מסע בין כוכבים: פיקארד – דמויות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

זוהי רשימת דמויות מסדרת הטלוויזיה המדע בדיוני "מסע בין כוכבים: פיקארד".

אנושות[עריכת קוד מקור | עריכה]

ביג'ייזל[עריכת קוד מקור | עריכה]

ביג'ייזל היא ארכי-פושעת בעלת ארגון פשע שמרוויח בין השאר מסחר בלתי חוקי באברי בורג שנקצרים מבורגים, לעיתים בורגים ששוחררו, בעודם בחיים. ביג'ייזל חוסלה על ידי שבע מתשע כנקמה על רצח איצ'ב מספר שנים קודם לכן.

מוריס בניון[עריכת קוד מקור | עריכה]

ד"ר מוריס בניון הוא רופא בגמלאות ששירת בעבר בצי הכוכבים, בין השאר על סיפונה של הסטארגייזר תחת פיקודו של קפטן ז'אן-לוק פיקארד. למרות השנים הרבות שחלפו, השניים שומרים על קשר ויחסי חברות ואמון הדדי גם עשרות שנים לאחר ששירותם המשותף הסתיים.

אגנס ג'וראטי[עריכת קוד מקור | עריכה]

ד"ר אגנס ג'וראטי היא חוקרת בתחום הרובוטיקה והבינה המלאכותית, והמועסקת במוסד דייסטרום באוקינאווה שביפן. את הדוקטורט שלה סיימה בהנחייתו של ד"ר ברוס מדוקס, אך לאחר התקפת הסינת'ים על מאדים הפך תחום המחקר שלה תאורטי בלבד מאחר שמחקר יישומי בתחום נאסר לחלוטין. מדוקס והיא ניהלו רומן עד להתקפה על מאדים שהובילה לבריחתו והיעלמותו.
בעונתה השנייה של הסדרה, נקלעת ג'וראטי יחד עם שאר הצוות לציר זמן חלופי, ומוטמעת על ידי מלכת הבורג, השריד האחרון לבורג. בהמשך הופכת בעצמה למלכת הבורג, אך בניגוד לבורג המוכרים, היא מחליטה להטמיע רק ספינות ופרטים שנמצאים במצוקה, רגע לפני המוות, מצילה אותם ומטמיעה אותם לתוך קולקטיב שמאפשר לפרטים שבתוכו עצמאות מסוימת. בעונה השלישית נחשף שהקולקטיב של ג'וראטי מתקיים במקביל לקולקטיב הבורג הרגיל.

קסטרה טרוי-רייקר[עריכת קוד מקור | עריכה]

קסטרה טרוי-רייקר היא בתם הצעירה של ויליאם רייקר ודיאנה טרוי. היא מתגוררת יחד עם שני הוריה על כוכב הלכת נפנת'ה, אליו עברו עקב מחלתו של אחיה הגדול ת'דאוס (ת'אד) טרוי-רייקר שנפטר לאחר מכן. קסטרה מבלה את מירב זמנה בציד היערות הכוכב ודוברת, מלבד אנגלית, שפות רבות שהמציא אחיה טרם מותו. היא מעורה בחברה בכוכב ומכירה אנשים שונים העוברים בו בדרכם לכוכבי לכת אחרים.

אלנדרה לה פורג'[עריכת קוד מקור | עריכה]

אלנדרה היא מהנדסת בצי הכוכבים, ובתו של ג'ורדי לה פורג'. היא משרתת יחד עם אביה במוזיאון הצי.

