בריאן אקטון

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
בריאן אקטון
Brian Acton
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה 17 בפברואר 1972 (בן 52)
מישיגן, ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום מגורים קליפורניה עריכת הנתון בוויקינתונים
השכלה
  • אוניברסיטת סטנפורד
  • אוניברסיטת מרכז פלורידה
  • בית הספר להנדסה ומדע שימושי של אוניברסיטת פנסילבניה
  • תיכון לייק האוול עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות מ-1992 עריכת הנתון בוויקינתונים
מעסיק Yahoo!, WhatsApp LLC עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

בריאן אקטוןאנגלית: Brian Acton; נולד ב-17 בפברואר 1972) הוא מיליארדר, מתכנת ויזם אינטרנט אמריקאי. הוא מייסד שותף (יחד עם יאן קום) של אפליקציית וואטסאפ, אפליקציית תקשורת למכשירי סמארטפון שנרכשה על ידי פייסבוק בפברואר 2014 עבור 19 מיליארד דולר. בעברו עבד עבור חברת Yahoo!. בשנת 2018 הוא התמנה ליושב ראש של Signal production המפתחת תוכנת "סיגנל".

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

אקטון, יליד מישיגן, גדל במרכז פלורידה ושם סיים את לימודיו התיכוניים. אקטון קיבל מלגה מלאה ללימודים באוניברסיטת פנסילבניה, אך עזב לאחר שנה ועבר לאוניברסיטת סטנפורד, שם סיים תואר במדעי המחשב בשנת 1994. עבד בחברות תוכנה גדולות דוגמת אפל ואדובי מערכות. בשנת 1996 נהפך לעובד ה-44 של חברת יאהו.

בשנת 1998 יאן קום התקבל לעבודה בחברת יאהו. זמן קצר לאחר מכן פגש את אקטון בעת שעבד עבור ארנסט אנד יאנג כבודק פרצות אבטחה. במשך תשע השנים הבאות הצמד עבד יחד ביאהו. אקטון השקיע ואיבד מיליונים בבועת הדוט קום שהתפוצצה בשנת 2000. בספטמבר 2007 קום ואטקון לקחו חופשה של שנה מיאהו, טיילו בדרום אמריקה והחלו לשחקי משחקי אולטימייט. שניהם ניסו להתקבל לחברת פייסבוק, אך נכשלו במבדקים. בינואר 2009 קום רכש מכשיר אייפון והבין שה-App Store שהייתה אז רק בת 7 חודשים תצמח ותייצר שוק לאפליקציות רבות לסמארטפונים. הוא נפגש עם חברו, אלכס פישמן, והחל לדבר איתו על פיתוח אפליקציה. כמעט מיידית הוא קבע ששם האפליקציה יהיה Whatsapp מפני שהוא מזכיר את הצירוף What's up ("מה נשמע" באנגלית), ושבוע לאחר מכן, ב-24 בפברואר 2009, ייסד את חברת Whatsapp.

בשנת 2014 אקטון וקום הסכימו למכור את אפליקציית Whatsapp לפייסבוק תמורת הון נזיל ומניות בשווי של 19 מיליארד דולר אמריקאי. מגזין "פורבס" העריך שחלקו של אקטון בעסקה עמד על כ-20 אחוזים ועל כן הונו נאמד ב-3.8 מיליארד דולר לאחר העסקה. לפי ציוץ של אקטון בטוויטר הוא נדחה מלהתקבל לעבודה הן בפייסבוק והן בטוויטר בשנת 2009.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בריאן אקטון בוויקישיתוף