לדלג לתוכן

דיוק ניוקם: פרויקט מנהטן

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
דיוק ניוקם: פרויקט מנהטן
Duke Nukem: Manhattan Project
עטיפת המשחק
עטיפת המשחק
כללי
תאריך הוצאה
14 במאי 2002
Microsoft Windows
NA14 במאי 2002
EU14 ביוני 2002
GOG.com (Windows & OS X)
WW10 במרץ 2009[1]
Xbox 360 (Xbox Live Arcade)
WW23 ביוני 2010
Steam (Windows & OS X)
WW2 ביולי 2013[2]
iOS
WW18 בדצמבר 2013[3]
סוגה פלטפורמה
פיתוח Sunstorm Interactive (גרסת המחשב)
3D Realms (גרסת ה-Xbox 360)
הוצאה לאור 3D Realms
ארץ מקור ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
שפות אנגלית עריכת הנתון בוויקינתונים
הפצה NAArush Entertainment
EUUbisoft
Apogee Software(GOG.com)
Microsoft Game Studios‏ (Xbox Live Arcade)
Interceptor Entertainmentחנויות הדיגיטליות Steam,‏ Greenman Gaming ו-Desura)
סטים[2]
סדרה דיוק ניוקם
הערות מערכת הפעלה: Windows 95 ומעלה או OS X 10.10.3 ומעלה
דרישות תוכנה
מנוע משחק Prism3D
מצבי משחק שחקן יחיד
דירוג M ‏(ESRB)[4][5]
16 ‏(PEGI)[6]
פלטפורמות Microsoft Windows
macOS
Xbox 360
iOS
מדיה CD-ROM, הורדה דיגיטלית (דרך סטים ו-GOG.com)
המשחק הקודם דיוק ניוקם: אדמת הבחורות
המשחק הבא דיוק ניוקם אדוונס
דרישות מערכת
מעבד מינימום: אינטל פנטיום 2 במהירות של 350MHz או AMD K6-2 במהירות של 400MHz או Cyrix M2 במהירות של 433MHz או יותר טוב
מומלץ: אינטל פנטיום 3/AMD K7 במהירות של 500MHz ומהר יותר או VIA C3 במהירות של 600MHz או מהר יותר
macOS:‏ Intel Core Duo במהירות של 2GHz ומעלה
זיכרון מינימום: 64MB ל-Win9x/ME,‏ 128MB ל-Win2k/XP
מומלץ: 128MB או יותר ל-Win9X/ME,‏ 192MB או יותר ל-Win2k/XP
macOS:‏ 1GB או יותר
כרטיס מסך מינימום: תומך ב-Direct3D 8 או OpenGL עם 8MB של זיכרון וידאו
מומלץ: תומך ב-Direct3D 8 או OpenGL עם 16MB של זיכרון וידאו
macOS: בעל 64MB לפחות של זיכרון וידאו
מקום פנוי Windows:‏ 300MB
macOS:‏ 235MB
מערכת קול תומך ב-DirectX 8
בקרים מקלדת ועכבר או ג'ויסטיק או מסך מגע
legacy.3drealms.com/dukemp/
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

דיוק ניוקם: פרויקט מנהטןאנגלית: Duke Nukem: Manhattan Project) הוא משחק וידאו מסוגת הפלטפורמה שפותח על ידי Sunstorm Interactive, יצא לאור על ידי 3D Realms והופץ על ידי Arush Entertainment למחשב האישי ב-14 במאי 2002,[7] לקונסולת המשחקים Xbox 360 ב-23 ביוני 2010 ולמערכת ההפעלה iOS לטלפונים הניידים ב-18 בדצמבר 2013[3] ומהווה ספין אוף לסדרת המשחקים דיוק ניוקם.

צילום מסך מהשלב הראשון במשחק.

דיוק ניוקם: פרויקט מנהטן נבנה על בסיס המנוע הגרפי התלת-ממדי Prism3D. גם השלבים וגם הדמויות ממודלות בתלת מימד באופן מלא וכן השחקן והמצלמה יכולים לנוע לכל ציר, אך תנועת השחקן מוגבלת למשטח דו-ממדי. המנוע מאפשר לשחקן לקרב או לרחק את המצלמה על פי צרכיו: לראות אילו אויבים מתקרבים ולקבל מבט כללי על השלב. דיוק יכול להתכופף, לרוץ, לקפוץ ולהחליק.