ג'ורדי לה פורג'[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – ג'ורדי לה פורג'

סידני לה פורג'[עריכת קוד מקור | עריכה]

סידני היא טייסת בצי הכוכבים, ובתו של ג'ורדי לה פורג'. סידני הייתה מוצבת על סיפונה של ה"טיטאן"-A, שהושקה לאחר מכן מחדש תחת השם "אנטרפרייז"-G

ברוס מדוקס[עריכת קוד מקור | עריכה]

ד"ר ברוס מדוקס היה חוקר קיברנטיקה וראש הקתדרה לרובוטיקה במכון דייסטרום שבאוקינאווה ביפן. הוא היה החוקר המוביל בתחומו וסייע להגיע לפריצת הדרך שיצרה את האנדרואידים מדגם A500 שסייעו בבניית הארמדה לחילוץ הרומולאנים. לאחר שהאנדרואידים התקוממו וחיסלו את המספנה על כל אנשי צוותה נאסר המחקר המדעי בתחום הרובוטיקה ומדוקס נמלט לכוכב הלכת גוליון IV שנודע לאחר מכן כקופליוס והמשיך שם במחקרו על שרידיהם של דאטה ו-B-4 יחד עם אלטן איניגו סונג. השניים הצליחו ליצור גזע של אנדרואידים בעלי מודעות עצמית.
בעונתה הראשונה של הסדרה מדוקס נמלט הן מהחוק והן מנושיו, ביניהם ביג'ייזל, ניצל על ידי פיקארד וצוותו, ובסופו של דבר נרצח על ידי אגנס ג'וראטי שטופת המוח.

ראפי מוסיקר[עריכת קוד מקור | עריכה]

לוטננט קומנדר רפאלה "ראפי" מוסיקר הייתה הקצינה הראשונה על הוריטי תחת פיקודו של אדמירל ז'אן-לוק פיקארד במהלך מסע ההצלה של הרומולאנים. מוסיקר הייתה משוכנעת שישנה קנוניה רומולאנית, אך לא יכולה הייתה לאתרה. עם פרישתו של פיקארד מצי הכוכבים פוטרה גם ראפי שהייתה מזוהה עמו. ראפי, שאיבדה את משפחתה עקב מחויבותה למשימה, הפכה למתבודדת בקראוון במדבר, והחלה לצרוך סמים ואלכוהול. למרות המטענים ביניהם, פיקארד מצליח לשכנע אותה להצטרף ולסייע לו במשימתו להצלת האנדרואידים מקופליוס.
בעונתה השנייה של הסדרה חזרה ראפי לצי הכוכבים, שם היא משמשת כקצינת המבצעים על סיפונה של ה"אקסלסיור".
בעונה השלישית של הסדרה "פיקארד" מצטרפת ראפי לשורות חטיבת המודיעין של צי הכוכבים, ומשמשת כמרגלת על מנת לאתר גורמים פליליים שגנבו כלי נשק מצי הכוכבים. מבלי ידעתה היא פועלת תחת הנחייתו של וורף, שנחשף בפניה בהמשך, והשניים חוקרים את התעלומה בצוותא.

אדם סונג[עריכת קוד מקור | עריכה]

ד"ר אדם סונג הוא אחד מאבות משפחת סונג. גנטיקאי שמנסה לשפר את המין האנושי בעזרת הנדסה גנטית, במסגרתה הוא יוצר עוברים אותם הוא מגדל במעבדה כאילו היו ילדיו, מבלי לגלות להם שהם תוצר של ניסוי.

אלטן איניגו סונג[עריכת קוד מקור | עריכה]

ד"ר אלטן איניגו סונג הוא בנו של ד"ר נוניאן סונג, ממציאו של דאטה. סונג הבן המשיך את עבודתו ויצר, יחד עם ברוס מדוקס, אנדרואידים רבים נוספים בעלי תודעה, חלקם כלל אינם מודעים להיותם אנדרואידים.

ז'אן-לוק פיקארד[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – ז'אן-לוק פיקארד

קירסטן קלאנסי[עריכת קוד מקור | עריכה]

אדמירל צי קירסטן קלאנסי היא מפקדת צי הכוכבים. לקלאנסי היסטוריה ארוכה עם ז'אן-לוק פיקארד, והיא נוטרת לו טינה על הראיון שערך עם כתבת טלוויזיה ובו טען נגד החלטת הפדרציה לעצור את הסיוע לרומולאנים, לאחר שטען שהפדרציה איבדה את דרכה. קלאנסי החלה את דרכה כקצינה זוטרה והתקדמה בסולם הדרגות לדרגת קפטן כיד ימינו של מפקד הצי דאז, ויקטור בורדסון. לאחר פרישתו של בורדסון התקדמה עד שהגיעה לתפקידה הנוכחי.[1] קלאנסי משוכנעת שפיקארד הוזה, ומשתכנעת לסייע לו רק לאחר שהוא מציג ראיות חותכות לקנוניה בתוך צי הכוכבים עצמו.

