היריבות בין פדרר ונדאל

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
פדרר מגיש מול נדאל בגמר וימבלדון 2008

רוג'ר פדרר ורפאל נדאל הם שני טניסאים מקצועיים, שנפגשו מספר פעמים ברמות הגבוהות ביותר של הטניס העולמי. רבים מחשיבים את היריבות ביניהם לאחת היריבויות הגדולות בהיסטוריה של הטניס וחובבי הטניס נוהגים לכנות אותה הסופר קלאסיקו של הטניס.

פדרר השווייצרי, החזיק במקום הראשון בעולם בדירוג ה-ATP במשך 237 שבועות רצופים, החל מפברואר 2004 עד אוגוסט 2008 (שיא כל הזמנים) ודורג במקום הראשון בעולם במשך 310 שבועות בסך הכל (מקום שני בכל הזמנים). נדאל הספרדי, הצעיר מפדרר בכ-5 שנים, שבר את שיאו של פדרר עם 22 תוארי גראנד סלאם והחזיק במקום השני בעולם החל מיולי 2005 למשך 160 שבועות רצופים, עד שעקף את פדרר באוגוסט 2008. נדאל נמצא במקום השני במספר זכיות בטורניר המאסטרס - 36 תארים.

פדרר ונדאל נפגשו 40 פעמים, מתוכן ניצח נדאל 24 משחקים ופדרר 16. 24 מתוך המפגשים התרחשו במשחק גמר, 9 בגמר תחרות גראנד סלאם. ב-4 מפגשים בגמר אליפות צרפת הפתוחה ניצח נדאל, ב-3 גמרים בווימבלדון ניצח פדרר פעמיים ונדאל פעם אחת. ובגמר אליפות אוסטרליה הפתוחה נפגשו השחקנים פעמיים (2009, 2017) כאשר כל שחקן ניצח פעם אחת. המשחקים בין השניים, שמתארכים לעיתים ל-4 או 5 מערכות, מתעלים לרמות גבוהות בדרך כלל ומספקים לקהל משחקי טניס משובחים. גמר וימבלדון 2008, שנמשך 5 מערכות והסתיים בניצחונו של נדאל, נחשב לאחד המשחקים האיכותיים שנראו בתולדות הטניס.

שליטתם בעולם הטניס[עריכת קוד מקור | עריכה]

נדאל ופדרר בגמר אליפות צרפת 2006

שני השחקנים יחדיו שלטו בעולם הטניס ביד רמה. יחד זכו השניים ב-24 מתוך 28 טורנירי הגראנד סלאם בין השנים 2004 ל-2010. בשנים 2004 - 2007, בהן שלט פדרר בטניס העולמי כמעט ללא עוררין (זכה ב-11 תוארי גראנד סלאם מתוך 16 אפשריים ורשם מאזן של 315 ניצחונות לעומת 24 הפסדים בלבד) הוא עדיין החזיק במאזן שלילי במשחקיו מול נדאל (6–8 לטובת נדאל). בכך היה נדאל לשחקן היחיד באותה עת שהיה לו מאזן חיובי נגד פדרר.

בשנים 2006–2008 ניצח נדאל את פדרר בגמר אליפות צרפת הפתוחה. אם היה פדרר מנצח באחד הגמרים האלו היה זוכה בכל אחד מארבעת טורנירי הגראנד סלאם. אם היה זוכה באחת מהשנים 2006 או 2007, אז היה זוכה בכל התארים באותה שנה, הישג אליו הגיעו רק שלושה טניסאים אי פעם. פדרר זכה באליפות צרפת הפתוחה רק ב-2009, שהייתה לשנה היחידה בין 2005 ל-2014 שנדאל לא זכה בה.

