לדלג לתוכן

גבריאל סרף

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
גבריאל סרף
לידה ה'תשל"ג (בן 51 בערך)
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
השכלה
תפקידים נוספים ראש ישיבת כרם ביבנה
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

הרב גבריאל סרף (נולד בז' סיוון ה'תשל"ג, 7 ביוני 1973, בבאר שבע) הוא ראש ישיבת כרם ביבנה החל משנת ה'תשע"ז, לצד הרב אהרן פרידמן.

נולד וגדל בבאר שבע. למד בישיבת בני עקיבא אהל שלמה בעיר. בחודש אלול ה'תשנ"א (1991), לאחר גמר לימודיו התיכוניים, החל ללמוד בישיבת כרם ביבנה. שירת במסלול ה"הסדר" בחטיבת גולני. לאחר נישואיו המשיך ללמוד בכולל של הישיבה, והוסמך לרבנות עיר ולדיינות. את כל המבחנים עבר בהצטיינות יתרה וסיים את לימודי הדיינות לפני גיל 30, בגיל הצעיר ביותר בארץ.

לאחר גמר לימודי הדיינות, החל לשמש כיועץ הלכתי לרב הראשי לישראל ומשיב תשובות בהלכה, וכן שימש כ'משיב' בישיבת כרם ביבנה.

בשנת ה'תשס"ח התמנה לר"מ בישיבת כרם ביבנה, ושימש גם כדיין בבית הדין לממונות שבישיבה. כמו כן מסר שיעורים בהלכה ביישובי האזור כמו בכולל 'חזון עובדיה' במושב בן זכאי. בחורף ה'תשע"ז התמנה לכהן כסגן ראש הישיבה לצד הרב אהרון פרידמן, ובראש חודש אלול ה'תשע"ז, עם פרישתו של הרב מרדכי גרינברג מראשות הישיבה, החלו לכהן השניים כראשי ישיבה[1].

שיעוריו בעיון מתאפיינים בהעמקה בסוגיה וביסודותיה הלמדניים מתוך דקדוק בלשונות הראשונים, התבוננות במגוון רחב של מקורות והתייחסות מרובה לתורת האחרונים וראשי הישיבות שעל גביהם מביא גם הסברים וחידושים מקוריים משלו בסוגיה. בדומה לכך גם שיטתו ההלכתית מתאפיינת בהעמקת חקר וחיפוש אחר שורשי הדברים, וכך היא דרכו בשיחותיו ודרשותיו ובכלל תחומי לימוד התורה. בהתאם לכך, הרב מרבה לשוחח על חשיבות לימוד העיון שהיא אבן יסוד בבניית אישיותו של כל בן תורה.

  • לקט שיעורים – פסחים – שיעורים בעיון על מסכת פסחים. נכתב ונערך על ידי תלמידו[2].
  • לקט שיעורים – סנהדרין – שיעורים בעיון על מסכת סנהדרין. נכתב ונערך על ידי תלמידו[3].
  • עיוני הלכה – קונטרס שיעורים בדיני ממונות שהועברו בכולל חזון עובדיה במושב בן זכאי. נכתב ונערך על ידי תלמידו.
  • משמרת הריבית – קונטרס שיעורים בפרק 'איזהו נשך', הלכות ריבית, שנמסרו בליל שישי בשנת ה'תשפ"ג. נכתב ונערך על ידי תלמידיו.
  • ענות גבורהשאלות ותשובות בארבעת חלקי השולחן ערוך, חלק ראשון, תשפ"ד[4]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]