המשחק מחולק ל-8 שלבים (המכונים פרקים), אשר כל אחד מהם מחולק לשלושה חלקים. בחלק השלישי של כל שלב, מתקיים קרב של דיוק נגד בוס. על מנת לסיים חלק, על דיוק לשחרר בחורה (המכונה בייב) מידיהם של המוטנטים ולהשיג כרטיס גישה. כמו כן, בכל חלק קיים פריט בשם ניוק (Nuke), אשר נמצא מפוזר במפה וניתן לאוספו. על כל 10 ניוקס שנאספו, דיוק מקבל תוספת של 2 אגו וכן תוספת תחמושת לכלל נשקיו. בנוסף לכך, במפות מפוזרות שלושה סוגי חפיצים אשר נותנים כוחות זמניים לדיוק: נזק כפול המכפיל את הנזק של דיוק, שדה כוח המגן על דיוק מנזק ותרמיל ריחוף המאפשר לדיוק לרחף ולעבור מכשולים בקלות רבה יותר. דיסק המשחק מגיע עם עורך שלבים בשם "PrismEd", אך זה לא הצליח לצבור פופולריות בקרב השחקנים ונכון ל-2020, קהילת עורכי השלבים מאוד קטנה אך פעילה.

פרויקט מנהטן אינו מהווה המשך ישיר למשחקים הקודמים בסדרה. סגנונו מזכיר את המשחק הראשון בסדרה, כמו העובדה שהאנטגוניסט נראה ומתנהג כמו ד"ר פרוטון, האנטגוניסט הראשי במשחק הראשון. כמו כן, פיצ'ר גלילה בצד גם כן קיים במשחק.

העלילה המקורית של פרויקט מנהטן כללה את ד"ר פרוטון בתור האנטגוניסט, אך זה שונה על מנת למנוע שגיאות המשכיות עם דיוק ניוקם לנצח, אף על פי שבסופו של דבר המשחק לא כלל בכלל את ד"ר פרוטון והוא הופיע רק בהרחבה The Doctor Who Cloned Me.

פרויקט מנהטן מציג את גיבור הפעולה דיוק ניוקם באור שוביניסטי-הומוריסטי, כאשר הפעם הגיבור נלחם נגד מק מורפיקס (Mech Morphix), מדען משוגע אשר משתמש בחומר רדיואקטיבי דמוי רפש ירוק בשם ג.ל.ו.פ. (G.L.O.P.P; ראשי תיבות של Gluon Liquid Omega-Phased Plasma) על מנת ליצור מוטציות קטלניות מבעלי חיים על מנת להשתלט על האי מנהטן שבעיר ניו יורק. בין היצורים שמורפיקס יצר, ניתן למנות אליגטורים אנושיים, מקקים ענקיים ואף חזירים-שוטרים, אויב אייקוני מהמשחק דיוק ניוקם 3D. בנוסף למוטנטים, דיוק פוגש באויבים חדשים כמו אישה-מכנית ומצלמות אבטחה קטלניות.

