לדלג לתוכן

הישרדות (תוכנית טלוויזיה אמריקאית)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
הישרדות
Survivor
סמליל עונתה הראשונה של התוכנית, "הישרדות: בורנאו"
סמליל עונתה הראשונה של התוכנית, "הישרדות: בורנאו"
מבוסס על Expedition Robinson (אנ')
סוגה תוכנית מציאות
יוצרים צ'ארלי פרסונס (אנ')
מרק בורנט (אנ')
מנחים ג'ף פרובסט
פרסים מיליון דולר ומכונית
ארץ מקור ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
שפות אנגלית
מספר עונות 48
מספר פרקים 634 (נכון ל־7 בדצמבר 2022) עריכת הנתון בוויקינתונים
הפקה
מפיקים בפועל מארק ברנט, צ'ארלי פרסונס, ג'ף פרובסט עריכת הנתון בוויקינתונים
חברת הפקה CBS עריכת הנתון בוויקינתונים
הפצה CBS מדיה ונצ'רס, הולו עריכת הנתון בוויקינתונים
מוזיקה Russ Landau עריכת הנתון בוויקינתונים
אורך פרק 63 דקות
שידור
רשת שידור CBS
תקופת שידור מקורית 31 במאי 2000 – הווה
קישורים חיצוניים
דף התוכנית ב-IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

הישרדותאנגלית: Survivor, תרגום מילולי: שורד/ת) היא תוכנית מציאות אמריקאית פופולרית, המופקת על ידי רשת הטלוויזיה CBS בארצות הברית ומשודרת מדי שנה בתבנית של שתי עונות קצרות (לרוב, 14 פרקים ופרק איחוד). התוכנית משודרת מאז מאי 2000, בהנחיית ג'ף פרובסט.[1]

"הישרדות" מבוססת על התוכנית השוודית Expedition Robinson (אנ'), שנוצרה על ידי צ'ארלי פרסונס בשנת 1992, בהשראת הספר "רובינזון קרוזו". במסגרת התוכנית נשלחים כ-16–20 משתתפים להתמודד עם תנאי הטבע ולהתחרות ביניהם בתחרויות. אחת לשלושה ימים מדיחים אחד מהמתמודדים, כשהזוכה הוא המתמודד שנשאר אחרון. בעונותיה הראשונות עקבה התוכנית אחר מקור ההשראה השוודי, ודגש רב הושם בה על הישרדות בתנאים קשים. החל מהעונה החמישית ובייחוד מאז עונת האולסטארס הושם דגש הולך וגובר על הדינמיקה והמזימות בין המתמודדים בהשראת הספר "בעל זבוב".[2]

התוכנית המקורית משודרת ברחבי העולם וכן בגרסאות מקומיות במדינות שונות (כולל גרסה ישראלית), על ידי זיכיון לשימוש בפורמט.

אופן המשחק

[עריכת קוד מקור | עריכה]

קבוצת המתמודדים מתמודדת לאורך 39 ימים בתנאי הישרדות קשים, כאשר מדי שלושה ימים אחד המתמודדים בקבוצה מודח. המנצח במשחק הוא זה ששרד אחרון.

החל מעונתה ה-41 שונה הפורמט באופן דראסטי, עקב מגפת הקורונה בארצות הברית ובפיג'י, כשהשורדים נאלצים להתמודד לאורך 26 יום בלבד, אמנם בתנאים דומים, אך עם מספר מתמודדים מועט יותר, לצד חידושים ושדרוגים נוספים לתבנית המשחק.

שלב השבטים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

המתמודדים במשחק מובאים למקום נידח כלשהו — פעמים רבות אי, חוף או גדת נהר מרוחקים ממקום יישוב — ומחולקים על ידי הפקת התוכנית לשניים עד ארבעה "שבטים", החיים במקומות שונים. השבטים מתחרים באתגרים התובעים סבלנות, כושר גופני, כוח פיזי, חשיבה, עבודה קבוצתית, מיומנות וכוח רצון על פרסים ויתרונות להמשך המשחק.

