לדלג לתוכן

התגנבות יחידים (סרט קולנוע)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
התגנבות יחידים
כרזת הסרט
כרזת הסרט
מבוסס על התגנבות יחידים של יהושע קנז
בימוי דובר קוסשווילי
הופק בידי סופי דולאק הפקות, טרנספקס הפקות
תסריט דובר קוסשווילי, ראובן הקר
עריכה יעל פרלוב
שחקנים ראשיים עוז זהבי
גיא אדלר
מיכאל אלוני
בני אלדר
ליאל דניר
אריאל וולף
רוי מילר
אסף בן שמעון
מוזיקה יוסף ברנדשווילי
צילום אמנון סלומון
מדינה ישראלישראל ישראל
הקרנת בכורה 4 בנובמבר 2010
משך הקרנה 117 דקות
שפת הסרט עברית
סוגה סרט דרמה עריכת הנתון בוויקינתונים
תקציב 7,065,000 דולר
הכנסות 23,432 צופים
דף הסרט ב־IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

התגנבות יחידים הוא סרט דרמה ישראלי משנת 2010 בבימוי של דובר קוסשווילי שגם כתב את התסריט בשיתוף עם ראובן הקר המבוסס על הספר התגנבות יחידים של יהושע קנז משנת 1986.

עלילת הסרט מתרחשת בשנת 1956 במחלקה 3 בבה"ד 4 בטירונות כלל צהלי"ת של טירונים בעלי כושר קרבי לקוי (כ"ל) בעלי מוצא, השכלה ורקע שונה, שמפקדיהם לא מתחשבים במגבלותיהם ושואפים להפוך אותם לחיילים קרביים.

הצלם אמנון סלומון זכה בפרס אופיר על הצילום. כן היה הסרט מועמד לפרס אופיר על הבימוי, המוזיקה, התלבושות (רונה דורון), שחקן משנה (מיכאל אלוני) ושחקן משנה (אסף בן שמעון). הסרט זכה במקום ראשון בפסטיבל הסרטים הבינלאומי בוורשה (Warsaw Film Festival).

תקציר העלילה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

המחזור בטירונות המוגבלים מורכב ממגוון דמויות הסובלות מהתעללות שיטתית של המפקדים. אלון (עוז זהבי) הוא קיבוצניק ששאף להתגייס לצנחנים וטען כי שיבוצו למחלקה נעשה בטעות. לאחר שירה לעבר צל חשוד במהלך אימון לילה, הפך אלון ליעד להתעללות קשה במיוחד מצד המפקד בני (מיכאל אלוני), אשר לקח ממנו את נשקו והחליף אותו במקל. לצדו, אבנר גבאי (גיא אדלר) ממוצא מזרחי, מצא עצמו גם הוא קורבן להתעללות המפקדים לאחר שנתפס ישן בשמירה.

רסלר (אריאל וולף), המייצג את הצד האליטיסטי והאינטלקטואלי במחלקה, הוא אשכנזי ומעט מנוכר לשאר החיילים. במהלך חופשה, הוא הזמין את אבנר למסיבה בביתו, שם ניגן בכינור. הפער החברתי בין השניים בלט לעין, ואף התעצם כאשר אבנר ניסה להתקרב לזיוה (ליאל דניר), אך היא דחתה אותו ובחרה ברסלר. דמויות נוספות שסבלו מהתעללות המפקדים היו אפס אפס (בני אלדר), חייל נשוי במחלקה שמצפה ללידת אשתו ומתואר כפרימיטיבי בהתנהגותו, ובן חמו (אסף בן שמעון), המשמש כ"ליצן" המחלקה.

מילר (רוי מילר), עולה חדש המתקשה בדיבור עברית, היה מנודה חברתית בשל אופיו הלא-חברותי. מילר סבל מאפילפסיה ומת במהלך האימונים. סמי (גל לב), סוחר סמים, הצליח להערים על המשטרה הצבאית ולהעלים את סמיו בעת בדיקה. השיא המבצעי הגיע באימון האחרון, התגנבות יחידים אל ראש הגבעה, שם המטירו המפקדים כדורי עץ על החיילים. אלון הצליח להגיע לראש הגבעה ולהפתיע את המפקדים. בעקבות הצלחתו, אלון הודיע לבני כי החליט להתפשר על קורס מ"כים במקום צנחנים, וביקש מבני שיסייע לו בשיבוץ זה.

עם זאת, סוף הטירונות הביא עמו טרגדיה. אלון התבשר כי שובץ לקורס משטרה צבאית. עבורו, לא הייתה זו רק אכזבה, אלא עלבון בלתי נסבל, שכן לא יכול היה לדמיין את עצמו חוזר לקיבוץ במדי שוטר צבאי. חוסר יכולתו לשאת את החרפה הוביל אותו לירות בעצמו.

שחקן תפקיד
עוז זהבי אלון
גיא אדלר אבנר
מיכאל אלוני המפקד בני
שי קדימי המפקד מועלם
בני אלדר אפס אפס
ליאל דניר זיוה
אריאל וולף רסלר
רוי מילר מילר
אסף בן שמעון בן חמו
אור בן מלך זכי
גל לב סמי
יהונתן מגון "מלבס"

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]