לדלג לתוכן

ג'ון דויטש

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
ג'ון דויטש
John M. Deutch
לידה 27 ביולי 1938 (בן 86)
בריסל, בלגיה עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
השכלה
מעסיק המכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס, מחלקת ההגנה של ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
תפקיד
מפלגה המפלגה הדמוקרטית עריכת הנתון בוויקינתונים
פרסים והוקרה מלגת גוגנהיים עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

ג'ון מארק דויטשאנגלית: John Mark Deutch; נולד ב-27 ביולי 1938) הוא כימאי פיזיקלי ומשרת ציבור יהודי אמריקאי, שכיהן כראש ה-CIA ה-17 בין מאי 1995 לדצמבר 1996 תחת הנשיא ביל קלינטון. לפני כן כיהן בממשל כתת-מזכיר ההגנה של ארצות הברית ממרץ 1994 ועד למינויו לסוכנות הביון המרכזית. הוא חבר המפלגה הדמוקרטית.

דויטש נולד בבריסל, בלגיה, להורים יהודים ממוצא רוסי. הוא קיבל אזרחות אמריקאית ב-1945. הוא סיים תואר ראשון בהנדסה כימית באמרהסט קולג', וב-1966 סיים דוקטורט בכימיה באוניברסיטת MIT. בהמשך עבד עבור מחלקת האנרגיה של ארצות הברית ושירת בתפקיד בכיר במכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס.

לאחר עזיבתו את ה-CIA התגלה כי שמר מסמכים מסווגים רבים במחשבו הנייד האישי והלא מוגן שהיה מחובר לאינטרנט. דויטש הסכים להודות באשמת עבירה בדרגת חומרה בינונית בגין אי-שמירת מידע מסווג ב-19 בינואר 2001, במסגרת עסקה משפטית לפיה הוא לא היה אמור להיכנס לכלא אך יקבל עונשים אדמיניסטרטיביים או קנס כספי, אך הנשיא קלינטון העניק לו חנינה נשיאותית ביומו האחרון בתפקיד, יומיים לפני שמחלקת המשפטים יכלה להגיש נגדו כתב אישום.

מ-1977 עד 1980, הוא שימש במספר תפקידים עבור מחלקת האנרגיה של ארצות הברית (DOE): כמנהל מחקר אנרגיה, ממלא מקום עוזר המזכיר לטכנולוגיית אנרגיה ותת-מזכיר המחלקה. בשנת 1978 פרסם דויטש שני מאמרים פיזיקליים-כימיים (ב, Combustion and Flame, 1978, כרך 231 עמ' 215–221 ו-223-229) על עיצוב המנגנון של תערובת הדלק/אוויר. הוא שימש כפרובוסט של MIT בין השנים 1985 - 1990. כדיקן MIT למדע וכפרובוסט, דויטש פיקח על פירוק המחלקה למדעי הביולוגיה השימושיים, כולל הפקולטה שלה לרעילות. כהונת מנהל CIA

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ג'ון דויטש בוויקישיתוף


ערך זה הוא קצרמר בנושא אמריקאים. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.