לדלג לתוכן

הכל עובר חביבי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
הכל עובר חביבי
מימין לשמאל: קיקי רוטשטיין, יובל דור, שלומית אהרון ועמי מנדלמן
מימין לשמאל: קיקי רוטשטיין, יובל דור, שלומית אהרון ועמי מנדלמן
מימין לשמאל: קיקי רוטשטיין, יובל דור, שלומית אהרון ועמי מנדלמן
תקופת הפעילות 19752002 (כ־27 שנים)
סוגה פופ, זמר עברי
חברים
שלומית אהרון
עמי מנדלמן
יובל דור
קיקי רוטשטיין
חברים לשעבר
אתי קארי
שרונה נסטוביץ'

הכל עובר חביבי היא להקת פופ ישראלית, שפעלה בשנים 19752002. הלהקה מנתה ארבעה חברים: שלומית אהרון, יובל דור, עמי מנדלמן וקיקי רוטשטיין, והגיעה לשיא הצלחתה בתחילת שנות השמונים. הלהקה זכתה פעמיים בפרס כינור דוד ובתואר להקת השנה.

הכל עובר חביבי

הלהקה הוקמה בשנת 1975, כאשר אמנון ברנזון הפיק מופע משירי שנות החמישים, בבימויו של צדי צרפתי ובניהולו המוזיקלי של אלדד שרים. במופע שילב ברנזון יחדיו את אהרון, שהייתה סולנית להקת פיקוד מרכז, עם דור, מנדלמן ורוטשטיין, ששירתו יחד בלהקת חיל התותחנים והופיעו כלהקה תחת השם "שלישיית אף אוזן גרון". שם הלהקה שונה ל"הכל עובר חביבי" מתוך השיר "חביבי" של שמואל פישר.

הצלחתו הגדולה של המופע הפכה את האיחוד הזמני לקבוע. כבר בשנת 1976 כתבה במיוחד עבורם נעמי שמר את השיר "החגיגה נגמרת" שנעל את חגיגת הזמר שנערכה באותה השנה, שהחליפה את פסטיבל הזמר והפזמון. ב-1979 העלתה הלהקה מופע המשך בשם "דור האספרסו", שהתבסס על שירי שנות השישים. באותה שנה קיבלה הלהקה הצעה להשתתף באירוויזיון בשיר "הללויה", אך אהרון סירבה אחרי שקיבלה בזמן ההקלטות מכת חשמל. במקומה של "הכל עובר חביבי" הוקמה להקת חלב ודבש שכללה את גלי עטרי ושלישיית זמרים, שזכתה יחד עמה באירוויזיון, ומאוחר יותר הוציאה להיטים רבים.

בדצמבר 1979 השתתפה הלהקה בשירויזיון מספר 1 עם השיר "טלוויזיה" (מילים: יובל דור, לחן: יובל דור ועמי מנדלמן, עיבוד: אלדד שרים).

בדצמבר 1980 זכתה הלהקה במקום הראשון בפסטיבל שירי הילדים מספר 11 עם השיר "עודני ילד" (מילים: עדנה פלג, לחן: נמרוד טנא, עיבוד: אורי קריב).

במרץ 1981, כאשר אהרון הייתה בהיריון מתקדם, זכתה הלהקה במקום הראשון בקדם-אירוויזיון עם השיר "הלילה" וייצגה את ישראל באירוויזיון 1981 ובאירוויזיון עצמו הגיעה עם השיר למקום השביעי. בדצמבר אותה שנה השתתפה הלהקה בפעם השנייה ברציפות בפסטיבל שירי הילדים מספר 12 עם השיר "מסיבה של סמבה" (מילים: לאה שילון, לחן: הנרי ברטר, עיבוד: אורי קריב). באותה השנה הוציאה אלבום שירי ילדים "עודני ילד", כשם הלהיט הגדול ביותר מתוכו. את שירי האלבום, מלבד שיר הנושא, הפיק מוזיקלית קובי אושרת.

ב-1982 יצא אלבומה שישי של הלהקה "שירים" שאיגד שירים שהלהקה הקליטה בין 1980 ל-1982. בין שירי האלבום בלטו שיריה של נעמי שמר: "תן כתף", "לילה בחוף אכזיב", "על כל אלה" ו"החגיגה נגמרת", החידוש ל"פרח הלילך", והביצוע ל"רומנטיקה", שחברי הלהקה כתבו והלחינו לצביקה פיק. אלדד שרים, אורי קריב וקובי אושרת עיבדו את שירי האלבום. עוד ב-1982 נערך ערב הוקרה למלחין משה וילנסקי שנקרא זר כלניות למשה וילנסקי (ויצא כאלבום לאחר מכן). הלהקה שרה באירוע את השיר "סתיו" (מילים: שמשון חלפי). בדצמבר 1982 השתתפה הלהקה בפסטיגל מספר 2 עם השיר "פתאום עצוב לה" (מילים: אבי קורן לחן ועיבוד: הנרי ברטר).

