לדלג לתוכן

הרמן אוטומר הרצוג

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
הרמן אוטומר הרצוג
Hermann Ottomar Herzog
לידה 15 בנובמבר 1832
ברמן, הקונפדרציה הגרמנית עריכת הנתון בוויקינתונים
פטירה 6 בפברואר 1932 (בגיל 99)
פילדלפיה, ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום קבורה ניו ג'רזי עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום לימודים האקדמיה לאמנות של דיסלדורף עריכת הנתון בוויקינתונים
צאצאים Lewis Edward Herzog עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

הרמן אוטומר הרצוגאנגלית: Hermann Ottomar Herzog‏; 15 בנובמבר 18326 בפברואר 1932) היה אמן גרמני ואמריקאי בולט מהמאה התשע עשרה ותחילת המאה העשרים, והידוע בעיקר בנופיו. הוא קשור לבית הספר לציור בדיסלדורף.[1]

הוא נולד בברמן, גרמניה ונכנס לאקדמיה של דיסלדורף בגיל שבע עשרה. הרצוג זכה להצלחה מסחרית מוקדמת, שאיפשרה לו לנסוע בהרחבה ולהמשיך בהכשרתו. פטרוניו כללו בני מלוכה ואצולה ברחבי אירופה.

בסוף שנות ה-1860, לאחר טיול נרחב בנורווגיה, התיישב הרצוג לצמיתות ליד פילדלפיה בארצות הברית. לאחר מכן הוא נסע ברחבי ארצות הברית. ומקסיקו. הוא צייר בדרכו ברחבי מדינות המערב והגיע לקליפורניה בשנת 1873. עבודותיו מנסיעה זו כללו סדרת ציורי עמק יוסמיטי. בשנת 1876 הוא קיבל פרס בתערוכת המאה בפילדלפיה על ציורו של היוסמיטי. הרצוג ערך גם נסיעות נרחבות למיין ופלורידה כדי לצייר.[2]

מכיוון שהיה משקיע נבון, הרצוג לא היה צריך להיות תלוי במכירת יצירותיו כדי לשמור על אורח חיים נוח. לאחר מותו, משפחתו שמרה על קבוצה גדולה מציוריו, שרובם שוחררו לשוק האמנות בשנות השבעים. מספר מוזיאונים אמריקאיים ואירופיים בולטים כוללים את עבודותיו של הרצוג כחלק מהאוספים שלהם.

עבודתו של הרצוג נחשבת לעיתים כחלק מאסכולת נהר ההדסון, אם כי היא מציאותית יותר ודרמטית פחות מיצירותיהם של חבריו פרדריק אדווין צ'רץ או אלברט בירסטדט.

מוזיאון נהר ברנדווין בצ'אדס פורד, פנסילבניה, ערך תערוכה גדולה מיצירותיו של הרצוג בשנת 1992 ופרסם קטלוג של עבודותיו. בחייו הארוכים יצר הרצוג יותר מ -1,000 ציורים.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא הרמן אוטומר הרצוג בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ . In: Hans Vollmer (Hrsg.): Begründet von Ulrich Thieme und Felix Becker. Band 16: Hansen–Heubach. E. A. Seemann, Leipzig 1923, S. 570.
  2. ^ Peter Hastings Falk: Who was Who in American Art. Sound View, Madison 1985, ISBN 0-932087-00-0, S. 279.