המזרקה לזכר הנסיכה דיאנה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
המזרקה לזכר הנסיכה דיאנה
Diana, Princess of Wales Memorial Fountain
Diana, Princess of Wales Memorial Fountain.JPG
לזכר הנסיכה דיאנה
מיקום הסיטי של וסטמינסטר, הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת
קואורדינטות 51°30′17″N 0°10′17″W / 51.504647222222°N 0.17150833333333°W / 51.504647222222; -0.17150833333333 קואורדינטות: 51°30′17″N 0°10′17″W / 51.504647222222°N 0.17150833333333°W / 51.504647222222; -0.17150833333333 
שנת חניכה 2004 עריכת הנתון בוויקינתונים
יוצר קתרין גוסטפסון עריכת הנתון בוויקינתונים
(למפת לונדון רגילה)
Greater London UK district map (blank).svg
 
המזרקה לזכר הנסיכה דיאנה
המזרקה לזכר הנסיכה דיאנה
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
אזור באנדרטה. בתמונה זו המזרקה אינה מופעלת והמים אינם זורמים באנדרטה

מזרקת הזיכרון לזכר דיאנה, נסיכת ויילסאנגלית: Diana, Princess of Wales Memorial Fountain) היא אנדרטה לזכר הנסיכה דיאנה, הממוקמת בפינה הדרומית מערבית של הייד פארק בלונדון, דרומית לאגם הסרפנטיין ומזרחית לגלריית סרפנטיין.

אבן הפינה להקמת האנדרטה הונחה בספטמבר 2003 והאנדרטה נחנכה ב-6 ביולי 2004.

תיאור האנדרטה[עריכת קוד מקור | עריכה]

האנדרטה עוצבה על ידי קתרין גוסטפסון ובנייתה עלתה 3.5 מיליון ליש"ט. האנדרטה היא מזרקה המורכבת מ-545 מקטעי אבן גרניט מקורנוול.

צורת המזרקה היא אובלית והיא בנויה באזור שמידותיו חמישים על שמונים מטרים. רוחב התעלה בה זורמים המים משתנה בין 3 ל-6 מטרים, ועומק התעלה משתנה. המזרקה ממוקמת על מדרון והמים זורמים בה בכיוון דרום במורד האנדרטה. בצד אחד של האנדרטה זורמים המים בתעלה רדודה ובזרימה איטית, ובצידה השני יש בתעלה מדרגות ומחסומים שיוצרים זרימה סוערת יותר. האנדרטה נועדה לשקף את חייה של דיאנה - הן חיים שמחים והן תקופות סוערות וקשות.

האנדרטה נועדה לשקף את אישיותה החברותית של דיאנה ואת היחס החם שלה לכל מי שפגשה ולתושבי בריטניה בפרט, ולכן תוכננה האנדרטה בצורה המאפשרת לכל אחד לגעת במים, ולילדים - להיכנס ולשחק במים. אולם, לאחר פתיחת המזרקה אירעו שלושה מקרים של אשפוז בשל פציעה מהחלקה במים, והמזרקה נסגרה. המזרקה נפתחה מחדש באוגוסט 2004 לאחר שהוצבו שישה שומרים המונעים מאנשים להיכנס למים.

בשל מספר המבקרים הרב נהרסו משטחי הדשא סביב האנדרטה ולכן בדצמבר 2004 החל פרויקט של שיפוץ האנדרטה על ידי בניית שבילים המובילים לאנדרטה, ושתילת דשא עמיד יותר סביבה.

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]