בתחילת 1983 הוציאה הלהקה את האלבום "לעבור את הגבול" בהפקת ירוסלב יעקובוביץ'. האלבום, שבלטו בו להיטים כמו "לילה בכרך", "תלווי אותי" ו"אגדה אבודה", התייחד בקו רוקי וג'אזי מובהק יותר, וניכרה בו השפעת להקות כ"מנהטן טרנספר". שירי האלבום זכה להשמעות רבות ברדיו. בהקלטות האלבום השתתפו מאיר ישראל ואהרל'ה קמינסקי בתופים וכלי הקשה, אלונה טוראל בקלידים, אוהד אינגר בגיטרה בס, גילי דור, גרי אקשטיין, וחיים קריו בגיטרות, דריו מלכי בסינטיסייזר, ירוסלב יעקובוביץ' בסקסופון, חליל וליריקון, ונגנים נוספים. ובדצמבר 1983 באותה השנה התארחה הלהקה בפסטיגל מספר 3 עם השיר "מחר תזרח השמש" (מילים: מירית שם-אור, לחן: צביקה פיק, עיבוד: אלדד שרים

ב-1984 העלתה הלהקה את המופע "הכל לא עובר חביבי", לציון עשור לפעילותה. שירי המופע הוקלטו גם עבור אלבום בשם זה. המופע והאלבום כללו שירים מצליחים כ"האורח" ("טנא ירוק") ו"סימן שעוד לא הגענו" שכתבה והלחינה נעמי שמר ו"בלוז מדרגות הרבנות" שהלחין יובל דור למילים של העיתונאי אמנון דנקנר.

ניסיונות המשך של הלהקה לקו מוזיקלי רוקי יותר לא צלחו, והאלבום "נחיה ונראה", אותו הוציאו ב-1988 נכשל מסחרית. מתוך האלבום יצאו לרדיו השירים: "אין ענבים בגפן", "נחיה ונראה", "אם שנים הרבה" (בשלושתם - מילים: נתן זך), "ממקום אחר", "אל תתבזה" (מילים רחל שפירא). את שירי האלבום הפיק מוזיקלית מיקי גבריאלוב. בסוף שנות השמונים פרשה אהרון מן הלהקה לטובת קריירה עצמאית. אהרון הוחלפה באתי קארי, שהופיעה עם הלהקה בארץ, בתוכניות טלוויזיה רבות, ובחו"ל למשך כחמש שנים. מאוחר יותר החליפה את אתי קארי שרונה נסטוביץ', והלהקה הוציאה איתה בתחילת 1998 את האלבום "מי שמדבר על אהבה", שנכשל מסחרית אך השאיר להיט אחד, שיר הנושא, וכן החידוש ל"שלא ייגמר לי הלילה". חברי הלהקה כתבו והלחינו את מרבית האלבום, וירוסלב יעקובוביץ' עיבד. גם הרכב הזה עם הסולנית נסטוביץ' לא זכה להצלחה. בשנת 2002 הפסיקה הלהקה את פעילותה, לבד מהופעות חד פעמיות ומיוחדות.

בחורף 2006, לאחר הפסקת פעילות ארוכה, חזרו חברי הלהקה המקורית יחד עם שלומית אהרון, לסיבוב הופעות ברחבי ישראל, פעם נוספת בבימויו של צדי צרפתי.

ב-2012 חזרו חברי הלהקה לסיבוב הופעות כאשר את יובל דור מחליף הזמר משה סימן טוב. המופע החדש, "געגועים לנעמי שמר", בהפקתו המוזיקלית של אסף אמדורסקי כולל בתוכו הופעת אורח של ישראל גוריון, אסף אמדורסקי ואוהד חיטמן, כמו גם תזמורת מלווה.

רשימת אלבומים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
הכל עובר חביבי 2013 (את יובל דור החליף משה סימן טוב)
  • הכל עובר חביבי, 1975
  • להיטי שנות ה-50 בארץ ובעולם, 1975
  • שירים שמחוץ להצגה, 1977
  • דור האספרסו, 1979
  • עודני ילד, 1981
  • שירים, 1982
  • לעבור את הגבול, 1983
  • חביבי על הבמה, 1984
  • נחיה ונראה, 1988
  • חביבי המיטב, 1989 [אוסף]
  • קלאסיקה, 1997 [אוסף]
  • מי שמדבר על אהבה, 1998
  • שלומית אהרון והכל עובר חביבי-המופע המשותף, 2007
  • המיטב, 2009 [אוסף]

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא הכל עובר חביבי בוויקישיתוף