שני הטניסאים מחזיקים ברצפי הניצחונות הארוכים ביותר על משטחי הטניס. לפדרר שיאים של 65 ניצחונות רצופים על דשא ו-56 ניצחונות על מגרשים קשים. לנדאל 81 ניצחונות על חימר. כל רצפי השיא המוזכרים נקטעו על ידי הפסד לשחקן השני.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

2005-2004[עריכת קוד מקור | עריכה]

המפגש הראשון בין שני הטניסאים נערך במרץ 2004, בסיבוב השלישי של טורניר מסדרת המאסטרס במיאמי. פדרר, שזכה בשני תוארי הגראנד סלאם הראשונים שלו בחודשים שלפני הטורניר, הגיע למשחק מהמקום הראשון בעולם. נדאל (בן ה-17), שדורג במקום ה-34 בעולם, הדהים את פדרר וניצח אותו 0–2. המפגש השני נערך בגמר אותו טורניר, שנה לאחר מכן. נדאל, שדורג 31 בעולם באותה תקופה, ניצח בשתי המערכות הראשונות, אך פדרר ניצח במערכה השלישית בשובר שוויון, לאחריה ניצח בשתי המערכות הנותרות וזכה בטורניר.

המשחק הראשון בטורניר גראנד סלאם נערך כעבור חודשיים, בחצי גמר הרולאן גארוס. נדאל ניצח את פדרר ב-4 מערכות, שמר על רצף הניצחונות שלו על מגרשי חימר (שעמד על 17 ניצחונות), והמשיך עד לזכייה באליפות, זכייה ראשונה של נדאל בטורניר גראנד סלאם.

2006[עריכת קוד מקור | עריכה]

במפגש הראשון ב-2006 ניצח נדאל את פדרר בגמר טורניר דובאי בחודש פברואר. הניצחון הזה קטע את רצף הניצחונות של פדרר על מגרשים קשים, והעמיד את השיא על 56.

לאחר מכן המשיך נדאל את רצף הניצחונות שלו על חימר, וניצח את פדרר במעמד הגמר בשלושה טורנירים שונים: מונטה קרלו, רומא ושוב בצרפת, כשבגמר טורניר רומא (שנמשך למעלה מחמש שעות) פדרר לא הצליח לנצל שתי נקודות משחק במערכה המכרעת והפסיד בתום שובר שוויון. הניצחון בצרפת היה החמישי הרצוף של הספרדי על יריבו.

בגמר וימבלדון נפגשו השניים שוב, במשחק הראשון ביניהם על משטח דשא. עצם העפלתו של נדאל לגמר הטורניר הפתיעה פרשנים רבים שראו בו מומחה לחימר בלבד והעריכו כי לא יצליח להעפיל לשלבים המתקדמים של הטורניר. פדרר זכה בטורניר (בפעם הרביעית ברציפות), לאחר שניצח את נדאל בארבע מערכות. משחקם האחרון באותה שנה נערך בחצי גמר אליפות סבב המאסטרס העולמי. פדרר ניצח במשחק 0–2 וזכה בטורניר לאחר שניצח את ג'יימס בלייק בגמר.

ב-2006 קבע פדרר את שיא נקודות הדירוג לשנה, לאחר שניצח 12 טורנירים. מתוך 97 משחקים ששיחק באותה שנה הוא הפסיד 5 בלבד, 4 מתוכם לנדאל.

2007[עריכת קוד מקור | עריכה]

פדרר בגמר טורניר מונטה קרלו 2007
נדאל בגמר טורניר מונטה קרלו 2007

שני השחקנים שוב נפגשו בשלושה גמרים ששוחקו על חימר. בגמר טורניר מונטה קרלו ניצח נדאל וזכה בתואר שנה שלישית ברצף. בגמר טורניר המבורג, אליו הגיע נדאל עם רצף של 81 ניצחונות על חימר שנמשך יותר משנתיים, הפסיד נדאל, לראשונה על משטח החימר, לפדרר. בגמר אליפות צרפת ניצח נדאל ב-4 מערכות, כשפדרר זוכה בנקודת שבירה אחת מתוך 17 אפשריות.

