בארה גיסלדוטיר
| לידה |
21 בנובמבר 1989 (בת 36) רייקיאוויק, איסלנד |
|---|---|
| מדינה |
איסלנד |
| מוקד פעילות | קופנהגן, איסלנד |
| השכלה |
|
| תקופת פעילות |
מ-2006 |
| עיסוק | מלחינה, נגנית קונטרבס |
| סוגה | מוזיקה קלאסית מודרנית |
| כלי נגינה |
קונטרבס |
| https://www.baragisladottir.com/ | |
בארה גיסלדוטיר (באיסלנדית: Bára Gísladóttir, נולדה ב-21 בנובמבר 1989) היא מלחינה ונגנית קונטרבס איסלנדית, המתגוררת בקופנהגן. היא מופיעה לעיתים קרובות עם שותפה ליצירה מזה זמן רב, סקולי סווריסון.[1] היא נגנית הקונטרבס של אנסמבל "אלייה". בארה ציינה כי עבודתה עוסקת באיכויות של סאונד.[2]
ביוגרפיה
[עריכת קוד מקור | עריכה]בארה נולדה ברייקיאוויק ב-21 בנובמבר 1989. היא ניגנה בכינור מגיל צעיר והתמחתה בנגינה בקונטרבס החל מגיל ההתבגרות ואילך.
היא למדה הלחנה באקדמיה המלכותית הדנית למוזיקה, שם השלימה תואר שני ודיפלומה מתקדמת ללימודי פוסט-גרדואט תחת הדרכתם של נילס רוזינג-שואו ויפה יוסט כריסטנסן. לפני כן, היא למדה הלחנה בקונסרבטוריון של מילאנו עם גבריאלה מאנקה וקיבלה תואר ראשון באקדמיה לאמנויות של איסלנד עם הרודמר אי. סיגורביורנסון ות'ורידור יונסדוטיר.
בארה הוציאה שבעה אלבומים. אלבום הבכורה שלה, "גגות שונים" (Different Rooftops), יצא בשנת 2015 והכיל יצירות שכללו קול, מוזיקה אלקטרונית, סקסופון וקונטרבס. אלבום ההמשך משנת 2016, "בְּרִימְסְלוֹד" (B R I M S L Ó Ð), שילב קונטרבס ואלקטרוניקה לאורך שלושה פרקים. אלבום משנת 2017 בשם "מיסה לכמה" (Mass for some) הכיל יצירות לקונטרבס, אלקטרוניקה וקול. האלבום "הִיבֶּר" (HĪBER), שיצא בשנת 2020, עשה שימוש באלקטרוניקה וקונטרבס. "קָאֶלִי" (Caeli), שיתוף פעולה עם סקולי סווריסון, יצא בשנת 2021. "סילבה" (SILVA), יצירה אחת באורך שעה לקונטרבס ואלקטרוניקה, יצאה בשנת 2023, ו"יצירות לתזמורת" (Orchestra Works) עם התזמורת הסימפונית של איסלנד יצא בשנת 2024.
יצירותיה יוצאות לאור על ידי הוצאת "אדישן אס" (Edition S) בדנמרק.
פרסים
[עריכת קוד מקור | עריכה]בארה קיבלה את פרסי הכישרונות של קרן קרל נילסן ואנה מארי קרל-נילסן, את פרס הכישרונות על שם לאוני סונינג, וזכתה בפרס "שאוט אאוט" (קריאת עידוד) בטקס פרסי המוזיקה של עיתון "רייקיאוויק גרייפביין".
היא הייתה מועמדת לפרסי המוזיקה האיסלנדית בשנים 2019 ו-2020 בקטגוריית "יצירת השנה", ולפרס קרל בשנת 2020 בקטגוריית "מלחינת השנה – אנסמבל קאמרי".
בשנת 2022, היא הייתה מועמדת לפרס המוזיקה של המועצה הנורדית. היא קיבלה את פרס המלחינים של קרן ארנסט פון סימנס בשנת 2024.[3]
קישורים חיצוניים
[עריכת קוד מקור | עריכה]
אתר האינטרנט הרשמי של בארה גיסלדוטיר
בארה גיסלדוטיר, ברשת החברתית פייסבוק
בארה גיסלדוטיר, ברשת החברתית X (טוויטר)
בארה גיסלדוטיר, ברשת החברתית אינסטגרם
בארה גיסלדוטיר, באתר סאונדקלאוד (באנגלית)
בארה גיסלדוטיר, באתר AllMusic (באנגלית)
בארה גיסלדוטיר, באתר MusicBrainz (באנגלית)
בארה גיסלדוטיר, באתר Yandex.Music (ברוסית)
בארה גיסלדוטיר, באתר Discogs (באנגלית)
בארה גיסלדוטיר, באתר בנדקמפ
הערות שוליים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ↑ Listen Carefully: Bára Gísladóttir & Skúli Sverrisson's Collaborative Bass Odyssey, The Reykjavik Grapevine, 2019-04-12
- ↑ Bára Gísladóttir's Performances Are Full Of Surprises, The Reykjavik Grapevine, 2016-02-05
- ↑ News | 25. Jan. 2024 | Ernst von Siemens Musikpreis 2024 wird an Unsuk Chin verliehen, miz.org