כריסטובל ריוס[עריכת קוד מקור | עריכה]

קומנדר כריסטובל "כריס" ריוס היה הקצין הראשון על הספינה "איבן מג'יד" תחת פיקודו של קפטן אלונזו ונדרמיר. ריוס ראה בונדרמיר דמות אב. כשה"איבן מג'יד" אספה זוג דיפלומטים מגזע לא מוכר, ריוס נדהם כשונדרמיר חיסל את שניהם ביריות, לטענתו בפקודת "דגל שחור" של צי הכוכבים. לפקודה לא ניתן הסבר, אך ונדרמיר התאבד בירייה בראשו מול ריוס מיד אחרי שביצע את הפקודה. ההלם והטראומה הביאו את ריוס לפרוש מצי הכוכבים ולהתפרנס כקפטן של ספינה לא רשומה בשם "לה סירנה" (בת הים בספרדית). ריוס מדחיק למחצה את החוויה הקשה שעבר, ואינו מוכן לשוחח עליה עם איש. למרות פרישתו של ריוס מהצי, הוא ממשיך לעבוד על פי סטנדרטים של קצין בצי הכוכבים, כפי שמעיר פיקארד מיד עם כניסתו ל"לה סירנה".
בעונתה השנייה של הסדרה מגיע הצוות לכדור הארץ במאה ה-21. ריוס מחליט להישאר בעבר, ולא לשוב עם יתר חברי הצוות למאה ה-24.

ויליאם רייקר[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – ויליאם רייקר

רנה פיקארד[עריכת קוד מקור | עריכה]

אחת מאבות אבותיו של ז'אן-לוק פיקארד. אסטרונאוטית במשימת טיסה לירח אירופה, שם היא עתידה למצוא אורגניזם חוצני שיעזור לאנושות לנקות את כדור הארץ.

בברלי קראשר[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – בברלי קראשר

ג'ק קראשר[עריכת קוד מקור | עריכה]

ג'ק הוא בנם של בברלי קראשר וז'אן לוק פיקארד. קראשר הסתירה מפיקארד את קיומו של בנם, מאחר שחששה שאם ייוודע שלפיקארד יש בן, ישתמשו בו אויבי הפדרציה על מנת לאיים על פיקארד. ג'ק ירש מאביו גן של הבורג שהוסתר בגופו כשהוטמע על ידי הבורג, מה שהופך אותו למשדר אנושי לאותות הבורג, ומסייע לבורג להטמיע את אנשי צי הכוכבים באופן נסתר. בסוף הסדרה מגויס ג'ק לצי הכוכבים, ומוצב על סיפונה של ה"אנטרפרייז" החדשה.

ליאם שו[עריכת קוד מקור | עריכה]

קפטן שו הוא מפקדה של ספינת החלל "טיטאן"-A, שידרוג של ה"טיטאן" המקורית, עליה פיקד ויליאם רייקר. שו, יליד שיקגו, היה קצין צעיר על סיפונה של היו.אס.אס "קונסטנס" במהלך הקרב בוולף 359. ה"קונסטנס" הושמדה בקרב, ושו שאיבד חברים רבים סוחב עמו טראומה קשה מהקרב, מה שגורם לו להתייחס באופן תוקפני לבורגים לשעבר, כמו פיקארד ושבע מתשע, לה הוא מתעקש לקרוא בשמה האנושי, אניקה הנסן, למורת רוחה.