בגמר וימבלדון שוב ניצח פדרר, הפעם במשחק צמוד יותר מגמר וימבלדון הקודם. פדרר ניצח בתום 5 מערכות והשווה את שיאו של ביורן בורג, חמש זכיות רצופות בטורניר וימבלדון. בטורניר המאסטרס שוב ניצח פדרר את נדאל בחצי הגמר.

בחמישה מפגשים ב-2007 ניצח פדרר בשלושה. הייתה זו השנה היחידה עד 2015 בה החזיק פדרר במאזן חיובי נגד נדאל.

2008[עריכת קוד מקור | עריכה]

בתחילת 2008 המשיך נובאק ג'וקוביץ' את התקדמותו, שהחלה בסוף 2007 לאחר שניצח את שני הראשונים בטורניר קנדה. ג'וקוביץ' זכה באליפות אוסטרליה, כשהוא מנצח את פדרר בשלב חצי הגמר. היה זה טורניר הגראנד סלאם הראשון מאז אליפות אוסטרליה ב-2005 שהזוכה בו לא היה נדאל או פדרר. ג'וקוביץ', שזכה גם בטורניר אינדיאן וולס, התקרב לנדאל בדירוג העולמי, אך נדאל, שהגיע לגמר טורניר מיאמי והמשיך לשלוט בעונת החימר, הצליח לשמור על מקומו. באותה תקופה כושר המשחק של פדרר נפגע, לאחר שחלה במחלת הנשיקה.

פדרר ונדאל נפגשו, שנה שלישית ברציפות, בשלושה גמרים בעונת החימר. נדאל ניצח בשלושת המשחקים, כשבגמר אליפות צרפת הוא ניצח בקלות 1–6, 3-6, 0-6. נדאל, שזכה בטורניר מבלי לאבד מערכה, זכה בו בפעם הרביעית ברציפות והשווה את שיאו של ביורן בורג.

לגמר וימבלדון 2008 הגיע נדאל בכושר טוב, לאחר 23 ניצחונות ברציפות, שכללו גם זכייה ראשונה בטורניר ששוחק על משטח דשא, טורניר קווינס. פדרר הגיע לגמר הטורניר מבלי לאבד מערכה. במשחק, שהופסק מספר פעמים עקב גשמים, ניצח לבסוף נדאל לאחר חמש מערכות. המשחק נמשך 4 שעות ו-48 דקות, והיה לגמר הארוך ביותר בטורניר אי פעם (עד 2019, אז ניצח ג'וקוביץ' את פדרר אחר 4 שעות ו-57 דקות). רבים מחשיבים את המשחק לטוב ביותר בתולדות הטניס. הניצחון של נדאל קטע את רצף הניצחונות של פדרר על דשא (65 ניצחונות).

לאחר וימבלדון זכה נדאל בטורניר קנדה, והגיע לחצי גמר טורניר סינסינטי. ההצלחה של נדאל, לצד הדחתו המוקדמת של פדרר באותם טורנירים, הביאה לכך שב-18 באוגוסט נדאל טיפס, לראשונה, לפסגת הדירוג העולמי והדיח משם את פדרר לאחר 237 שבועות.

נדאל ביסס את מעמדו כמדורג ראשון לאחר שזכה בטורניר האולימפי בבייג'ינג והגיע לחצי גמר אליפות ארצות הברית. פדרר אמנם הודח מהטורניר האולימפי בשלב רבע הגמר, אך זכה במדליית זהב בטורניר הזוגות (יחד עם סטאן ואוורינקה), ובאליפות ארצות הברית. באותה תקופה ניצחו שניהם את נובאק ג'וקוביץ'; פדרר באליפות ארצות הברית ונדאל בטורניר האולימפי.