  • פרק 1 - מרד בגגות (Chapter 1 - Rooftop Rebellion) – השלב מתחיל בנאומו של ראש העיר ניו יורק על פועלו היוצא דופן של דיוק. באמצע הנאום, שני חזירים-שוטרים יורדים מגג הבניין ומאיימים על הקהל. דיוק לא מהסס לרגע, שולף את אקדחו הזהוב והורג אותם, ולאחר מכן עולה לעליית הגג של גורד השחקים. השלב כולו מתרחש בגגות של גורדי השחקים של העיר ובסופו, דיוק נלחם כנגד מורפיקס אשר נמצא במסוק ומצליח להפילו לקרקע.
  • פרק 2 - צינון בצ'יינהטאון (Chapter 2 - Chinatown Chiller) – לאחר ההתרסקות של המסוק, מתגלה כי דיוק ומורפיקס שרדו ומורפיקס בורח. כעת, דיוק נלחם בדרכו בשכונת הצ'יינהטאון מול אויבים חדשים. בסופו של השלב, דיוק מגיע למועדון לילה בשם מינג ושם נלחם בבעליו, גאטור גראנט (אליגטור מוטנטי). לאחר שדיוק הביס את גאטור גראנט, דיוק יורד לרכבת התחתית של ניו יורק. עיצוב השלב והאויבים מושפע רבות מהתרבות הסינית ובמיוחד מאמנות הלחימה קונג פו.
  • פרק 3 - הרס במטרו (Chapter 3 - Metro Mayhem) – הפרק מתרחש כולו במטרו של ניו יורק ובתחנותיה, השורצים בחרקים מוטנטים. הבוס של הפרק הזה הוא ראצ'ואיד (תיקן מוטנטי) ברמה 3, שדיוק נתקל בו בזמן רכיבה על אחת מרכבות המטרו לעבר מערכת רכבות תחתיות ישנה שאינה בשימוש.
  • פרק 4 - עולם תחתון נוראי (Chapter 4 - Unholy Underworld) – בדומה לפרק הקודם, גם הפרק הזה מתרחש במטרו של ניו יורק, רק באזור אשר אינו נמצא בשימוש יותר וכן בתעלות ביוב שונות הנמצאות בקרבת האזור. הבוס בפרק זה הוא מלכת החרקים, חרק מוטנטי ענקי שגודלו כגודל קרון רכבת. לאחר קרב נוקשה, דיוק מצליח להערים על מלכת החרקים וללכוד אותה במלכודת ובסופו של דבר היא נמחצת למוות על ידי קטר.
  • פרק 5 - מפעל מפחיד (Chapter 5 - Fearsome Factory) – לאחר המסע במטרו, דיוק מסתנן למפעל הג.ל.ו.פ. של מורפיקס, ששורץ הן במוטנטים והן במכונות של מורפיקס. הבוס בפרק זה הוא חולדאויד (חולדה מוטנטית) ברמה 3.
  • פרק 6 - מכולה בעייתית (Chapter 6 - Tanker Trouble) – לאחר המסע דרך מפעל הג.ל.ו.פ. של מורפיקס, דיוק מסתנן לתוך אוניית המכולות של מורפיקס, המכילה מכולות מלאות בגלופ. הבוס בפרק זה הוא פלייאויד (זבוב מוטנטי) אשר מסוגל לעוף, לירוק שלוליות גלופ ולהפוך לבלתי נראה לזמן קצר.
  • פרק 7 - קידוח מוסט (Chapter 7 - Deviant Drilling) – מאוניית המכולות, דיוק מסתנן לתוך אסדת ג.ל.ו.פ. (דומה לאסדת קידוח). הבוס של הפרק הזה הוא אישה-מכנית (אנדרואיד דמוי אישה) ברמה 3. לאחר שדיוק מביס את האישה המכנית, הוא משתגר באמצעות טלפורטר ישירות לתחנת החלל של מורפיקס.
  • פרק 8 - אבדון מסלולי (Chapter 8 - Orbital Oblivion) – הפרק האחרון, מתרחש כולו בתחנת החלל של מורפיקס. הפרק מאופיין בגרביטציה נמוכה, מה שמאפשר לדיוק לקפוץ למרחקים ללא שימוש בתרמיל ריחוף. הבוס בשלב זה הוא מורפיקס עצמו, אשר בנה רובוט ענק עליו הוא שולט. לאחר שדיוק מביס את הרובוט והורג את מורפיקס, תחנת החלל משמידה את עצמה ודיוק מצליח לחזור לכדור הארץ בטרם הושמדה כליל.

לכל אויב במשחק יש שלוש רמות: ככל שהרמה גבוהה יותר כך קשה יותר להרוג את האויב והוא יותר חזק וקטלני כלפי השחקן. ככל שמתקדמים יותר במשחק כך הסיכוי לפגוש אויבים ברמה גבוהה יותר גדלה. ישנם שמונה סוגי אויבים במשחק:

