לדלג לתוכן

בסמה מוצ'ו (סרט)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
בסמה מוצ'ו
כרזת הסרט
כרזת הסרט
בימוי יוסף פיצ'חדזה
הופק בידי מוש דנון, יוסף פיצ'חדזה, שי גולדמן, דב שטויר
תסריט יוסף פיצ'חדזה
עריכה דב שטויר
שחקנים ראשיים מוני מושונוב
כרמל בתו
ליילה מלקוס
עזרא כפרי
מוזיקה ברי סחרוף
רע מוכיח
צילום שי גולדמן
מדינה ישראלישראל ישראל
הקרנת בכורה 2000
משך הקרנה 114 דקות
שפת הסרט עברית
סוגה סרט פשע עריכת הנתון בוויקינתונים
תקציב 758,000‏$
הכנסות 5038 צופים
דף הסרט ב־IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
עזרא כפרי (משמאל), גילי שושן ומוני מושונוב (מימין), בסרט "בסמה מוצ'ו"
עזרא כפרי ולילה מלקוס, בסרטו של יוסף פיצ'חדזה "בסמה מוצ'ו"

בסמה מוצ'ו הוא סרט פשע ישראלי משנת 2000 בכתיבתו ובביומו של יוסף פיצ'חדזה, עם מוני מושונוב, כרמל בתו, ליילה מלקוס ועזרא כפרי בתפקידים הראשיים.

העלילה היא על כמה דמויות שוליים עברייניות המתגוררות בדרום ת"א המסתבכות בגנבה של איקונה נוצרית מידי סינדיקט פשע בינלאומי.

ליילה מלקוס מופיעה כשחקנית וזמרת במועדון לילה. היא שרה את "בסמה מוצ'ו (מכאן שם הסרט) ואת "בלילה האחרון שהייתי אתך" (La última noche que pasé contigo). גם אלי דנקר שר בסוף הסרט את "בסמה מוצ'ו".

הסרט זכה בפרס וולגין בפסטיבל הקולנוע ירושלים.

הסרט היה גם מועמד לתשעה פרסי אופיר: השחקן הראשי - מוני מושונוב; שחקן המשנה - כרמל בתו; שחקנית המשנה - שירה פרבר; הצילום - שי גולדמן; העריכה - דב שטויר; העיצוב האומנותי - יואל הרצברג; עיצוב התלבושות - דורון אשכנזי וענבל שוקי; המוזיקה המקורית - ברי סחרוף ורע מוכיח; עיצוב הפסקול - גיל תורן וישראל דוד).

תקציר עלילה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

אלתר (מוני מושונוב) הוא בעל מועדון לילה כושל בדרום תל אביב. הוא מגיע לכלא דמון כדי לקבל את פניו של חברי כרמי (כרמל בתו) שישב במאסר שנתיים על גניבה. מועדון הלילה נמצא במצב גרוע ולפני פשיטת רגל מבקש אלתר מכרי שיתוף פעולה בגניבת איקונה מכנסייה.

אוגוסט (עזרא כפרי) הוא עבריין הסוחר במוצרים גנובים. את הגניבות מבצע למענו ואסילי (גילי שושן) ואת העבודה המלוכלכת מבצע עברו "המפוצץ" (אלי דנקר) שאוהב לשיר ולנגן באקורדיון. ואסילי גנב איקונה יקרה מכנסייה אורתודוקסית ואוגוסט אמור למנור לאדני פושע מלונדון, מר תומאס (מייקל סרנה) ובנו קוקו (ראיין ארלי). וכעת עומד להגיע לארץ קוקו עם סכום כסף גדול כדי לרכוש אותה.

ליילה (ליילה מלקוס) היא חברתו של אוגוסט והוא מתעמר ומשפיל אותה. היא מופיעה בלילות במועדון של אלתר ושם רואה אותה כרמי ומתפתחת ביניהם אהבה מתחת לאפו של אוגוסט.

במועדון מופיע גם הגיטריסט איגי (אייל שכטר) שהוא בן זוגה של דדה (שירה פרבר), בתו של אלתר. לאיגי יש אובססיה לנגן כמו ג'ימי הנדריקס ומדי פעם הוא מתפרץ בנגינה פרועה עד שאלתר מפטר אותו.

אלתר מתגאה בטבח הצרפתי שלו שמעון/סימון (מנשה נוי) שיודע להכין מרק בויאבז בגאוניות.

אורחת קבועה במועדון היא פיבי (איילה ורטה) שבעלה נהרג במלחמת לבנון הראשונה והיא בטוחה שנשמתו מצויה בעץ בחצר ביתה אותו עומדת העירייה לעקור.

אלתר מטיל על כרמי לטוס לפריז למכור שם את האיקונה. כרמי מבטיח לליילה לטוס אתה לפריז.

כרמי ואלתר פורצים לביתו של אוגוסט וגונבים תכשיטים ואת האיקונה. אוגוסט מגלה את הגניבה ושולח את "המפוצץ" (אלי דנקר) לפוצץ את המועדון אבל זה מרחם על הטבח סימון ומזהיר אותו וסימון מצליח לזרוק את הפצצה לים. קוקו מגיע לקבל את האיקונה וואסילי דוחה אותו והם מגיעים לביתו של כרמי שמצפה לו. מתחיל שם קרב אקדחים שבו משתתפת גם דדה שמגיעה למקום. לבסוף ואסילי וקוקו נהרגים ודדה לוקחת את הכסף.

ליילה מגיעה לדירתו של אוגוסט והורגת אותו. היא ממתינה לכרמי שיסיע אותה לשדה התעופה אבל הוא לא מגיע. שני בריונים מטעם תומאס תופסים אותו ולפי הוראות הבוס הם מתחילים לענות אותו עד שימות בייסורים.

הכסף נמצא כעת בידי דדה שנותנת אותו לאלתר. הוא נותן חלק מהכסף לעירייה כדי שתעביר את העץ למקום אחר וחלק אחר לדדה ולאיגי כדי שיטוסו לפריז. במטוס, תוך כדי שאיגי מפזם את השיר Besame Mucho הוא מבין כי דדה היא האהבה האמיתית בחייו ולא המוזיקה של הנדריקס.

צוות השחקנים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
שם השחקן/ית שם הדמות הערות
מוני מושונוב אלתר בעל מועדון
כרמל בתו כרמי עבריין
עזרא כפרי אוגוסט עבריין
ליילה מלקוס ליילה זמרת
שירה פרבר דדה בתו של אלתר
אייל שכטר איגי גיטריסט
מנשה נוי שמעון טבח
גילי שושן ואסילי עבריין
אלי דנקר המפוצץ עבריין
איילה ורטה פיבי ציירת
מייקל סרנה מר תומאס מאפיונר
ראיין ארלי קוקו בנו של תומאס

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]