לדלג לתוכן

ג'ון וויק (דמות)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
ג'ון וויק
John Wick
קיאנו ריבס בתפקיד ג'ון וויק. מתוך הסרט "ג'ון וויק 2", 2017.
קיאנו ריבס בתפקיד ג'ון וויק. מתוך הסרט "ג'ון וויק 2", 2017.
הופעה ראשונה ג'ון וויק (2014)
הופעה אחרונה ג'ון וויק 4 (2023)
יוצרים דרק קולסטד עריכת הנתון בוויקינתונים
גילום הדמות קיאנו ריבס
מידע
תאריך לידה 12 בספטמבר 1964 עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום לידה הרפובליקה הסובייטית הסוציאליסטית הבלארוסית עריכת הנתון בוויקינתונים
מקצוע מתנקש, לוחם צדק
אזרחות בלארוס, ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

ג'ון וויקאנגלית: John Wick) הוא דמות בדיונית, הפרוטגוניסט בסדרת סרטי "ג'ון וויק". הדמות נוצרה על ידי התסריטאי האמריקאי דרק קולסטד והיא מגולמת על ידי השחקן הקנדי קיאנו ריבס. ג'ון וויק הוא מתנקש מיומן שפרש מעולם הפשע לאחר שהתאהב והתמסד. כשעברייני רחוב פורצים לביתו, גונבים את המכונית שלו והורגים את הכלבה שאשתו המנוחה השאירה בשבילו לפני מותה, ג'ון יוצא למסע נקמה ומוצא את עצמו נגרר חזרה לתוך סגנון החיים האלים שהוא השאיר מאחור.[1]

ביוגרפיה בדיונית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ג'ון וויק נולד בשם ג'רדאני יובונוביץ' ברפובליקה הסובייטית הסוציאליסטית הבלארוסית (ברית המועצות) להורים ממוצא צועני. הוא התייתם בגיל צעיר, ולאחר מכן נלקח תחת חסותו של חבר ותיק של אביו, שבסופו של דבר הפך למנטור שלו.[2] בסדרת הקומיקס של ג'ון וויק נחשף שהוא בילה חלק ניכר מגיל ההתבגרות שלו באל סאזל שבמקסיקו.[3] ייתכן שהוא שירת בחיל נחתים,[4] ובסיומו אימץ לעצמו את השם "ג'ון וויק". בשלב מסוים הוא גויס על ידי קבוצת פשע מאורגן של רוסים ממוצא רומני, והוכשר על ידי מנהיגת הארגון, אישה המכונה "המנהלת", בעיר ניו יורק. בפיקוחה של המנהלת, וויק הוכשר כרוצח שכיר ורכש מיומנויות שונות, לרבות אמנות לחימה, כלי ירייה וכלי נשק אחרים, נהיגה טקטית, הסתננות, אסקפולוגיה (אנ') ועוד. לאחר שעזב את הארגון הוא נעצר ונכלא.[5] עם שחרורו, הוא תוחמן להצטרף לעולם התחתון הפועל מתוך רשת מלונות קונטיננטל.[6] בסופו של דבר, וויק הפך לשם דבר בעולם הפשע בניו יורק, והפך לרוצח שכיר ידוע לשמצה, נודע בשל היותו חסר רחמים ונחוש. בין השאר, פורסם כי בפעם אחת הרג שלושה אנשים תוך שימוש בעיפרון בלבד. מאוחר יותר הוא זכה לכינוי "באבה יאגה".

בסופו של דבר, וויק התאהב באישה בשם הלן. בתקווה להשאיר את עברו כרוצח שכיר מאחוריו ולנהל חיים נורמליים, הוא נפגש עם ויגו טאראסוב, בוס של קבוצת פשע מאורגן, שהסכים להעניק לו את חירותו אם יוכל לבצע עבורו משימה שתוארה כ-"בלתי אפשרית", תוך שהוא רומז שוויק לא צפוי לשרוד. וויק פנה לעזרה אל בוס אחר, סנטינו ד'אנטוניו, ונשבע לו בשבועת דם. וויק חיסל את כל יריביו של טאראסוב, ובכך איפשר לו להפוך לאחד מראשי הפשע המאורגן החזקים ביותר בניו יורק. לאחר מכן, וויק פרש מחיי הפשע והתחתן עם הלן. גם בחלוף חמש שנים מפרישתו, המוניטין שלו נשאר אגדי ושמו הלך לפניו.

