המצוד (סרט, 1998)
| מבוסס על |
הנמלט |
|---|---|
| בימוי |
סטוארט בארד |
| הופק בידי |
ארנולד קופלסון |
| תסריט |
רוי הגינס, ג'ון פוג |
| עריכה |
טרי רוולינגס |
| שחקנים ראשיים |
טומי לי ג'ונס (סמואל ג'ררד) מאט דה-קארו ריק סניידר פטריק מאלאהייד טרייסי לטס ריי טולר דונלד גיב רוז אבדו תומאס רוזאלס מייקל פול צ'אן לה-טניה ריצ'רדסון רוברט דאוני ג'וניור וסלי סנייפס מרק וון ג'ו פנטוליאנו אירן ז'קוב דניאל רויבוק קייט נליגן Peter Burns |
| מוזיקה |
ג'רי גולדסמית' |
| צילום |
אנדז'יי ברטקוביאק |
| מדינה |
ארצות הברית |
| חברת הפקה |
האחים וורנר |
| חברה מפיצה |
InterCom, נטפליקס |
| שיטת הפצה |
וידאו על פי דרישה |
| הקרנת בכורה |
30 באפריל 1998 |
| משך הקרנה |
120 דק' |
| שפת הסרט |
אנגלית |
| סוגה |
סרט פעולה, סרט פשע, סרט מתח |
| מקום התרחשות |
ניו יורק, קנטקי, שיקגו |
| הכנסות באתר מוג'ו |
|
| סרט קודם |
הנמלט |
| דף הסרט ב־IMDb | |
המצוד (באנגלית: U.S. Marshals) הוא סרט פעולה אמריקאי משנת 1998 בבימויו של סטיוארט ביירד. הסרט מהווה ספין-אוף לסרט "הנמלט" משנת 1993, ומתמקד בדמותו של המפקח הפדרלי סמואל ג'רארד, בגילומו של טומי לי ג'ונס. בסרט מככבים גם וסלי סנייפס ורוברט דאוני ג'וניור. העלילה עוקבת אחר ג'רארד וצוותו במרדף אחר מרק שרידן, אסיר נמלט המואשם ברצח סוכני ממשל. הסרט הופק בתקציב של כ-45 מיליון דולר והכניס כ-102 מיליון דולר ברחבי העולם.
עלילה
[עריכת קוד מקור | עריכה]הסרט עוקב אחר סמואל ג'רארד, קצין משטרה בכיר במשפחת היונייטד סטייטס מרשלס, שמוביל מצוד אחר אסיר נמלט בשם מארק שרידן, החשוד בפשעים חמורים. שרידן, אשר הואשם בטעות, חייב להיאבק כדי להוכיח את חפותו ולהתחמק מהממשלה, כשמאחוריו מופעל כל אמצעי החיפוש והמעקב. למרות החשדות הכבדים, המשימה של ג'רארד לא פשוטה כלל כיוון ששרידן הוא במאי טייס מצטיין ומחושל. בהדרגה, נחשפים רמזים המובילים את החוקרים לראש קרב נגדי שמתפתח בין כוחות החוק לבין שרידן, בו מתברר שיש יותר צדדים לתמונה מכפי שנראה מלכתחילה.
צוות השחקנים הראשי
[עריכת קוד מקור | עריכה]- טומי לי ג'ונס בתפקיד סמואל ג'רארד - קצין משטרה בכיר במשטרת המרשלים
- וסלי סנייפס בתפקיד מארק שרידן/מארק רוברטס - אסיר נמלט שנלחם להוכיח חפותו
- רוברט דאוני ג'וניור בתפקיד סוכן DSS ג'ון רויס - סוכן DSS מעורב במצוד
- ג'ו פנטוליאנו בתפקיד סגן קוזמו רנפרו - סגן במשטרת המרשלים
- קייט נליגן בתפקיד סגנית שריף קת'רין וולש - מרשל אמריקאי בכירה
- דניאל רוויבאכ בתפקיד סגן בובי ביגס - סגן במשטרת המרשלים
- תומאס ווד בתפקיד סגן נואה ניומן - סגן במשטרת המרשלים
- לאטניה ריצ'רדסון בתפקיד סגנית סוואנה קופר - סגנית במשטרת המרשלים
- אירנה ג'ייקוב בתפקיד מרי בינאו - דמות מרכזית במצוד
ביקורות
[עריכת קוד מקור | עריכה]באתר Rotten Tomatoes הסרט זכה לציון 27% בהתבסס על 33 ביקורות. הקונצנזוס באתר: "בעוד שהסרט מספק כמה סצנות פעולה מרשימות, המבקרים טוענים כי העלילה חסרת מקוריות.". כמו כן, באתר Metacritic הסרט קיבל ציון 47 מתוך 100, בהתבסס על 22 ביקורות. מייקל דווייר מה-Irish Times ציין כי "הסיבה העיקרית של הסרט היא לערום סצנות פעולה אנרגטיות אחת על השנייה".