בשלב השבטים של המשחק נערכת, בדרך כלל, התמודדות בשני אתגרים:

  • אתגר פרס - אתגר בו השבט המנצח זוכה בפרס בעל ערך עבור הקבוצה בתנאי המחיה הקשים שלה, לדוגמה: אמצעי להדלקת אש כמו אבן צור, חכות, יריעות ברזנט להגנה מהגשם, או מזון. הפרסים הופכים בעלי ערך רב יותר עם התקדמות התוכנית.
  • אתגר חסינות - השבטים מתמודדים זה מול זה כדי להימנע מהאילוץ להדיח אחד מבני השבט. השבט המנצח זוכה בפסלון חסינות ופטור מהדחה. בעונותיה הראשונות של התוכנית דמו אתגרי החסינות לאתגרי הפרס, אך בעונות המתקדמות יותר נעשה מאמץ לסלק אלמנטים של מקרה או מזל מאתגרי החסינות, ולהעמידם על סיבולת, חסינות ושיתוף פעולה בין חברי הקבוצה.

השבט שנחל מפלה באתגר החסינות נדרש להשתתף ב"מועצת שבט": חברי השבט מתכנסים לשיחה קבוצתית עם פרובסט ועם סיומה מצביעים באופן חשאי ואנונימי מי מבני השבט יש להדיח. בעונות המתקדמות יותר של התוכנית הפכה השיחה שלפני ההצבעה למעין חקירה, בה מנסה פרובסט לעמוד על הלכי הרוח בשבט.

אחרי ההצבעה נאספים הפתקים ונקראים על ידי המנחה.[3] המתמודד שעבורו הוטל המספר הגדול ביותר של פתקי הצבעה מודח מן התוכנית ולפידו האישי מכובה באופן טקסי על ידי המנחה ("השבט אמר את דברו").

שלב התחרות האישית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

אחרי הדחת מחצית המתמודדים בערך, מתמזגים השבטים לשבט אחד, החי במקום אחד (לרוב, באזור בו חי אחד השבטים), והתחרות הופכת מקבוצתית לאישית.

המתמודדים שבים ונאבקים זה בזה בשני אתגרים מדי פרק — פרס אישי וחסינות אישית. בתחרות הפרס האישי עשויים המתמודדים להיאבק, לעיתים, בתחרות קבוצתית מאולתרת, אך אתגר החסינות מעניק למנצח "שרשרת חסינות" אישית, המגנה עליו מפני הדחה בתום הפרק.

המודחים בשלב התחרות האישית אינם מסולקים מן המשחק לחלוטין והופכים חברים ב"חבר המושבעים".[4] למושבעים אין תפקיד כלשהו במשחק, ותפקידם הוא לצפות ולנסות לגבש דעה. בפרק האחרון של התוכנית נדרשים המושבעים להשתמש במידע שליקטו כדי להצביע מי ראוי להיות המנצח בתוכנית.

עם הדחתם של המתמודדים בזה אחר זה נותרים לבסוף ארבעה מתמודדים. אלו מתמודדים באתגר או אתגרי חסינות רצופים, שעיקרם יכולת ריכוז וסיבולת, כדי לקבוע מי יהיו שני או שלושת המתמודדים הסופיים. החל מעונה 35, המנצח באתגר החסינות האישית האחרון, ברביעייה האחרונה, בוחר מי מהנותרים יתמודדו באתגר האש ומי יעלה ביחד איתו לגמר, למועצת השבט מול חבר המושבעים.

המתמודדים הסופיים מתייצבים בפני חבר המושבעים ומתמודדים עם שאלותיהם או הצהרותיהם של אלו. בעונות המוקדמות, רוב המושבעים הסתפקו בהכרזות או בנאומי־זוטא. בעונות מתקדמות יותר נטו המושבעים לשאלות בירור לנקודות אישיות ונוספו דברים של המתמודדים הסופיים לפני ואחרי דברי המושבעים. כתום שלב זה, המושבעים מצביעים עבור מי שראוי לדעתם לקבל את הפרס. התוצאות נקראות בשידור חי בפרק "האיחוד".[5]

הפרס לזוכה הוא מיליון דולר ומכונית. המתמודד מולו באספת השבט האחרונה זוכה במאה אלף דולר. שאר המתמודדים נאלצים להסתפק בפרסים כספיים קטנים בהרבה על זכייה באתגרים.