אנדרואידים[עריכת קוד מקור | עריכה]

B-4[עריכת קוד מקור | עריכה]

האנדרואיד B-4 היה אב-טיפוס פרימיטיבי שיצר ד"ר נוניאן סונג לפני שיצר את דאטה ואחיו לור. B-4 כמו שמרמז שמו (נהגה באנגלית "Before", לפני) מתקדם פחות מדאטה ולור. לאחר התקפת הסינתטיים על מאדים פורק B-4 לטובת מחקר וממנו הופקו זכרונותיו של דאטה, אותם העתיק אליו לפני שנהרג באירועי הסרט "מסע בין כוכבים: נמסיס".

דאג' אשה[עריכת קוד מקור | עריכה]

דאג' אשה הייתה אנדרואידית שוצרה על יד ד"ר אלטן איניגו סונג וד"ר ברוס מדוקס. דאג' הייתה רובוטיקאית, שהייתה מועמדת לקבל תפקיד במכון דייסטרום שהתמחה בתחום. דאג' לא הייתה מודעת להיותה אנדרואידית לפני שהופעלה כשהותקפה על ידי הז'אט ואש בפעם הראשונה ופגשה את פיקארד שגילה לה את האמת אודותיה. דאג' נהרגה בהתקפה השנייה של הז'אט ואש עליה. מאחר שאנדרואידים מסוגה של דאג' נוצרים בזוגות, דאג' הייתה תאומתה של סוג'י אשה.

סוג'י אשה[עריכת קוד מקור | עריכה]

סוג'י אשה הייתה אנדרואידית שוצרה על יד ד"ר אלטן איניגו סונג וד"ר ברוס מדוקס. היא הייתה פסיכולוגית בהכשרתה והגיעה לעבוד בפרויקט שיקום הבורגים לשעבר על קוביית הבורג המושבתת בשליטת הרומולאנים. סוג'י לא הייתה מודעת להיותה אנדרואידית עד שגילתה על כך לאחר שפיקארד חילץ אותה מקוביית הבורג, רגע לפני שחוסלה בידי נארק. מאחר שאנדרואידים מסוגה של סוג'י נוצרים בזוגות, סוג'י הייתה תאומתה של דאג'.

דאטה[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – דאטה (מסע בין כוכבים)

בורג[עריכת קוד מקור | עריכה]

איצ'ב[עריכת קוד מקור | עריכה]

איצ'ב היה פועל בורג שהוטמע בילדותו. הוא הונדס על ידי הוריו על מנת שיהווה נשק נגד הבורג, מה שהביא לשיתוקה של הספינה שהטמיעה אותו וחיסול כל הבורג שעליה. לאחר ששוחרר על ידי צוות ה"וויאג'ר" ברביע דלתא, הפך לבן טיפוחיה של שבע מתשע שהתייחסה אליו ברבות השנים כאל בנה. איצ'ב התגייס לצי הכוכבים והתקדם בסולם הדרגות, אך ביג'ייזל, סוחרת באברי בורג, שבתה אותו וניסתה לקצור את איבריו. שבע מתשע הגיעה במטרה לחלצו, אך מאוחר מדי, ולאור סבלו ותחנוניו נאלצה לחסל אותו.

יו[עריכת קוד מקור | עריכה]

יו הוא פועל (Drone) של קולקטיב הבורג, אשר שוחרר ונותק ממנו. שמו הקודם, כפי שנקבע על ידי הבורג, היה "שלישי מחמש" ("Third of Five"); הוא נקרא "יו" על ידי ג'ורדי לה פורג', לאחר שהאחרון התבקש על ידו למצוא לו שם חדש. בפרק העונה החמישית של מסע בין כוכבים: הדור הבא "I, Borg" "שלישי מחמש" נמצא פצוע על כוכב לכת, אליו הגיע צוות של ספינת החלל אנטרפרייז. ד"ר בוורלי קראשר משכנעת את הצוות להעביר אותו אל מרפאתה, על מנת להעניק לו טיפול רפואי. בתחילה, צוות האנטרפרייז מתכנן להשתמש בו על מנת להדביק אותו, ובכך את הבורג כולו, בוירוס מחשב, אולם לאחר שהוא מפתח תחושת אינדיבידואליזם הם מחליטים שזה לא מוסרי. "שלישי מחמש" מתיידד עם לה פורג', שמסביר לו את חשיבותה של האינדיבידואליות, ובסופו של דבר גורם לו להפסיק להזדהות כבורג ובהמשך לה פורג' מעניק לו את השם "יו". יו בוחר לחזור לקולקטיב, על מנת שהאנטרפרייז לא תתגלה על ידי הבורג, אך לאחר שובו הוא מפיץ את תחושת האינדיבידואליזם שלו, ובפרק הכפול "Descent" (עונות 6-7) מתגלה כי הדבר גרם לכאוס. בסדרה פיקארד מתברר כי יו הוא כעת מנהל הפרויקט הרומולאני להשבת בורגים לשעבר לקהילה. יו זוכר לפיקארד חסד נעורים ומסייע לו, דבר העולה לו בחייו.