  • חזיר שוטר (Pig Cop) – זהו האויב הראשון שהשחקן נתקל בו, אחד מהאויבים האייקונים בסדרת המשחקים והאויב הנפוץ ביותר במשחק. החזיר-שוטר הוא חזיר מוטנט שרירי וגדול בעל בגדי משטרה כחולים (ברמות 2 ו-3: בעל מדי SWAT שחורים וכובע גרב על ראשו), אשר נושא שוטגאן חצי-אוטומט. חזיר שוטר ברמה הראשונה יכול לתקוף באמצעות הנשק שלו רק ימינה ושמאלה ואינו מסוגל להתכופף, מה שנותן יתרון תמרון לשחקן. החל מרמה 2, חזיר שוטר יכול גם להתכופף ובכך מקשה יותר על השחקן. ברמה 3, לחזיר שוטר יש שוטגאן אוטומטי שיורה בצרורות של 8–10 כדורים ולאחר מכן כדור בודד, אשר בקלות יכול לבצע נזק של 50 אגו, אם השחקן לא נזהר.
  • חולדאויד (Ratoid) – חולדה מוטנטית, שמופיעה לראשונה בפרק השלישי במשחק, בעל פרווה חומה. לחולדאויד יש שני אמצעי התקפה: טפריו ומספר סוגים של מטעני צינור, בהתאם לרמה. ברמה 1, לחולדאויד יש סוג אחד בלבד של מטען צינור, בצבע אדום, מסב נזק של 5 אגו בפגיעה ישירה בשחקן ובעת פגיעה בקרקע המטען מתפוצץ ופולט אש לכל עבר, בדומה לבקבוק תבערה. ברמה 2, לחולדאויד יש בנוסף למטען האדום, אשר מסב יותר נזק מאשר ברמה 1, מטען צינור כחול, שבעת פגיעתו בקרקע, הוא "קופץ", מטיח צרור של כדורים לכל עבר המסבים נזק של 2 אגו כל אחד ולבסוף מתפוצץ. ברמה 3, החולדאויד, שונה בצבעו בכך שהוא לבן ובעל מטען גלופ על גבו. בנוסף לשני סוגי המטעני צינור הקיימים, שמסבים יותר נזק מאשר ברמה 2, יש לו סוג נוסף של מטען צינור, אשר בהרבה יותר קשה לחמוק ממנו. כאשר המטען צינור פוגע באדמה, הוא משמיע צפצוף, לאחר מכן מתפוצץ ומתחלק למספר "רקטות" קטנות אשר נעולות על השחקן. כל רקטה כזו מסבה נזק של 5 אגו. אם השחקן יפוצץ את מטען הגלופ שנמצא על גבו של חולדאויד ברמה 3, המטען יתפוצץ ונוזל גלופ ירד לרצפה, לכן על השחקן כדאי להימנע מכך.
  • ראצ'ואיד (Roachoid) – תיקן מוטנטי, אשר נראה לראשונה בפרק השלישי. ברמה 1, הראצ'ואיד הוא בעל גוון לבן חיוור ויכול להקיא מפיו חומצת גלופ לעבר השחקן, שמסבה נזק של 10 אגו ואף להכות ברגליו ולהסב נזק של 20 אגו. ברמה 2, הראצ'ואיד מקבל גוון חום וכנפיים, אך בהתנהגותו הוא זהה לרמה 1, פרט לכך שהוא חזק יותר - הקאת גלופ תסב נזק של 12 אגו והכאה ברגליו תסב נזק של 25 אגו. ברמה 3, הראצ'ואיד נראה חיצונית זהה לרמה 2, אך גדול יותר, חזק יותר ומסוגל לקפל את עצמו לכדור למספר שניות על מנת להגן על עצמו. הקאת גלופ תסב נזק של 15 אגו והכאה ברגליו תסב נזק של 30 אגו. בנוסף לכך, ראצ'ואיד מסוגל להטיל ביצים שמהם בוקעים תיקנים קטנים ולא מוטנטים, אך ברגע שהם נוגעים בגלופ, הם משתנים למוטנטים. כך, כביכול התיקנים הקטנים אינם מזיקים ישירות לשחקן, אך רצוי להרגם טרם יבקעו מהביצים.
  • גאטור גראנט (Gator Grunt; מילולית: נאקת תנין) – אליגטור מוטנטי שמופיע לראשונה בחלק הראשון של הפרק השני במשחק. ברמה 1, גאטור גראנט לובש חליפת קונג פו צהובה-שחורה, מצויד בשני אקדחים שכל אחד מהם מסב נזק של 12 ומסוגל להביא בעיטות קראטה שכל אחת מהן מסבה נזק של 15 אגו. ברמה 2, הגאטור גראנט נראה כמו ברמה 1, פרט לכובע קש בצורת חרוט אשר מסייע להבדיל בינו לבין הרמה הקודמת וכן בעיטות הקראטה שלו יכולות להסב נזק של 20 אגו. ברמה 3, שבה השחקן נתקל רק מספר מועט של פעמים, גדול יותר מקודמיו, בעל חליפת קונג פו אדומה וכובע קש בצורת חרוט ומצויד בשני תתי מקלעים מסוג עוזי, אשר מסבים נזק של 4 אגו כל אחד, אך עקב קצב הירי המהיר שלהם, יכולים להסב נזק הרבה יותר גדול מקודמיו. הוא מסוגל לבצע בעיטת קראטה שמסבה נזק של 16 אגו וכן אם השחקן מתקרב אליו יותר מדי, גאטור גראנט יבצע מהלכי קונג פו שכל אחד מהם תסב נזק של 4 אגו, אך עקב הקצב המהיר של המהלכים, יכול להסב נזק כבד לשחק.
  • פלייאויד (Flyoid) – זבוב מוטנטי, אשר מופיע לראשונה בשלב הרביעי. זהו האויב היחיד שיש לו שתי רמות בלבד במקום שלוש. בעל צבע עור חיוור (ברמה 2 - שחור), יכולת תעופה ויכולת לירוק שלוש שלוליות גלופים במכה אשר כל אחת מהן מסבה נזק של 20 אגו. מלבד כמות החיים הנוספים שיש לרמה 2, אין הבדלים נוספים בין הרמות.
  • אישה-מכנית (Fem-Mech) – אנדרואיד דמוי אישה, אשר נראית לראשונה בחלק השני בחלק הראשון במשחק. יש לה יכולת תמרון גבוהות מאשר שאר האויבים משחקים. ברמה 1, האישה-מכנית לובשת בגדי עור שחורים, בעלת קוקו גבוה ושיער בצבע בלונד ומצוידת בשוט חשמלי אשר יכול להסב נזק של 10 אגו בכל מכה. ברמה 2, היא לבושה בבגדי עור אדומים, שיערה לבן ובעל קוקו גבוה, משתמשת באותן הטקטיקות כמו ברמה 1, אך מצוידת בשוט חשמלי אשר יכול להסב נזק של 20 אגו בכל מכה. ברמה 3, האישה-מכנית נוטשת את ההמראה האנושי שלה והיא נראית כסייבורג שלם שעשוי ממתכת, אך עדיין חמושה בשוט, שיכול להסב נזק של 30 אגו בכל מכה. אם יורים באישה-מכנית באמצעות קרן גלופ ובהסבת מספיק נזק, היא תתפוצץ.
  • מכני (Mech) – המכני, היא מכונת ירייה אשר נשלטת על ידי בינה מלאכותית, שמופיעה לראשונה בחלק השני של הפרק החמישי במשחק. כאשר היא מזהה את השחקן, היא נכנסת למצב התקפה. ברמה 1, היא יכולה להסב נזק של 25 אגו בכל ירייה, אך היא מוגבלת בתנועתה, בקצב ובטווח הירי שלה: אם השחקן יהיה רחוק מהמכונה או אם השחקן יתכופף, המכונה לא תפגע בשחקן. ברמה 2, המכונה מעט יותר גדולה מברמה הקודמת, אך במקום לירות פעם אחת, היא יורה צרור של 3 יריות, כאשר כל אחת מהן יכולה להסב נזק של 5 אגו, דבר שנראה כחיסרון, אך המכונה חזקה יותר וקשה יותר להרוס אותה. ברמה 3, המכונה אף יותר חזקה ויותר ממוקגנת, מה שהופך אותה לאויב החזק ביותר במשחק (פרט לבוסים). בדומה לרמה 1, המכונה יורה כדור אחד בכל פעם, אשר יכול להסב נזק של 40 אגו, אך יש לה גם מתקפה נוספת: ירי רקטי של מטעני צינור לעבר השחקן, כאשר כל מטען צינור מסב נזק של 5 אגו. אם יורים במכני באמצעות קרן גלופ ובהסבת מספיק נזק, היא תתפוצץ.
  • מצלמת אבטחה מכנית (Security Camera Mech) – זוהי מצלמת אבטחה מעופפת שמצלמת כל מספר שניות, אשר דומה לאויב "Sentry Drone" מהמשחק דיוק ניוקם 3D. ברגע שהיא מזהה את השחקן, היא נכנסת למצב התקפה, שמשתנה בין הרמות. ברמה 1, המצלמה עוקבת אחר השחקן וכאשר מתקרבת מספיק, היא מתפוצצת ויכולה לבצע נזק של עד 40 אגו. ברמה 2, למצלמה יש לייזר בעינית שאיתו היא יכולה לירות בשחקן ולהסב נזק של עד 20 אגו. בנוסף, אם השחקן קרוב מדי לפיצוץ המצלמה, כמות הנזק שהשחקן יקבל תהיה זהה כמו לרמה 1. ברמה 3, במקום הלייזר בעינית, ישנה הרחבה למצלמה בה הלייזר ממקום ברובה ייעודי אשר נמצא מתחתיה, אשר יכול להסב נזק של עד 30 אגו. פיצוץ המצלמה יגרום לנזק זהה לנזק ברמות 1 ו-2. אם יורים במצלמה באמצעות קרן גלופ ובהסבת מספיק נזק, היא תתפוצץ.