2009[עריכת קוד מקור | עריכה]

פדרר ונדאל נפגשו שוב בגמר אליפות אוסטרליה, בתחילת פברואר. נדאל, שהגיע לאחר חצי גמר בן 5 שעות מול פרננדו ורדאסקו יומיים קודם לכן, ניצח את פדרר בחמש מערכות (שנמשכו למעלה מ-4 שעות) ומנע ממנו להשוות את שיאו של פיט סמפראס, 14 זכיות בטורנירי גראנד סלאם. נדאל חבר לג'ימי קונורס, מאטס וילנדר ואנדרה אגאסי כשזכה בטורניר גראנד סלאם על שלושת סוגי המשטחים, והיה לראשון שמחזיק בכולם בו זמנית.

ב-17 במאי 2009 רוג'ר פדרר השיג את התואר הראשון שלו לשנה בכך שניצח את רפאל נדאל בגמר טורניר מדריד מסבב המאסטרס העולמי 1000. פדרר קטע רצף בן 33 ניצחונות של הספרדי על משטח החימר וזאת עוד בפני הקהל הביתי שלו. היה זה הניצחון הראשון של פדרר על נדאל אחרי חמישה הפסדים רצופים, הכוללים הפסדים בגמרים של 3 טורנירי גראנד סלאם.

2010[עריכת קוד מקור | עריכה]

אחרי הגמר במדריד 2009 לא נפגשו פדרר ונדאל במשך שנה שלמה עד לטורניר מדריד 2010 שם נפגשו בגמר. נדאל הגיע לטורניר אחרי 15 ניצחונות רצופים ו-2 תוארי מאסטרס על חימר, מה שסימן את חזרתו לכושר. פדרר הגיע אחרי עונת חימר לא טובה וזה היה הטורניר היחיד שהצליח להגיע בו לגמר (ובכלל לעבור 2 סיבובים ברצף). בגמר עצמו ניצח נדאל 6:4 ו7:6 ובזכות כך עלה למקום השני בדירוג. בנוסף שבר נדאל את שיא תוארי המאסטרס של אגאסי שעמד על 17 תארים (לנדאל 18) וכן היה לראשון בהיסטוריה שזוכה בשלושת תוארי המאסטרס של עונת החימר בשנה אחת. בנוסף, בעקבות הפסד של פדרר ברבע גמר צרפת הפתוחה (פעם ראשונה מזה 23 סלאמים שפדרר לא הגיע לחצי הגמר) נמנע ממנו להבטיח את שהייתו במקום הראשון ושבירת השיא של סמפראס, בעוד נדאל עלה למקום הראשון בדירוג עם זכייתו בטורניר בפעם החמישית בקריירה. בגמר אליפות סוף השנה שנערכה בלונדון ניצח פדרר את נדאל 3–6 6-3 1-6.

2011[עריכת קוד מקור | עריכה]

המפגש הראשון ביניהם ב-2011 היה בחצי גמר טורניר מיאמי, ונדאל ניצח את פדרר 3–6, 2-6. לאחר מכן הם נפגשו על החימר במדריד בחצי הגמר שם נדאל הפסיד את המערכה הראשונה אך חזר לניצחון ב-3 מערכות. בגמר אליפות צרפת הפתוחה ניצח נדאל את פדרר ב-4 מערכות. בשלב הבתים של טורניר סוף השנה פדרר ניצח בצורה משכנעת 3–6 0-6.

2012[עריכת קוד מקור | עריכה]

המפגש הראשון של עונת 2012 בין נדאל לפדרר היה בחצי גמר אליפות אוסטרליה. פדרר לקח את המערכה הראשונה בשובר שוויון, אך הפסיד בארבע מערכות.

לאחר מכן, השניים נפגשו בחצי הגמר באינדיאן וולס שם פדרר גבר על נדאל 6:3, 6:4 בדרכו לזכייה בתואר.

