המשחקים האירופיים

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
סמל המשחקים האירופיים

המשחקים האירופיים הם תחרות ספורט רב-ענפית בהשתתפות ספורטאים ממדינות אירופה. ההחלטה על קיום המשחקים התקבלה בכינוס הוועדים האולימפיים האירופיים ברומא ב-8 בדצמבר 2012. המשחקים הראשונים נערכו בבאקו ב-2015[1], ולאחר מכן ימשיכו להיערך בתדירות של אחת לארבע שנים. משחקים דומים נערכים גם ביתר היבשות: משחקי אסיה והמשחקים הפאן-אמריקאיים נערכים מאז 1951, המשחקים הפאסיפיים נערכים מאז 1963, ומשחקי אפריקה נערכים מאז 1965. אירופה היא היבשת האחרונה המקיימת אירוע במתכונת זו.

הולנד נבחרה לארח את המשחקים האירופיים בשנת 2019, בתשע ערים שונות, אך שבועות ספורים לאחר בחירתה, ושלושה ימים לפני פתיחת המשחקים האירופיים בבאקו, הודיעה כי היא מוותרת על האירוח, בשל העלויות הגבוהות. בסופו של דבר, בשנת 2016 בחרו הוועדים האולימפיים האירופיים בבירת בלארוס, מינסק, לארח את המשחקים. מינסק הייתה העיר היחידה שהגישה את מועמדותה לאירוח.

ענפים[עריכת קוד מקור | עריכה]

התחרויות במשחקים האירופיים הראשונים בבאקו ב-2015 נערכו ב-20 ענפים שונים. חלק מהענפים (כדורגל חופים, סמבו וקראטה) אינם ענפים אולימפיים. גם בענפים אולימפיים נערכו תחרויות במקצועות שאינם אולימפיים, כגון התעמלות אירובית והתעמלות אקרובטית, ואילו בכדורסל, למשל, נערכו תחרויות במתכונת של 3x3. ענפים אולימפיים שבהם אין תחרויות במשחקים האירופיים הם הוקי שדה, הרמת משקולות, טניס, כדורגל, כדוריד, קרב חמש מודרני, רוגבי שביעיות, רכיבה על סוסים ושיט.

20 הענפים בהם התקיימו תחרויות הם:

השתתפות ואירוח[עריכת קוד מקור | עריכה]

50 מדינות השתתפו במשחקים אלו

המדינות המארחות[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא המשחקים האירופיים בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]