא בבעלות תאגיד המדיה הנורווגי שיבסטד (אנ')[3] אשר מחזיק בבעלותו מספר עיתונים ופלטפורמות דיגיטליות בולטים אחרים, כולל העיתון השני בגודל תפוצתו בנורווגיה, VG.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אפטנפוסטן בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ Bernard A. Cook (2001). Europe Since 1945: An Encyclopedia. Taylor & Francis. p. 935. ISBN 978-0-8153-4058-4.
  2. ^ "Online Journalism Atlas: Norway". Online Journalism. 25 בינואר 2008. נבדק ב-13 בינואר 2015. {{cite news}}: (עזרה)
  3. ^ Stig A. Nohrstedt; et al. (2000). "From the Persian Gulf to Kosovo — War Journalism and Propaganda" (PDF). European Journal of Communication. 15 (3). ארכיון (PDF) מ-22 בדצמבר 2015. {{cite journal}}: (עזרה)