ישנם שמונה כלי נשק במשחק וכן נשק נוסף "סודי". בסך הכל יש שלושה סוגי תחמושת הנמצאים בשימוש: כדורים, מטעני צינור וגלופ.

  • המגף האדיר – כינוי לרגלו של דיוק אשר בעזרתה הוא יכול לבעוט באויביו ולהסב להם נזק. זהו נשק אייקוני אשר מזוהה עם הסדרה כולה.
  • אקדחאקדח חצי-אוטומטי מסוג נשר המדבר מצופה זהב. זהו הנשק ההתחלתי שהשחקן מקבל במשחק.
  • מטען צינור – מטען דמוי רימון יד שמופעל בשלט רחוק. ניתן לפוצץ בכל פעם מטען אחד.
  • שוגטאן – רובה צייד, שמשתמש ב-3 כדורים בכל פעם.
  • רובה סער – דמוי מקלע קל היורה 4 כדורים בכל לחיצה על ההדק.
  • קרן גלופ – נשק אשר יורה חומר כימי שהשפעתו הפוכה מזה של גלופ - החומר מחזיר מוטנטים לצורתם המקורית, כך שדיוק יכול למעוך אותם עם רגלו. הנשק דומה במהותו לנשק "ממזער" (Shrinker) מהמשחק דיוק ניוקם 3D, בכך ששניהם ממזערים את האויבים לגודל קטן, כך שהשחקן יכול למעוך אותם עם רגלו של דיוק. למרות העובדה שהחומר שהוא פולט הוא בעל השפעה הפוכה מזה של החומר גלופ, הנשק עדיין משתמש בגלופ כתחמושת.
  • רקטה נגד טנקים – נשק היורה מטעני צינור למרחק רב, בעל יכולות שיגור מהירה.
  • תותח פעימות (Pulse Cannon) – נשק אשר יכול לצבור זרם חשמלי בצורת כדור, אשר ניתן לשגרו לעבר אויבים ולהסב להם נזק. הנשק משתמש בגלופ כתחמושת.
  • X-3000 – נשק בונוס סודי, שניתן להשיג על ידי השגת כל ה-Nukes במשחק ברמת הקושי הגבוהה ביותר. הנשק יורה ברק ומחסל כל אויב במכה אחת. הנשק אינו משתמש בשום תחמושת ולכאורה ניתן לירות בו מספר בלתי מוגבל של פעמים ברצף.