ראמדה[עריכת קוד מקור | עריכה]

ראמדה היא רומולאנית ודודתם של נאריסה ונארק. ראמדה ניסתה להצטרף בעבר לז'אט ואש אך השתגעה בתהליך. כשספינתה הוטמעה על ידי הבורג גרמה אי שפיותה הקיצונית להשבתת ספינת הבורג.

שבע מתשע[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – שבע מתשע

רומולאנים[עריכת קוד מקור | עריכה]

או[עריכת קוד מקור | עריכה]

קומודור או היא חצי-רומולאנית וחצי וולקנית שמתחזה לוולקנית מלאה ומפקדת על מערך הביטחון של צי הכוכבים. בפועל או היא גנרל בטאל שיאר ונאמנה לז'אט ואש, ארגון חשאי אף יותר מהטאל שיאר שמטרתו חיסול כל החיים המלאכותיים בגלקסיה, עקב אמונתם שהחיים המלאכותיים יחסלו את החיים הביולוגיים.

אלנור[עריכת קוד מקור | עריכה]

אלנור הוא רומולאני המתגורר על כוכב הלכת ושתי יחד עם פליטים רומולאנים נוספים שהגיעו לכוכב הלכת במסגרת הפינוי הגדול, על סיפונה של הוריטי. אלנור גודל על ידי הקוואט מילאט, קבוצת רומולאנים המורכבת מנשים נזירות-לוחמות שדוגלות בדרך הכנות המוחלטת, ואומרות תמיד את כל שעל דעתן מבלי להסתיר את רגשותיהן. אלנור אינו חבר בקוואט מילאט שמקבל לשורותיו נשים בלבד, אך למד את כל דרכיהן, לרבות אמנות הלחימה שלהן ודרך הכנות המוחלטת. אלנור הכיר את פיקארד בעודו ילד קטן, ובבגרותו מחליט להקדיש את עצמו למסעו של פיקארד להצלת הסינתטיים, לאור דרך הקוואט מילאט, להקדיש את עצמן למטרות אבודות.
במהלך העונה השנייה, בהיותם בעתיד חלופי, אלנור נהרג במהלך מאבק עם שומרי ראשה של נשיאת האיצפריה הטראנית. לא ידוע אם שינוי העתיד והחזרה לציר הזמן המקורי הביאה לשובו לחיים.

ז'אבן[עריכת קוד מקור | עריכה]

ז'אבן היה סוכן טאל שיאר שהוצב על כוכב הלכת יויאט שבשליטת האימפריה הרומולאנית. ז'אבן ולאריס, סוכנת נוספת, התאהבו והחליטו לסייע לגזע האנדמי על יויאט להיחלץ מכוכב הלכת לפני הסופר נובה, מה שהפך אותם לפליטים שנמלטים מעמם.[2] ז'אן-לוק פיקארד החליט לקבל אותם לביתו והשניים משמשים כמנהלי משק הבית שלו. ז'אבן נפטר בין אירועי העונה הראשונה לשנייה.