שינויים בתבנית המשחק

[עריכת קוד מקור | עריכה]

שתי העונות הראשונות של הישרדות שמרו על הפורמט הכללי של התוכנית השוודית, אך בעונות מאוחרות יותר הוכנסו חידושים ושינויים רבים:

  • "פסלון חסינות נסתר", שמתמודד יכול להשתמש בו על מנת לבטל את הקולות שהוטלו נגדו (לראשונה, עונה 11). כללי השימוש בפסלון שונו מספר פעמים. תחילה ניתן היה להשתמש בו אחרי קריאת פתקי ההצבעה או לפני תחילתה. מאוחר יותר שונו הכללים כך שהשימוש הותר עם תום ההצבעה ולפני קריאת פתקי ההצבעה.
  • "הדחה כפולה": על־פי רוב, מספר המתמודדים במשחק בעונות הראשונות הוא 16, אך ברוב העונות המוקדמות המספר גדל עד כדי השתתפות 20 מתמודדים[6] וכדי לנפות את כולם הונהגה הדחה של שני מתמודדים באותו פרק, לעיתים מאותו שבט ולעיתים משני השבטים.
  • "ערבוב השבטים" - חלוקה חדשה ושונה של המתמודדים לשני שבטים. (לראשונה, בעונה 3) ומדי פעם לשלושה שבטים ואפילו ארבעה שבטים.
  • השבה למשחק של מתמודדים שהודחו (עונות 7,22,23,27,38,40 בלבד)
  • יותר משני שבטים (שלושה שבטים, לראשונה, עונה 8; ארבעה שבטים, לראשונה, עונה 12)
  • הגליה של בן שבט למקום אחר (לראשונה, עונה 10). לרוב, ההגליה היא למקום בו יש רמזים לפסלון חסינות נסתר.
  • העלאה של שלושה מתמודדים לתוכנית הגמר, במקום שניים (החל בעונה 13)
  • הנחיית ההתמודדות באתגרים: בעונות הראשונות התנהלו האתגרים ללא קריינות. החל בעונה השביעית הנחה פרובסט את ההתמודדות באתגר, לעיתים תוך דו־שיח עם המתמודדים.
  • התרת שוויון: כאשר נוצר מצב בו יש מספר פתקי הצבעה זהה עבור כל מתמודד הותר השוויון בשיטות שונות: הצבעה חוזרת בלי השתתפות המתמודדים עבורם הוטלו פתקי הצבעה; הצבעות קודמות: בעונה השנייה והשלישית מתמודד שהוטלו פתקים עם שמו קודם לכן הודח אם נוצר שוויון בקולות המצביעים בינו לבין מתמודד אחר, שעבורו הוטל מספר קטן יותר של פתקים. החל מהעונה הרביעית, על מנת להימנע ממקרי שוויון הולכים ורבים, ועל מנת להניע מתמודדים מכפיית שוויון, אם גם לאחר הצבעה חוזרת אין הסכמה בין המתמודדים על זהות המודח, תתקיים הגרלה בין כל המתמודדים, למעט אלו שעבורם הוטלו פתקי הצבעה וזה שזכה בחסינות ("האבן הסגולה" — יושם בפועל רק בעונות 4, 27 ו-33); במקרים מסוימים, התיקו נשבר בהתמודדות להתרת שוויון (בדרך כלל, בניסיון להדלקת אש).
  • הנחיית תוכנית "האיחוד": בעונותיה הראשונות של התוכנית הונחתה תוכנית "האיחוד" על ידי מנחים אורחים. החל בעונה החמישית מנחה תוכנית "האיחוד" הוא ג'ף פרובסט.
  • "אי הגאולה"- המודחים מן התוכנית לא נופו לחלוטין אלא עברו להתגורר ב"אי הגאולה". המודח התמודד בדו-קרב או בתלת-קרב עם אלו שהודחו אחריו, לעיני נציגים מהשבטים. מי ששרד סדרה ארוכה דיה של קרבות זכה באפשרות לשוב למשחק (עונות 22, 23, 27 בלבד)
  • יתרונות סודיים מוחבאים - החל מהעונות המתקדמות של הסדרה הוחבאו יתרונות סודיים באי, אשר מי שמוצא אותם יכול להשתמש בהם בהמשך המשחק (בין היתרונות: ביטול קול של שחקן אחר במועצת השבט, חסינות בנקודה מסוימת במשחק, קול כפול במועצת השבט).
  • "אי ההכחדה" - המודחים מן התוכנית לא נופו אלא עברו להתגורר ב"אי ההכחדה", אי נפרד שתנאי המחיה בו קשים יותר. מי שנשאר על האי עד שתי נקודות מסוימות במשחק (כשנותרו 12 וכשנותרו 5 מתמודדים) מקבל אפשרות לחזור למשחק (עונות 38 ו-40 בלבד).
  • פורמט מועצת השבט האחרונה - ברוב עונות הסדרה, במועצת השבט האחרונה כל אחד מחברי המושבעים נשא נאום/הצהרה/שאלה לאחד או כמה מהפיינליסטים לבחירתו, החל מהעונה ה-34 של התוכנית, שונה פורמט המועצה האחרונה והוא הפך לדיון פתוח בין כל המושבעים והפיינליסטים על המשחק שלהם.,
  • אתגר הדלקת אש ברביעייה האחרונה - נוסף כ"טוויסט" בעונה ה-35 של הסדרה ומשם הפך לשינוי קבוע בפורמט. בניגוד להדחה הרגילה שהתקיימה בשלב ארבעת האחרונים, הוחלט כי הזוכה במשימת החסינות האחרונה יבחר את המועמד אותו הוא ייקח לגמר - שני הנותרים יתחרו ביניהם באתגר הדלקת אש כדי להיאבק על המקום האחרון בגמר. שינוי זה נחשב לשנוי במחלוקת בקרב מעריצים רבים של התוכנית, הן מכיוון שהשינוי לא היה ידוע למתמודדים בעונה 35, והן מכיוון שהדבר מבטל למעשה את עיקרון ההצבעה על מנת להדיח מתמודד מהאי.

