לדלג לתוכן

בבון קינדה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קריאת טבלת מיוןבבון קינדה
מצב שימור
conservation status: least concernנכחדנכחד בטבעסכנת הכחדה חמורהסכנת הכחדהפגיעקרוב לסיכוןללא חשש
conservation status: least concern
ללא חשש (LC)‏[1]
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
על־מחלקה: בעלי ארבע רגליים
מחלקה: יונקים
סדרה: פרימטים
תת־סדרה: בעלי אף יבש
משפחה: קופים בעלי זנב
סוג: בבון
מין: בבון קינדה
שם מדעי
Papio kindae
לנברג, 1919
תחום תפוצה
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

בבון קינדה (שם מדעי: Papio kindae) הוא מין של קוף בעל זנב מהסוג בבון החי באפריקה הטרופית שסביב יערות המיומבו (אנ') שבאנגולה, הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, זמביה ואולי גם במערב טנזניה. מספר חוקרים רואים בו תת-מין של בבון צהוב, אך לאחרונה הוחלט להגדירו כמין עצמאי, בין השאר עקב פיצול האוכלוסייה שלו עם זו של הבבון הצהוב[2]. הטקסון תואר ב-1919 בידי החוקר השוודי עיינר לנברג (אנ') והוא קרוי על שם העיירה בה תואר בדרום הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו.

בבון זה דומה מאוד למין בבון צהוב והוא בעל פרווה אפורה-צהובה בהירה עם פרווה קצרה יחסית, לחיים לבנות ופנים כהות בעלות חוטם קצר יחסית. בבון זה קטן יחסית לקרוביו ובעל דו-צורתיות זוויגית קלה ביחס לבבונים אחרים, כשהזכרים מגיעים לגודל ממוצע של נקבות בבונים אחרים. הוא מגיע לאורך ממוצע של 56 ס"מ אצל נקבות ו-58 ס"מ בזכרים עם זנב באורך 47 ס"מ לנקבות ו-53 ס"מ לזכרים. משקל הבבון הוא 16 ק"ג בממוצע לזכרים ו-10 ק"ג בנקבות.

הבבון הוא אוכל כל המחפש מזון בין העצים ועל הקרקע ביערות הסוואנה הטרופיות. הוא חי בלהקות גדולות המונות לעיתים עד 100 פרטים שבראשם שולטים זכרים דומיננטיים המשליטים משמעת בנוקשות ולעיתים חוטפים נקבות לזכרים אחרים. ואולם תקריות אלימות נדירות אצל בבון זה.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בבון קינדה בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ בבון קינדה באתר הרשימה האדומה של IUCN
  2. ^ Freedman L (1963). "A biometric study of Papio cynocephalus skulls from northern Rhodesia and Nyasaland". Journal of Mammalogy. Journal of Mammalogy, Vol. 44, No. 1. 44 (1): 24–43. doi:10.2307/1377165. JSTOR 1377165.