ב-1996, ג'ורג' ברוסרד נשאל לגבי פרויקטים עתידיים של 3D Realms: הוא אמר כי משחק מסדרת דיוק ניוקם בסגנון גלילת צד בשם דיוק ניוקם לנצח נמצא בתהליך הפקה ואמור לצאת במהלך דצמבר 1997. מאוחר יותר התברר כי הפרויקט בוטל וכי במקומו יפותח משחק המשך ל-דיוק ניוקם 3D תוך שמירה על השם. כאשר פרויקט מנהטן הוצג לראשונה לציבור, הופצו שמועות כי הוא המשחק ש-3D Realms ביטלה, אך שמועות אלו הופרכו כאשר התגלה כי פרויקט מנהטן הוא משחק אשר מפותח על ידי Arush Entertainment. פורט מגרסת המחשב לקונסולת המשחקים Xbox 360 יצא לאור לשירות Xbox Live Arcade ב-23 ביוני 2010, תמורת 800 נקודות מיקרוסופט (MSP). הגרסה כללה שני אווטארים כפרס (תרמיל ריחוף וחולצה עם הלוגו של דיוק ניוקם), שניתן להשיגם במשחק.[8]

ב-2004 המפתחת Arush Entertainment נקנתה על ידי HIP Interactive. זמן קצר לאחר מכן, חברת HIP פשטה רגל. בעקבות הליכי פשיטת הרגל, הזכויות על הכותר הועברו על ידי בית המשפט לחברת פשיטת רגל. חברת 3D Realms ניסתה להשיג את הזכויות לכותר בחזרה, אך לא צלחה בזאת. המקרה תועד על ידי ג'ו סיגלר, ממנהלי אתר האינטרנט של הבחרה, באתר הפורומים.[9][10] בפוסט שכתב ב-11 במאי 2006, סיגלר פירט על המצב:

Arush נקנתה על ידי חברה גדולה. חברת האם קרסה ו-Arush יחד איתה. בפסיקת בית המשפט, הזכויות ל-DNMP כרגע הועברו לבעלותה של חברת החזקות אשר מעורבת בתהליכי פשיטת רגל של חברת האם שאני לא זוכר את שמה. סקוט ואני ניסו ליצור קשר איתם לגבי השגת הזכויות בחזרה כדי שנוכל למכור אותו בעצמנו, או לשחרר אותו כתוכנה חופשית. לצערינו, החברה אמרה כי היא "לא מעוניינת להתעסק איתנו", לפי סקוט. אז הזכויות של DNMP נמצאות בבלאגן, לצערינו. אני אהמר אם כולנו, החבר'ה "שהם" דיוק ניוקם, נוכל כנראה להילחם על כך ולהחזיר את הזכויות בחזרה, אבל זה לא יהיה שווה את זה, באמת. הוצאות המשפט הכרוכות רק בשביל שחרור הכותר כתוכנה חופשית או בשביל למכור אותו גבוהות מדי, שכן לא מכרנו מספיק עותקים מלכתחילה.

המקור באנגלית
Arush got bought out by a larger company. The parent company went belly up, and took Arush down with 'em. DNMP is now the legal property of a court-appointed holding company involved in the bankruptcy proceedings of the parent company whose name I can't remember. Scott & I tried to contact them about either getting the rights back so we could sell it ourselves, or just releasing it as freeware. Unfortunately, said company "isn't interested in dealing with us", per Scott. So DNMP is in rights hell, unfortunately. I would wager being the folks who "are" Duke Nukem, we could probably fight that and get the rights back, but it wouldn't be worth it, really. A lot of court costs just to release a game as freeware, or sell it when it didn't sell much in the first place.
ג'ו סיגלר, Re: ROTT Online, בפורום של 3D Realms, ‏11 במאי 2006