עונות התוכנית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

התוכנית מופקת על ידי מרק ברנט. בהנחיית ג'ף פרובסט. התוכנית משודרת בימי חמישי ברשת CBS.[7] כל תחרות נקראת "עונה" והיא נמשכת 12–16 פרקים ועוד תוכנית "איחוד". העונה הראשונה של התוכנית שודרה בקיץ 2000 ולכן, כתוספת לעונת השידורים הרגילה, משודרות מדי שנה שתי עונות של התוכנית, כאשר רק פרק זמן קצר חוצץ ביניהן.

מס' העונה שם העונה אתר(י) הצילומים המנצח/ת
1 הישרדות: בורנאו מלזיהמלזיה פולאו טיגה (אנ'), מלזיה ריצ'רד הץ' (אנ')
2 הישרדות: האאוטבק האוסטרלי אוסטרליהאוסטרליה תחנת גושן קאטל, הרברט ריבר (אנ'), הפארק הלאומי קירמה (אנ'), קווינסלנד, אוסטרליה טינה ווסון
3 הישרדות: אפריקה קניהקניה הפארק הלאומי שאבה (אנ'), קניה אית'ן זוהן (אנ')
4 הישרדות: מרקיז פולינזיה הצרפתיתפולינזיה הצרפתית נוקו היבה (אנ'), איי מרקיז, פולינזיה הצרפתית וספיה טאוורי
5 הישרדות: תאילנד תאילנדתאילנד קו טארוטאו (אנ'), תאילנד בריאן היידיק
6 הישרדות: האמזונס ברזילברזיל ריו נגרו, אמזונאס, ברזיל ג'נה מורסקה (אנ')
7 הישרדות: איי הפנינה פנמהפנמה איי הפנינה, פנמה סנדרה דיאז-טוויין (אנ')
8 הישרדות: אולסטארס פנמהפנמה איי הפנינה, פנמה אמבר ברקיץ (אנ')
9 הישרדות: ונואטו — איים של אש ונואטוונואטו אפאט (אנ'), ונואטו כריס דוטרי
10 הישרדות: פלאו פלאופלאו קורור, פלאו טום ווסטמן (אנ')
11 הישרדות: גואטמלה — אימפריית המאיה גואטמלהגואטמלה הפארק הלאומי יאשה-נאקום-נרנחו, פטן (אנ'), גואטמלה דני בואטרייט (אנ')
12 הישרדות: פנמה — אי הגלות פנמהפנמה איי הפנינה, פנמה אראס באסקאוסקס
13 הישרדות: איי קוק איי קוקאיי קוק אייטוטקי, איי קוק יול קוון (אנ')
14 הישרדות: פיג'י פיג'יפיג'י מקואטה (אנ'), פיג'י ארל קול
15 הישרדות: סין סיןסין שמורת ז'לין (אנ'), צזוצזאן (אנ'), ג'יאנגשי, סין טוד הרצוג (אנ')
16 הישרדות: מיקרונזיה – מעריצים נגד פייבוריטים מיקרונזיהמיקרונזיה קורור, פלאו, מיקרונזיה פרוואטי שלואו (אנ')
17 הישרדות: גבון – גן העדן האחרון בעולם גבוןגבון השמורה הנשיאותית וונגה-וונגה, אסטואר, גבון רוברט "בוב" קראולי
18 הישרדות: טוקנטינס – הגבהים הברזילאים ברזילברזיל ג'לפאו (אנ'), טוקנטינס, ברזיל ג'יימס "ג'יי.טי" תומאס הבן
19 הישרדות: סמואה סמואהסמואה אופולו, סמואה נטלי וייט
20 הישרדות: גיבורים נגד נבלים סמואהסמואה אופולו, סמואה סנדרה דיאז-טוויין (אנ')
21 הישרדות: ניקרגואה ניקרגואהניקרגואה סן חואן דל סור, ניקרגואה ג'אד "פאביו" בירזה
