לדלג לתוכן

גן חסידי אומות העולם

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
גן חסידי אומות העולם
מידע כללי
תאריך הקמה 1966 עריכת הנתון בוויקינתונים
אדריכל ליפא יהלום, דן צור עריכת הנתון בוויקינתונים
מיקום
מדינה ישראלישראל ישראל
מיקום ירושלים עריכת הנתון בוויקינתונים
קואורדינטות 31°46′24″N 35°10′20″E / 31.7734°N 35.1722°E / 31.7734; 35.1722
(למפת ירושלים רגילה)
 
גן חסידי אומות העולם
גן חסידי אומות העולם
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

גן חסידי אומות העולם הוא חלק ממתחם יד ושם, הממוקם על הר הזיכרון בירושלים. גן החסידים נועד להנציח את שמותיהם של אותם לא יהודים שבתקופת השואה סיכנו את חייהם או נרצחו על מנת להציל יהודים מהשמדה על ידי הנאצים, וזאת ללא קבלת תמורה.

שדרת חסידי אומות העולם נחנכה ב-1962 בנוכחות שרת החוץ גולדה מאיר.[1] סביב אתר יד ושם נטועים עצים ותחת כל אחד מהם שלט עם שם חסיד אומות העולם ומדינת המוצא שלו. בשדרת חסידי אומות העולם, שהוקדשה למטרה זו, כ-2,000 עצים.[2]

בשנת 1996 נחנך גן חסידי אומות העולם.[3] אדריכלי הגן היו אדריכלי הנוף ליפא יהלום ודן צור. יתר שמותיהם של כ-27 אלף חסידי אומות העולם שהוכרו עד כה (2019)[4] חקוקים בגן חסידי אומות העולם בסדר אלפביתי על קירות שיש, לפי ארץ מוצאם. על קיר הכבוד בגן חסידי אומות העולם מוקדש קיר נפרד לכל מדינה.

כמו כן, טקסי הענקת אותות חסידי אומות העולם מתקיימים בגן. התואר מוענק בטקס למצילים, כולל אלה שכבר נפטרו וקרוביהם; התואר מוענק לעיתים בארץ הנמען על ידי שגריר ישראל, והוא מעניק מדליה מיוחדת ועליה שמם.

בעבר הייתה נהוגה נטיעת עץ בגן חסידי אומות העולם, אך עד מועד חנוכת הגן זכו קרוב ל-14,000 חסידי אומות עולם להכרה, ומכיוון שלא נותר מקום באתר לנטיעת עץ לכבוד כל אחד מהם, לא נהוגה נטיעה כעת. הנוהג הנוכחי הוא הענקת מדליה ותעודה, וחקיקת שם חסיד אומות העולם על קיר השיש בגן חסידי אומות העולם.

מאות שמות חדשים נוספים לקירות בגן מדי שנה. בשנת 2011 הורחב הגן ונבנו קירות חדשים.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ערך זה הוא קצרמר בנושא השואה. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.