זמן מה לאחר פשיטת הרגל, האתר הרשמי של המשחק נפל והדומיין נקנה בסכום כסף גבוה.[11] למרות זאת, ג'ו הצליח להשיג עותק מלא של האתר מעובד לשעבר של Arush וכעת מאחסן אותו באתר של 3D Realms.[7]

בסוף פברואר 2009, מפיצת משחקי הווידאו הדיגיטלית GOG.com הכריזה על כך שמספר כותרים בבעלותה של Apogee Software יהיו זמינים לקנייה באתר בעתיד. דיוק ניוקם: פרויקט מנהטן הופיע ברשימת הכותרים.[12] המשחק החל להימכר ב-10 במרץ 2009, דרך החנות הדיגיטלית של GOG.com. כאשר נשאל לגבי כך, ג'ו השיב בפוסט בפורומים של 3D Realms, כי נעשתה עבודה משפטית ב-2008 על מנת לשחרר את הזכויות למשחק.[13]

המשחק זמין לרכישה באתר ZOOM Platform,[14] זמין לרכישה מהמרקט של Xbox Live לקונסולת המשחקים Xbox 360 וכן הותאם לאחור לקונסולת המשחקים Xbox One.[15] גרסה למערכת ההפעלה iOS יצאה לאור ב-18 בדצמבר 2013, כך שהמשחק זמין ב-App Store.[3] ב-28 בדצמבר 2015, GOG.com הכריזה על מבצע מכירה אחרונה וכי המשחק יפסיק להימכר בחנות החל מ-1 בינואר 2016 בשעה 00:59 שעון ישראל.[16][17] ב-19 ביולי 2020, המשחק הוסר מהחנות הדיגיטלית סטים.[18]

ציונים
ציונים כללים
אתר ציון
Metacritic [19](PC)‏ 78/100
[20](X360)‏ 41/100
[21](iOS)‏ 55/100
ציוני סקירה
אתר ציון
CGM [22] (PC)
CGW [23] (PC)
Eurogamer 6/10[24] (PC)
2/10[25] (Xbox 360)
GameRevolution D+[26] (Xbox 360)
GameSpot 7.9/10[27] (PC)
GameSpy 83%[28] (PC)
GameZone 8.1/10[29] (PC)
2.5/10[30] (Xbox 360)
IGN 7.7/10[31] (PC)
4/10[32] (Xbox 360)
OXM (ארצות הברית) 6/10[33] (Xbox 360)
PC Gamer (ארצות הברית) 75%[34] (PC)
VideoGamer.com 3/10[35] (iOS)
Entertainment Weekly B+[36] (PC)
Atomic: Maximum Power Computing 5.5/10[37] (PC)

על פי אתר הציונים Metacritic, גרסת המחשב האישי קיבלה באופן כולל ביקורות חיוביות ואוהדות,[19] גרסת ה-Xbox 360 קיבלה באופן כולל ביקורות שליליות[20] וגרסת ה-iOS קיבלה ביקורות מעורבות.[21] האתר GameSpy כינה את גרסת המחשב האישי ”משחק ארקייד-פלטפורמה חלקלק במחיר סביר [...] מציג את דיוק באופן מושלם; ביצועי מערכת טובים; שימוש נבון בתלת מימד”.[28] האתר GameSpot היה יותר נייטרלי על אותה הגרסה וציין כי ”[המשחק] פשוט ונראה טוב [...] השלבים ענקיים ולרובם יש מספר דרכים שאתה יכול לקחת”.[27] האתר IGN כינה את גרסת המחשב ”כותר מלוטש, בדוק ואמיתי [...] ראוי להמלצה, במיוחד עם המחיר הנמוך והאנטי-גיבור האהוב”.[31] בניגוד לכך, אותו אתר ביקר את גרסת ה-Xbox 360 וכינה אותה ”חיקוי זול בהשוואה למה שקיים בשוק” ו-”עדיף לזנוח אבן אחת מהעבר”.[32]