22 הישרדות: אי הגאולה ניקרגואהניקרגואה סן חואן דל סור, ניקרגואה רוב מריאנו (אנ')
23 הישרדות: האוקיינוס השקט הדרומי סמואהסמואה אופולו, סמואה סופי קלארק
24 הישרדות: עולם אחד סמואהסמואה אופולו, סמואה קים ספראדלין
25 הישרדות: הפיליפינים הפיליפיניםהפיליפינים קרמואן (אנ'), הפיליפינים דניס סטאפלי
26 הישרדות: קרמואן – מעריצים נגד פייבוריטים הפיליפיניםהפיליפינים קרמואן (אנ'), הפיליפינים ג'ון קוקרן (אנ')
27 הישרדות: דם נגד מים הפיליפיניםהפיליפינים פאלאאי (אנ'), קאגיאן (אנ'), הפיליפינים טייסון אפוסטול
28 הישרדות: קאגיאן – כוח נגד מוח נגד יופי הפיליפיניםהפיליפינים פאלאאי (אנ'), קאגיאן (אנ'), הפיליפינים טוני ולאצ'וס (אנ')
29 הישרדות: סן חואן דל סור – דם נגד מים ניקרגואהניקרגואה סן חואן דל סור, ניקרגואה נטלי אנדרסון (אנ')
30 הישרדות: עולמות נפרדים ניקרגואהניקרגואה סן חואן דל סור, ניקרגואה מייק הולוואי
31 הישרדות: קמבודיה — הזדמנות שנייה קמבודיהקמבודיה קו רונג, קמבודיה ג'רמי קולינס (אנ')
32 הישרדות: קו רונג – מוח נגד כוח נגד יופי קמבודיהקמבודיה קו רונג, קמבודיה מישל פיצג'רלד
33 הישרדות: מילניאלים נגד דור X פיג'יפיג'י איי ממנוקה, פיג'י אדם קליין
34 הישרדות: משני משחק – איי ממנוקה פיג'יפיג'י איי ממנוקה, פיג'י שרה לאסינה (אנ')
35 הישרדות: גיבורים נגד מרפאים נגד פעלתנים פיג'יפיג'י איי ממנוקה, פיג'י בן דריברגן (אנ')
36 הישרדות: אי השדים פיג'יפיג'י איי ממנוקה, פיג'י ונדל הולנד
37 הישרדות: דוד נגד גוליית פיג'יפיג'י איי ממנוקה, פיג'י ניק וילסון (אנ')
38 הישרדות: קצה ההכחדה פיג'יפיג'י איי ממנוקה, פיג'י כריס אנדרווד
39 הישרדות: אי האלילים פיג'יפיג'י איי ממנוקה, פיג'י טומי שיהאן
40 הישרדות: מנצחים במלחמה פיג'יפיג'י איי ממנוקה, פיג'י טוני ולאצ'וס (אנ')
41 הישרדות 41 פיג'יפיג'י איי ממנוקה, פיג'י אריקה קסופאנן
42 הישרדות 42 פיג'יפיג'י איי ממנוקה, פיג'י מריאני אוקץ׳ (אנ')
43 הישרדות 43 פיג'יפיג'י איי ממנוקה, פיג'י מייק גבלר
44 הישרדות 44 פיג'יפיג'י איי ממנוקה, פיג'י ים ים ארוצ'ו
45 הישרדות 45 פיג'יפיג'י איי ממנוקה, פיג'י די ולדרס
46 הישרדות 46 פיג'יפיג'י איי ממנוקה, פיג'י קנזי פטי
47 הישרדות 47 פיג'יפיג'י איי ממנוקה, פיג'י רייצ'ל למונט
48 הישרדות 48 פיג'יפיג'י איי ממנוקה, פיג'י קייל פרייז'ר
49 הישרדות 49 פיג'יפיג'י איי ממנוקה, פיג'י
50 הישרדות 50: בידי המעריצים פיג'יפיג'י איי ממנוקה, פיג'י