ג'ון וויק (2014)

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ערך מורחב – ג'ון וויק (סרט)

בעקבות מותה של אשתו הלן ממחלה סופנית, וויק נותר לבדו ובוחר להתבודד מהחברה בכלל. את ימיו הוא מעביר בנהיגה ברכב פורד מוסטנג יוקרתי משנת 1969, ובטיפול בכלבתו, ביגל בשם דייזי, המתנה האחרונה שהעניקה לו אשתו המנוחה. כאשר ג'וזף טאראסוב, בנו של ויגו, פורץ לביתו של וויק, תוקף אותו, הורג את דייזי וגונב את מכוניתו, וויק יוצא למסע נקמה קטלני. בידיעה שוויק לא יעצור עד אשר יהרוג את ג'וזף, ויגו מנסה להגן על בנו ושולח מספר רוצחים שכירים על מנת לעצור אותו, אך וויק הורג את כולם באכזריות. בסופו של דבר, וויק זוכה לנקמתו והורג את ג'וזף ואת ויגו. לאחר מכן, הוא מציל כלב פיטבול ממקלט לבעלי חיים, ולאחר מכן חוזר לביתו.

ג'ון וויק 2 (2017)

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ערך מורחב – ג'ון וויק 2

לאחר שהשלים את נקמתו בטאראסוב, וויק משיב לרשותו את מכוניתו מאחיו של ויגו, אברם, ומסכם איתו על הפסקת אש. עמו הפוגה. וויק שואף, שוב, לפרוש מחיי הפשע, אולם ראש ארגון הפשע קאמורה, סנטינו ד'אנטוניו, דורש ממנו למלא אחר שבועת הדם שלו ולהתנקש בג'יאנה, אחותו של סנטינו, על מנת לאפשר לו לתפוס את מקומה. וויק מסרב בתחילה, אך בסופו של דבר טס לרומא על מנת למלא את שבועתו, שם וויק מגלה כי סנטינו בגד בו. סנטינו הציב 7 מיליון דולר פרס על ראשו של וויק, שפונה אל "מלך באוורי" לעזרה. בסופו של דבר, וויק פוגש את סנטינו במלון הקונטיננטל, שם, על פי חוקי המקום, אסור לשפוך דם. וויק מפר חוק זה, וכתוצאה מכך - הוא חווה נידוי מהמקום ומהעולם התחתון. וינסטון מאפשר לוויק שעה על מנת לברוח מהמקום, בטרם הפרס הכספי על ראשו יוכפל.[7]

בסרט זה "הרג" ג'ון וויק 166 אנשים[8].

ג'ון וויק 3 (2019)

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ערך מורחב – ג'ון וויק 3

כשהוא מנודה, מותש ופצוע, וויק מתכונן לברוח מניו יורק כשמתנקשים רבים בעקבותיו, לאחר שהפרס על ראש עלה ל-14 מיליון דולר. וויק נמלט למרוקו, שם הוא נפגש עם סופיה, מנהלת מלון קונטיננטל המקומי, אשר מסייעת לו לנהל משא ומתן: וויק יהרוג את וינסטון, ובכך ינקה את עצמו ויזכה למחילה מצד "השולחן הגבוה". וויק שב לניו יורק, חובר לווינסטון ומחליט שלא להרוג אותו. בנוכחות בוררת מטעם "השולחן הגבוה", וינסטון יורה בוויק, שנופל מהגג אל הרחוב ונאסף על ידי "מלך באוורי" שמספר לו שבכוונתו לצאת למסע נקמה נגד "השולחן הגבוה". וויק מסכים להצטרף אליו.

ג'ון וויק 4 (2023)

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ערך מורחב – ג'ון וויק 4
ג'ון וויק מוצא דרך להביס את הפסגה הגבוהה, אבל לפני שיוכל לקבל את החופש שלו, וויק מוכרח להתמודד עם יריב חדש עם בריתות חזקות ברחבי טוקיו, ברלין, ניו יורק ופריז במטרה להתמודד עם חברים ותיקים שהפכו לאויביו החדשים. בסיום הסרט נודע כי ג'ון בסופו של דבר לא שרד את היריות בדו הקרב האחרון, ונקבר כבקשתו לצד בת זוגו.

דמותו של ג'ון וויק תוארה כ-"דמות מרכזית של שד שלא ניתן להרוג אותו " וכ-"מקבילה מודרנית ומכוונת פעולה לזיכיונות סרטי אימה משנות ה-80", ולפי הדיווחים, וויק הביא למותם של 306 בני אדם, יותר מג'ייסון וורהיס וממייקל מאיירס ביחד.[9][10] מסע הצלב האלים של וויק תואר כמקרה קיצוני של "נקמה במקום העבודה (אנ')".[11] וויק נראה בעיקר לובש חליפות מחויטות ומותאמות עם שריון בליסטי. הוא לוחם קטלני ובקיא באקדחים, רובים, סכינים וצורות לחימה שונות אחרות כמו גם קרב פנים אל פנים. יש לו קעקוע גדול על הגב של זוג ידיים מתפללות ואוחזות צלב ומעליהן כיתוב גדול בלטינית שמשמעותו המזל מאיר פנים לאמיצים (אנ').