2013[עריכת קוד מקור | עריכה]

פדרר ונדאל נפגשו ברבע גמר טורניר אינדיאן וולס, שם נדאל ניצח בשתי מערכות. לאחר מכן הם נפגשו בגמר טורניר רומא על חימר ונדאל ניצח בקלות 1–6 3-6. הם שוב נפגשו בארצות הברית, ברבע גמר טורניר סינסינטי. המשחק היה צמוד מאוד, כאשר פדרר לקח את המערכה הראשונה 5–7 אך הפסיד את השתיים הבאות 4–6 6-3. בנקודת המשחק נדאל חבט כדור שיצא מחוץ לקווים אך שגיאת שיפוט העניקה לו את הנקודה, כאשר פדרר יכול היה לערער אך לא עשה זאת. נדאל המשיך וזכה בטורניר לראשונה בקריירה.

השניים נפגשו בחצי הגמר בטורניר סוף השנה, שם נדאל ניצח בשתי מערכות צמודות וניצח לראשונה את פדרר באולם לאחר 4 הפסדים רצופים, כולם בטורניר סוף השנה.

2014[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-2014 הצמד נפגש פעם אחת בחצי גמר אוסטרליה הפתוחה, שם נדאל ניצח ב-3 מערכות. זה היה ניצחונו החמישי הרצוף על פדרר, פעם שלישית בקריירה שנדאל השיג חמישה ניצחונות רצופים על יריבו.

2015[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-2015 פדרר ונדאל נפגשו בגמר טורניר בזל, הטורניר הביתי של פדרר. השווייצרי ניצח את הספרדי ב-3 מערכות 3–6 7-5 3-6.

2017[עריכת קוד מקור | עריכה]

באליפות אוסטרליה הפתוחה לשנת 2017, כששניהם הרבה מעבר לשיא שלהם (פדרר דורג 17 בעולם ונדאל דורג תשיעי), הגיעו שניהם אל הגמר. הפעם ידו של פדרר הייתה על העליונה והוא ניצח בחמש מערכות.

בטורניר המאסטרס הראשון של העונה, בשמינית הגמר של אינדיאן וולס, ניצח פדרר 6-2,6-3 את נדאל, ובהמשך בגמר טורניר המאסטרס במיאמי ניצח פדרר שוב 6-4,6-3. בגמר טורניר שנגחאי ניצח שוב פדרר 6:4, 6:3

פדרר צימק את היתרון של נדאל למאזן 23:15.

מחודש ספטמבר 2017 מודרגים נדאל ופדרר במקום הראשון והשני (בהתאמה) בדירוג העולמי. הפעם הקודמת בה דורגו שניהם במקומות הראשונים הייתה ב-2011.

2019[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-2019 פדרר ונדאל חידשו את היריבות בחצי גמר טורניר צרפת הפתוחה. נדאל ניצח 3-6 4-6 2-6 בדרכו לזכייה בטורניר וקטע את הרצף של חמישה ניצחונות של פדרר.

השניים נפגשו שוב בחצי גמר וימבלדון והפעם פדרר ניצח את נדאל ב-4 מערכות 6-7 6-1 3-6 4-6. זו הייתה פגישה ראשונה שלהם על הדשא מאז הגמר ההיסטורי בווימבלדון 2008.

כל המפגשים[עריכת קוד מקור | עריכה]

פדרר-נדאל (24-16)[עריכת קוד מקור | עריכה]