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ Duke Nukem: Manhattan Project, אתר GOG.com, ‏אוחזר ב-10 באוגוסט 2013 (באנגלית)
  2. ^ 1 2 Duke Nukem: Manhattan Project, אתר Steam, ‏אוחזר ב-6 בספטמבר 2013 (באנגלית)
  3. ^ 1 2 3 Duke Nukem: Manhattan Project, אתר App Store (באנגלית)
  4. ^ Entertainment Software Rating Board‏, Duke Nukem: Manhattan Project Rating for PC (באנגלית)
  5. ^ Entertainment Software Rating Board‏, Duke Nukem: Manhattan Project Rating for Xbox 360 (באנגלית)
  6. ^ Pan European Game Information‏, Duke Nukem: Manhattan Project Rating (באנגלית)
  7. ^ 1 2 Duke Nukem: Manhattan Project, אתר 3D Realms (באנגלית)
  8. ^ ג'ו סיגלר, Duke Nukem: Manhattan Project XBLA Announced!, אתר 3D Realms, ‏‏10 ביוני 2010 (באנגלית)
  9. ^ ג'ו סיגלר, Re: Duke Nukem: Manhattan Project Forum Removed, בפורום של 3D Realms, ‏28 ביוני 2006
  10. ^ ג'ו סיגלר, Re: ROTT Online, בפורום של 3D Realms, ‏11 במאי 2006
  11. ^ DukenUkEmMp.com WHOIS, DNS, & Domain Info - DomainTools
  12. ^ Duke Nukem: Manhattan Project, אתר GOG.com, ‏אוחזר ב-27 בפברואר 2009 (באנגלית)
  13. ^ ג'ו סיגלר, Re: Apogee on GOG.com!, בפורום של 3D Realms, ‏27 בפברואר 2009
  14. ^ Duke Nukem: Manhattan Project, אתר ZOOM Platform (באנגלית)
  15. ^ Duke Nukem - Manhattan, אתר Xbox Live Marketplace (באנגלית)
  16. ^ Farewell For Now, Duke + Last chance to get Dragonsphere free, אתר GOG.com, ‏‏28 בדצמבר 2015 (באנגלית)
  17. ^ Duke Nukem: Manhattan Project, אתר GOG Database (באנגלית)
  18. ^ Duke Nukem: Manhattan Project - Displaying change #8975859, אתר SteamDB, ‏‏19 ביולי 2020 (באנגלית)
  19. ^ 1 2 Metacritic‏, Duke Nukem: Manhattan Project for PC Reviews (באנגלית)
  20. ^ 1 2 Metacritic‏, Duke Nukem: Manhattan Project for Xbox 360 Reviews (באנגלית)
  21. ^ 1 2 Metacritic‏, Duke Nukem: Manhattan Project for iPhone/iPad Reviews (באנגלית)
  22. ^ Computer Games Magazine, ‏ "Duke Nukem: Manhattan Project", עמוד 84, כרך 142, ספטמבר 2002
  23. ^ ג'ייסון בלבר, "Duke Nukem: Manhattan Project", עמוד 90, כרך 218, ספטמבר 2002
  24. ^ גסטלט, Duke Nukem : Manhattan Project Review - Duke goes back to his side-scrolling days, but is this a nostalgia trip worth taking? , באתר Eurogamer, ‏‏14 ביולי 2002 (באנגלית)
  25. ^ כריסטן ריד, Download Games Roundup: Remake Special • Page 2, אתר Eurogamer, ‏‏16 ביולי 2020 (באנגלית)
  26. ^ Duke Nukem: Manhattan Project Review, אתר GameRevolution, ‏‏12 ביולי 2010 (באנגלית)
  27. ^ 1 2 רון דולין, Duke Nukem: Manhattan Project Review, אתר GameSpot, ‏‏31 במאי 2002 (באנגלית)
  28. ^ 1 2 ברנד די, Duke Nukem: Manhattan Project (PC), אתר GameSpy, ‏‏3 ביוני 2002; אוחזר ב-13 בינואר 2015 (באנגלית)
  29. ^ קרלוס מקאלפיש, Duke Nukem: Manhattan Project Review, אתר GameZone, ‏‏27 במאי 2002; אוחזר ב-20 בדצמבר 2008 (באנגלית)
  30. ^ GameZone Staff‏, Duke Nukem: The Manhattan Project review, אתר GameZone, ‏‏4 במאי 2012 (באנגלית)
  31. ^ 1 2 איוון סוליק, Duke Nukem: Manhattan Project, אתר IGN, ‏‏30 במאי 2002 (באנגלית)
  32. ^ 1 2 אנטוני גלגוס, Duke Nukem: Project Manhattan Review, אתר IGN, ‏‏8 במאי 2012 (באנגלית)
  33. ^ Official Xbox Magazine‏, "Duke Nukem: Manhattan Project", עמוד 81, ספטמבר 2010
  34. ^ צ'אק אוסבורן, Duke Nukem: Manhattan Project, אתר PCGamer, ‏יולי 2005; אוחזר ב-15 במרץ 2006 (באנגלית)
  35. ^ סימון מילר, Duke Nukem: Manhattan Project Review, אתר VideoGamer.com, ‏‏14 בינואר 2014 (באנגלית)
  36. ^ EW Staff‏, Duke Nukem: Manhattan Project, אתר Entertainment Weekly, ‏‏21 ביוני 2002 (באנגלית)
  37. ^ ג'יימס קוט, Duke Nukem: Manhattan Project, אתר Atomic: Maximum Power Computing, ‏יוני 2002 (באנגלית)