זאני[עריכת קוד מקור | עריכה]

זאני היא רומולאנית, מנהיגת מסדר הקוואט מילאט הדוגלים בדרך של כנות מוחלטת ללא הסתרה, הונאה או שקר, לרבות של הרגשות. היא חברתו הטובה של ז'אן-לוק פיקארד שפונה אליה לא אחת לאורך משימת פינוי הרומולאנים במטרה להתייעץ איתה ולהתחזק.[1] זאני פונתה עם יתר חברות המסדר לכוכב הלכת ושתי, בתחום הפדרציה. בזכות כוח השכנוע וההרגעה של זאני על אנשיה, פינוי זה נחשב בזמנו למוצלח ביותר ושימש את מחלקת הפרסום של הפדרציה על מנת להטות את דעת הקהל לגבי הפינוי.

לאריס[עריכת קוד מקור | עריכה]

לאריס הייתה סוכנת טאל שיאר שהוצבה על כוכב הלכת יויאט שבשליטת האימפריה הרומולאנית. לריס וז'אבן, סוכן נוסף, התאהבו והחליטו לסייע לגזע האנדמי על יויאט להיחלץ מכוכב הלכת לפני הסופר נובה, מה שהפך אותם לפליטים שנמלטים מעמם.[2] ז'אן-לוק פיקארד החליט לקבל אותם לביתו והשניים משמשים כמנהלי משק הבית שלו.
בעונה השנייה של הסדרה, לאחר שז'אבן נפטר, מפנה לאריס את תשומת לבה הרומנטית לפיקארד, שלא נענה לה בתחילה, אך חוזר בו ומבקש ממנה הזדמנות נוספת בסיום העונה, והשניים מתחילים לנהל זוגיות, ואף שואפים לעבור יחד לאחד מכוכבי הלכת השייכים לאימפריה הרומולאנית.

נאריסה[עריכת קוד מקור | עריכה]

נאריסה היא רומולאנית סוכנת טאל שיאר המזוהה עם הז'אט ואש. היא מתחזה לקצינה בצי הכוכבים, ומשמשת במקביל כמפעילתו של אחיה, נארק, במשימתו להוציא מסוג'י את מיקומו של כוכב הבית של האנדרואידים.

נארק[עריכת קוד מקור | עריכה]

נארק הוא רומולאני סוכן טאל שיאר ונאמן לז'אט ואש, ארגון שמטרתו חיסול כל החיים המלאכותיים בגלקסיה. הוא מתחזה למאהבה של סוג'י אשה, שאינה מודעת להיותה אנדרואידית, במטרה להוציא ממנה מידע לגבי מיקומו של כוכב הבית של האנדרואידים ולהוביל לשם את הז'אט ואש במטרה לחסלם.

נוסעים[עריכת קוד מקור | עריכה]

טאלין[עריכת קוד מקור | עריכה]

טאלין, רומולאנית במוצאה, היא מפקחת/צופה אשר נשלחה על ידי הנוסעים כדי לפקח על רנה פיקארד, במטרה לוודא שתגשים את ייעודה לטוס לאירופה, ירחו של צדק, ולמצוא עליו אורגניזם שגילויו הכרחי להמשך קיומו של המין האנושי על כדור הארץ.

וסלי קראשר[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – וסלי קראשר

וסלי קראשר הוא בן אנוש המשתייך לארגון הנוסעים ובסיום העונה השנייה מגייס את קורה סונג להצטרף לארגון.

אחרים[עריכת קוד מקור | עריכה]

גאינן[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – גאינן

גאינן היא אל-אוריאנית שהצטרפה לפדרציית הכוכבים המאוחדת לאחר שעולם הבית שלה הושמד על ידי הבורג. היא שימשה כברמנית על סיפונה של ה"אנטרפרייז"-D, ונחשבת לחברת נפש של פיקארד. לשניים קשר עמוק ורב שנים, אם כי לא ידוע כיצד הכירו לראשונה וכיצד התחברו זה לזה.

וורף[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – וורף

דיאנה טרוי[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – דיאנה טרוי

קיו[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – קיו (מסע בין כוכבים)

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ 1 2 הספר "The Last Best Hope"
  2. ^ 1 2 הקומיקס "Picard: Countdown"