מספר שנה טורניר סוג הטורניר משטח שלב זמן משחק מנצח תוצאה
1. 2004 מיאמי מאסטרס, מיאמי, פלורידה, ארצות הברית מאסטרס קשה 32 האחרונים 1:10 נדאל 3-6 3-6
2. 2005 מיאמי מאסטרס, מיאמי, פלורידה, ארצות הברית מאסטרס קשה גמר 3:43 פדרר 6-2 7-6 6-7 3-6 1-6
3. 2005 אליפות צרפת הפתוחה, פריז, צרפת גראנד סלאם חימר חצי גמר 2:47 נדאל 3-6 6-4 4-6 3-6
4. 2006 דובאי, איחוד האמירויות ATP 500 קשה גמר 1:53 נדאל 6-2 4-6 4-6
5. 2006 מונטה קרלו, מונקו מאסטרס חימר גמר 3:50 נדאל 2-6 7-6 3-6 6-7
6. 2006 רומא, איטליה מאסטרס חימר גמר 5:05 נדאל 7-6 6-7 4-6 6-2 6-7
7. 2006 אליפות צרפת הפתוחה, פאריס, צרפת גראנד סלאם חימר גמר 3:02 נדאל 6-1 1-6 4-6 6-7
8. 2006 אליפות וימבלדון, לונדון, אנגליה גראנד סלאם דשא גמר 2:58 פדרר 0-6 6-7 7-6 3-6
9. 2006 שאנגחאי, סין גביע המאסטרס אולם חצי גמר 1:53 פדרר 4-6 5-7
10. 2007 מונטה קרלו, מונקו מאסטרס חימר גמר 1:35 נדאל 4-6 4-6
11. 2007 המבורג, גרמניה מאסטרס חימר גמר 1:55 פדרר 6-2 2-6 0-6
12. 2007 אליפות צרפת הפתוחה, פאריס, צרפת גראנד סלאם חימר גמר 3:10 נדאל 3-6 6-4 3-6 4-6
13. 2007 אליפות וימבלדון, לונדון, אנגליה גראנד סלאם דשא גמר 3:45 פדרר 6-7 6-4 6-7 6-2 2-6
14. 2007 שאנגחאי, סין גביע המאסטרס אולם חצי גמר 0:59 פדרר 4-6 1-6
15. 2008 מונטה קרלו, מונקו מאסטרס חימר גמר 1:43 נדאל 5-7 5-7
16. 2008 המבורג, גרמניה מאסטרס חימר גמר 2:52 נדאל 5-7 7-6 3-6
17. 2008 אליפות צרפת הפתוחה, פאריס, צרפת גראנד סלאם חימר גמר 1:48 נדאל 1-6 3-6 0-6
18. 2008 אליפות וימבלדון, לונדון, אנגליה גראנד סלאם דשא גמר 4:48 נדאל 4-6 4-6 7-6 7-6 7-9
19. 2009 אליפות אוסטרליה הפתוחה, מלבורן, אוסטרליה גראנד סלאם קשה גמר 4:23 נדאל 5-7 6-3 6-7 6-3 2-6
20. 2009 מדריד, ספרד מאסטרס חימר גמר 1:26 פדרר 4-6 4-6
21. 2010 מדריד, ספרד מאסטרס חימר גמר 2:10 נדאל 4-6 6-7
22. 2010 לונדון, אנגליה אליפות סבב המאסטרס העולמי אולם גמר 1:37 פדרר 6-3 3-6 6-1
23. 2011 מיאמי מאסטרס, מיאמי, פלורידה, ארצות הברית מאסטרס קשה חצי הגמר 1:18 נדאל 3-6 2-6
24. 2011 מדריד, ספרד מאסטרס קשה חצי הגמר 2:36 נדאל 5–7, 6–1, 6–3
25. 2011 אליפות צרפת הפתוחה, פריז, צרפת גראנד סלאם חימר גמר 3:40 נדאל 7–5, 7–6(7–5), 5–7, 6–1
26. 2011 לונדון, אנגליה אליפות סבב המאסטרס העולמי אולם שלב הבתים 1:00 פדרר 6–3, 6–0
27. 2012 אליפות אוסטרליה הפתוחה, מלבורן, אוסטרליה גראנד סלאם קשה חצי גמר 3:42 נדאל 6–7(5–7), 6–2, 7–6(7–5), 6–4
28. 2012 אינדיאן וולס, קליפורניה, ארצות הברית מאסטרס קשה חצי הגמר 1:31 פדרר 6–3, 6–4
29. 2013 אינדיאן וולס, קליפורניה, ארצות הברית מאסטרס קשה רבע גמר 1:24 נדאל 6-4 ,6-2
30. 2013 רומא, איטליה מאסטרס חימר גמר 1:08 נדאל 6-1, 6-3
31. 2013 סינסינטי, אוהיו, ארצות הברית מאסטרס קשה רבע גמר 2:14 נדאל 7-5, 4-6, 6-3
32. 2013 לונדון, אנגליה אליפות סבב המאסטרס העולמי אולם חצי גמר 1:19 נדאל 7-5, 6-3
33. 2014 אליפות אוסטרליה הפתוחה גראנד סלאם קשה חצי גמר 2:24 נדאל 7-6 (7-4), 6-3, 6-3
34. 2015 טורניר בזל ATP אולם גמר 2:03 פדרר 6–3, 5–7, 6–3
35. 2017 אליפות אוסטרליה הפתוחה גראנד סלאם קשה גמר 3:37 פדרר 4-6, 6-3, 1-6, 6-3, 3-6
36. 2017 אינידאן וולס, קליפורניה, ארצות הברית מאסטרס קשה שמינית גמר 1:08 פדרר 2-6, 3-6
37. 2017 מיאמי, פלורידה, ארצות הברית מאסטרס קשה גמר 1:34 פדרר 4-6, 3-6
38. 2017 שנגחאי, סין מאסטרס קשה גמר 1:12 פדרר 3-6, 4-6
39. 2019 אליפות צרפת הפתוחה, פאריס, צרפת גראנד סלאם חימר חצי גמר 2:25 נדאל 3-6 4-6 2-6
40. 2019 אליפות ווימבלדון, לונדון, אנגליה גראנד סלאם דשא חצי גמר 3:02 פדרר 6-7 (3-7), 6-1, 3-6, 4-6