פרסים ומועמדויות

[עריכת קוד מקור | עריכה]
שנה פרס קטגוריה מועמד/ים תוצאה מקור
2024 פרס התקשורת של הליגה ההומו-לסבית נגד השמצה תוכנית תחרות הריאליטי הטובה ביותר "הישרדות" מועמדות [8]
פרס אמי אמנותי לבידור בפריים טיים המנחה הטוב ביותר לתוכנית תחרות או ריאליטי ג'ף פרובסט מועמדות [9]
הצילום הטוב ביותר בתוכנית ריאליטי פיטר וורי, סקוט דאנקן, ראס פיל, טים בארקר, מארק בנט, פאולו קסטילו, רודני שובין, כריס אליסון, בן גמבל, ניקסון ג'ורג', מרקוס הבבלמן, דרק הופמן, מתיאס הופמן, טובי הוגאן, דרק הולט, אפיין "מופי" לגונה, איאן מילר, ניקו ניוני, פול פדינגהאוס, נג'ק פובראג', לואי פאוול, תומאס פרטוריוס, ג'ובן מכירות, אריק סרמינטו, דירק סטיין, ג'ון טאטרסל, הולי תומפסון, פאולו ולוזו, קולום אנדרוז, כריסטופר בארקר, גריינג'ר שולץ, ניק ואן דר ווסטהוזן, ודווייט ווינסטון מועמדות

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ פרובסט לא הנחה את פרקי האיחוד בעונותיה הראשונות של התוכנית.
  2. ^ המנחה, ג'ף פרובסט, העיר בפרק ה-14 של העונה השמינית, עונת האולסטארס, לפני הקרנת הסרט "בעל זבוב" בפני רוב מריאנו (אנ') ואמבר ברקיץ' (אנ'), כי הספר "היה סוג של השראה" לתוכנית.
  3. ^ הפתקים מסודרים, מטעמים של מתח טלוויזיוני, כך שההכרעה בהצבעה תתברר מאוחר ככל האפשר.
  4. ^ בעונה החמישית ובעונה ה-20 של התוכנית, הפכו מודחים חברים בחבר המושבעים עוד לפני איחוד השבטים.
  5. ^ לבד מתוצאות בעונה הראשונה, שהוקראו למתמודדים במועצת השבט עצמה.
  6. ^ בין השאר משיקולים של פציעה או מצב בריאותי לקוי של מתמודדים, המאלץ ניפויים בלי הצבעה.
  7. ^ החל בעונה ה-21, יום השידור של התוכנית הוא יום רביעי.
  8. ^ Jack Dunn, ‘Red, White & Royal Blue,’ ‘The Last of Us’ and ‘Heartstopper’ Win Top Prizes at New York GLAAD Media Awards, Variety, ‏2024-05-12 (באנגלית אמריקאית)
  9. ^ Eve Batey,Chris Murphy, Creative Arts Emmys 2024: See the Winners Here, Vanity Fair, ‏2024-09-08 (באנגלית אמריקאית)