אשרת עבודה וחופשה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

אשרת עבודה וחופשה היא אישור המתיר למטיילים לעבוד (ולפעמים גם ללמוד) בארץ המנפיקה את האשרה כדי לממן את הוצאות הנסיעה שלהם. עבור צעירים רבים, החזקת אשרת עבודה וחופשה מאפשרת להם לטייל במדינה זרה מבלי לחסוך מראש לחופשה. מרבית אשרות העבודה והחופשה מוצעות בהסכמי חוץ בין מדינות שונות במטרה לעידוד נסיעות וחילופי תרבויות בין אזרחיהן.

לעיתים קרובות ישנן מספר הגבלות על אשרה זו:

  • הגבלת גיל (בדרך כלל 18 עד 30 או 35).
  • סוג התעסוקה שניתן לעסוק בה או על משך הזמן בו הנוסע יכול להיות מועסק.
  • בעל הוויזה צפוי לקבל מספיק כסף כדי להמשיך לחיות בזמן התעסוקה המבוקשת.
  • על בעל הוויזה להיות בעל ביטוח בריאות או ביטוח נסיעות למשך השהייה, אלא אם המדינה תכסה זאת.

אוסטרליה[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • אשרת עבודה וחופשה באוסטרליה ניתנת בשני תנאים: ראשית, מקבליה לא יעבדו אצל אותו מעסיק במשך יותר מ-6 חודשים. שנית, הם לא יוכלו לעסוק בכל מחקר או הדרכה למשך למעלה מ-4 חודשים.[1]
  • האשרה מספקת הזדמנויות עבור אנשים בגילאים בין 18 ל-30 שנים לחופשה באוסטרליה, כדי לממן את הנסיעה שלהם באמצעות עבודה לטווח קצר.
  • הוויזה מאפשרת שהייה של עד 12 חודשים מיום הכניסה הראשונה לאוסטרליה, בין אם המחזיק מבלה את כל הזמן באוסטרליה. יש אפשרות להרחיב ל-12 חודשים נוספים עבור אנשים אשר השלימו שלושה חודשי עבודה באזורים הכפריים של אוסטרליה.
  • מותרת כל סוג של עבודה זמנית או מזדמנת, אבל עבודה של יותר משישה חודשים עם מעסיק אחד אינה מותרת.
  • מחזיקי האשרה זכאים ללמוד או לצאת לקורס הכשרה לתקופה של עד ארבעה חודשים.
  • מטיילים עשויים להיות כפופים לבדיקות רפואיות לפני בואם לאוסטרליה במיוחד אם הם מועסקים בתחום הבריאות או ההוראה. מועמדים יקבלו הודעה על ידי יישום מקוון, אם נדרשות בדיקות רפואיות.[2]
  • את האשרה ניתן לקבל רק פעם אחת בחיים.[3]
  • באוסטרליה ניתנים אישורים לאזרחי ארצות הברית, דרום קוריאה, גרמניה, קנדה, הולנד, יפן, טייוואן, אירלנד, מלטה, דנמרק, שוודיה, נורווגיה, הונג קונג, פינלנד, קפריסין, צרפת, איטליה, בלגיה, איסלנד, יוון, אסטוניה ולטביה בעלי דרכון מן המדינות הללו יכולים להגיש בקשה לקבלת האשרה.[4]
  • מחזיקי דרכון מארגנטינה, בנגלדש, סין, צ'ילה, אינדונזיה, מלזיה, פולין, פורטוגל, הרפובליקה הסלובקית, סלובניה, ספרד, תאילנד, הודו, ארצות הברית, אורוגוואי, הונגריה[5] יכולים לקבל את האשרה בתנאי שהיא לפחות 1/3 ללימודים. .[6] בנגלדש חתמה על אשרת עבודה וחופשה הסכם עם אוסטרליה, אשר נכלל עם תת-462, תוכנית זו נחתמה באוקטובר 2007 ויושמה החל משנת 2011.[7]

אוסטריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

צ'כיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • אזרחי קנדה, צ'ילה,[11] ישראל,[12] ניו זילנד, דרום קוריאה, טייוואן[13] בגילאי 18–30 או 35 יכולים להגיש בקשה לאשרת עבודה וחופשה.[14]

גרמניה[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • אזרחי ארגנטינה, אוסטרליה, ברזיל, צ'ילה, הונג קונג, ישראל, יפן, דרום קוריאה, ניו זילנד, טייוואן, אורוגוואי בגילאי 18 עד 30 יכולים לקבל אשרת עבודה וחופשה למשך שנה ברפובליקה הפדרלית של גרמניה.[15]
  • לאזרחי קנדה בגילאים שבין 18 ל-35 שנים.[16] אין הגבלה על משך הזמן של ההעסקה, במהלך שהייה של עד 12 חודשים.
  • בני לאומים אחרים - האיחוד האירופי, האזור הכלכלי האירופי, אוסטרלים, קנדים, ישראלי, יפני, דרום-קוריאה, ניו זילנדים, שווייצרי, אמריקאים יכולים להגיש בקשה להיתר שהייה להישאר אם הם ימצאו עבודה לטווח ארוך.[17]

ישראל[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • אזרחי אוסטרליה, אוסטריה,[18] את צ'כיה,[19] גרמניה, ניו זילנד, דרום קוריאה בין בגילאי 18–30 יכולים לקבל אשרת עבודה וחופשה למשך שנה במדינת ישראל.[20][21]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ http://www.border.gov.au/
  2. ^ Study English/English School in the Philippines : SMEAG Australia Working Holiday. 5 במאי 2015. 
  3. ^ Australian Working Holiday Visas - How to apply. 11 במאי 2014. 
  4. ^ http://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/417-
  5. ^ http://www.border.gov.au/News/Pages/australia-hungary.aspx
  6. ^ http://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/462-
  7. ^ "Australian Government Department of Immigration and Border Protection". 
  8. ^ https://twitter.com/sebastiankurz/status/732126520513302528
  9. ^ Außenministerium der Republik Österreich. "Working Holiday Antrag – BMEIA, Außenministerium Österreich". 
  10. ^ Außenministerium der Republik Österreich. "Home – BMEIA, Außenministerium Österreich". 
  11. ^ http://www.mzv.cz/jnp/en/issues_and_press/press_releases/x2015_10_07_working_holiday_agreement.html
  12. ^ http://www.mzv.cz/telaviv/en/visa_and_consular_services/long_term_visa_the_stay_over_90_days_up/working_holidays_scheme_for_israeli.html
  13. ^ http://www.mzv.cz/taipei/en/visas_and_consular_information/the_youth_program_of_working_holiday.html
  14. ^ http://www.mzv.cz/jnp/en/search/index$219343.html?text=working+holiday
  15. ^ "Auswärtiges Amt - Visabestimmungen - Was versteht man unter dem "Working Holiday"-Programm?". Auswärtiges Amt. 
  16. ^ "Welcome to the Homepage of the German Consulate General in Vancouver! - Youth Mobility Programme Visa". Vancouver.diplo.de. 7 ביולי 2014. 
  17. ^ "Auswärtiges Amt - Studying and working in Germany". Auswärtiges Amt. 
  18. ^ http://mfa.gov.il/MFA/PressRoom/2016/Pages/PM-Netanyahu-meets-with-Austrian-FM-Kurz-16-May-2016.aspx
  19. ^ http://mfa.gov.il/MFA/PressRoom/2015/Pages/Deputy-FM-Hotovely-to-meet-with-Czech-FM-Zaoralek-7-June-2015.aspx
  20. ^ "Error-2010-f3". 
  21. ^ "Consular Services". GxMSDev.