מאזנים[עריכת קוד מקור | עריכה]

זוהי רשימה של מאזנים לפי משטחים, ממעמד ועוד:

  • כל המשחקים: נדאל 16–24
  • חימר: נדאל 2-14
  • דשא: פדרר 1-3
  • משטחים קשים: פדרר 9–11
    • אולם פתוח: נדאל 8–6*
    • אולם סגור: פדרר 1–5

* משחק הגמר בטורניר שנחאי 2017 היה באולם סגור בגלל גשם, אבל ה-ATP מחשיב אותו כאולם פתוח.

  • גמרים: נדאל 10–14
    • חימר: נדאל 2–11
    • דשא: פדרר 1–2
    • משטחים קשים: פדרר 2–6
      • אולם פתוח: פדרר 2–4
      • אולם סגור פדרר 0–2
  • גראנד סלאם: נדאל 4–10
    • אוסטרליה: נדאל 1–3
    • צרפת: נדאל 0–6
    • ווימבלדון פדרר 1–3
  • גמרים של גראנד סלאם: נדאל 3–6
    • אוסטרליה: 1-1
    • צרפת: נדאל 0–4
    • ווימבלדון: פדרר 1–2
  • טורניר סוף השנה: פדרר 1–4
  • גמר טורניר סוף השנה: פדרר 0–1
  • טורנירי מאסטרס 1000: נדאל 7–12
  • גמרים בטורנירי מאסטרס 1000: נדאל 5–7
    • חימר: נדאל 2–7
    • קשים: פדרר 0–3
  • הטוב מחמש: נדאל 5–12
    • משחקים שהוכרעו במערכה חמישית: 3–3
  • הטוב משלוש: נדאל 11–12

מאזן מערכות[עריכת קוד מקור | עריכה]

פדרר Set score נדאל
0 9–7 1
11 7–6 11
4 7–5 7
11 6–4 16
14 6–3 20
5 6–2 9
5 6–1 6
3 6–0 1
53 סה"כ מערכות 71
589 סה"כ משחקונים 628
3801 סה"כ נקודות 3889

משחקי ראווה[עריכת קוד מקור | עריכה]

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]