תגובות וביקורות

[עריכת קוד מקור | עריכה]

מאז תחילתו של הזיכיון, דמותו של ג'ון וויק והתפתחותה בסרטי ההמשך נראו כנקודת ציון דרך משמעותית בקריירה הקולנועית הארוכה של קיאנו ריבס. הסרטים הפכו לסרטי פולחן והופעתו של ריבס זכתה לשבחים רבים.[12]

במדיות שונות

[עריכת קוד מקור | עריכה]

דמותו של ג'ון וויק הופיעה בקרוסאובר במשחק פורטנייט,[13][14][15] כתוצאה של טעות שעשו ילדים צעירים ובני-נוער, שחשבו שהסקין (אנ') של וויק הוא "הקוצר" (אחת מדמויות פורטנייט).[15] על פי Republic World, הסקין (אנ') של וויק הוא אחד מהפופולריים ביותר במשחק.[13]

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ג'ון וויק בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ Avella, Joe; Blake, Conner (13 באוגוסט 2019). "How Keanu Reeves learned to shoot guns for 'John Wick'". Insider (באנגלית). נבדק ב-7 בספטמבר 2019. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ Gottsegen, Will (20 במאי 2019). "John Wick 3 Isn't Just About Fighting, It's About Fame and Fandom". Spin. נבדק ב-7 בספטמבר 2019. {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ Matadeen, Renaldo (15 במאי 2019). "How the John Wick Comic Book Prequel Reveals His Secret History". Comic Book Resources (באנגלית). נבדק ב-18 בדצמבר 2020. {{cite web}}: (עזרה)
  4. ^ Hollings, Alex (8 באוקטובר 2020). "Is John Wick Really a Marine? The Jury Is Still Out". Military.com (באנגלית). נבדק ב-14 בדצמבר 2020. {{cite web}}: (עזרה)
  5. ^ "John Wick Book of Rules Part One". Dynamite Entertainment (באנגלית).
  6. ^ "John Wick Book of Rules Part Five". Dynamite Entertainment (באנגלית).
  7. ^ Alexander, Bryan (24 במאי 2019). "'John Wick 4' underway, but don't expect a happy ending for Keanu Reeves". USA Today (באנגלית). נבדק ב-7 בספטמבר 2019. {{cite news}}: (עזרה)
  8. ^ סרט מאחורי הקלעים, באתר יוטיוב
  9. ^ Squires, John (23 במאי 2019). "In Just Three Movies, John Wick Has Killed More People Than Jason and Michael's Combined Total". Bloody Disgusting. נבדק ב-20 ביולי 2019. {{cite web}}: (עזרה)
  10. ^ Eisenberg, Eric (17 במאי 2019). "John Wick Kill Count: All The Kills In All 3 Movies". CinemaBlend. נבדק ב-20 ביולי 2019. {{cite web}}: (עזרה)
  11. ^ Hutchinson, Sean (13 בפברואר 2017). "John Wick Suffers Extreme Workplace Rage, Psychologist Says". Inverse. נבדק ב-20 ביולי 2019. {{cite web}}: (עזרה)
  12. ^ Ide, Wendy (19 במאי 2019). "John Wick: Chapter 3 - Parabellum review - The Art of Action". The Guardian (באנגלית). נבדק ב-7 בספטמבר 2019. {{cite news}}: (עזרה)
  13. ^ 1 2 Ansari, Danish (2020-08-19). "Fortnite skins: List of the most popular outfits in the battle royale". Republic World. ארכיון מ-2020-09-03. נבדק ב-2020-09-03.
  14. ^ Hernandez, Patricia (2019-05-17). "Fortnite's official John Wick skin has made things kinda awkward". Polygon (באנגלית). ארכיון מ-2019-05-17. נבדק ב-2020-09-03.
  15. ^ 1 2 Cuthbertson, Anthony (2019-06-12). "Keanu Reeves was called 'Fortnite guy' so much that he decided to make a John Wick Skin". www.independent.co.uk (באנגלית). ארכיון מ-2019-06-12. נבדק ב-2020-09-03.
ג'ון וויק
ג'ון וויק
(2014)
ג'ון וויק 2
(2017)
ג'ון וויק 3
(2019)
ג'ון וויק 4
(2023)
ג'ון וויק מציג: בלרינה
(2025)
דמויות
ג'ון וויק
אחר
הקונטיננטלג'ון וויק הקסג'ון וויקA Job to Do