אקדח מסמרים
אקדח מסמרים הוא כלי עבודה פנאומטי, מבוסס גז, אבק שרפה או חשמלי שמשמש לנעיצת מסמרים מהירה.
סוגי אקדחים
[עריכת קוד מקור | עריכה]ישנם סוגים שונים של אקדחי מסמרים המתאפיינים בעיקר בצורת ההפעלה שלהם ובגודל המסמרים שהם נועצים.
סוגי האקדחים:
- אקדח מסמרים חשמלי.
- אקדח מסמרים פנאומטי המופעל באמצעות קומפרסור.
- אקדח מסמרים המופעל בגז.
- אקדח מסמרים המופעל באמצעות אבק שרפה.
גודל המסמרים משתנה גם הוא החל ממסמרי סיכה דקיקים ועד מסמרי פלדה באורך של 10 ס"מ ויותר.
חלקים עיקריים
[עריכת קוד מקור | עריכה]מחסנית
[עריכת קוד מקור | עריכה]במחסנית מסודרים המסמרים בקבוצות המאפשרות טעינה אוטומטית של המסמר. סוגי המחסניות:
- פנימית - המחסנית נפתחת כמסילה שבתוכה ממוקמת דבוקת המסמרים (בעקרון דומה למהדק סיכות משרדי). לאחר כל לחיצה קפיץ אחורי דוחף את המסמרים אל בית הבליעה ומכין אותם לשימוש.
- חיצונית - שרשרת מסמרים המחוברת באמצעות סרט (פלסטיק בדרך כלל). לאחר כל לחיצה נע הסרט קדימה ומושך את המסמר הבא אל בית הבליעה.
מתג הפעלה ומשבת
[עריכת קוד מקור | עריכה]מתג ההפעלה ממוקם בדרך כלל על ידית האחיזה של הכלי באופן שמאפשר אחיזה מלאה של כף היד ולחיצה במקביל על מתג ההפעלה. בכל לחיצה נורה מסמר אחד.
מתג ההפעלה מקושר למשבת הנועד למנוע ירי בשוגג שעשוי להביא לפציעות חמורות. המשבת ממוקם בדרך כלל בנקודת המפגש של האקדח עם משטח העבודה, כך שלחיצה של האקדח אל משטח העבודה משחררת את המשבת ומאפשרת את יריית המסמר.
מקור הזנה אנרגטי
[עריכת קוד מקור | עריכה]לכל אחד מסוגי האקדחים ישנו מקור אנרגיה שונה שמטרתו לאפשר את יריית המסמר בעוצמה הנדרשת לפי גודל המסמר ומשטח העבודה שבו הוא ננעץ.
האקדחים הנפוצים ביותר הם אקדחים המבוססים על אנרגיה המופקת באמצעות מדחס אוויר (קומפרסור) ומחוברים אליו באמצעות צינור של אוויר דחוס. סוג נוסף של אקדחים המשמש לעבודה בחומרים קשים במיוחד הם אקדחים היורים מסמרי פלדה באמצעות תחמישי אבק שרפה (בדומה לכדור רובה). סוג שלישי של אקדחים מופעל באמצעות גז דחוס ואילו באקדחים חשמליים מקור ההזנה הוא חשמל.
פציעות
[עריכת קוד מקור | עריכה]עוצמתו של אקדח המסמרים ומהירות הפעולה שלו מביאים לא פעם למקרי פציעה חמורים. פציעות נפוצות בשימוש באקדח מסמרים בעקבות ביטול המשבת וירי שגוי שלא כנגד משטח עבודה, אי התאמה של עצמת הירי לרמת ההתנגדות של משטח העבודה - דבר הגורם למעבר של המסמר את משטח העבודה והמשך מעופה שלו. במצב כזה איברי גוף הנמצאים מצידו השני של משטח העבודה עלולים להיפגע מהמסמר.