זאב וייטמן

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
(הופנה מהדף זאב ויטמן)
זאב וייטמן
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה 1953 (בן 71 בערך)
י"ב באלול ה'תשי"ג
קריית ביאליק, ישראל
מדינה ישראלישראל ישראל
תחומי עיסוק כשרות, שמיטה
תפקידים נוספים

בעבר:

חיבוריו לקראת שמיטה ממלכתית במדינת ישראל: הצעה לקיום מצוות השמיטה במדינת ישראל במציאות החקלאית המודרנית
חותנים יונה עמנואל
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

הרב זאב וייטמן (נולד בי"ב באלול ה'תשי"ג, 1953) הוא רב תאגיד "תנובה", רב היישוב אלון שבות, ומומחה כשרות ישראלי.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

נולד בקריית ביאליק, לאברהם ומרים וייטמן. למד בישיבת פרחי אהרון וישיבת הר עציון. ב-6 באוקטובר 1973 הוא נקלע למלחמת יום הכיפורים, כשהגיע לבסיס הצבאי בתל פארס בצפון רמת הגולן לשמש כשליח ציבור ביום הכיפורים. בהמשך המלחמה לחם בחזית הדרומית בסיני. בשנות ה-80 כיהן במשך תשע שנים כרבו של כפר עציון. כמו כן שימש כראש אגף הכשרות של הרבנות הראשית לישראל.

בתחילת שנות ה-90 שהה בחו"ל בשליחות חינוכית. בשנת תשנ"ג (1993) פרסם את ספרו "לקראת שמיטה ממלכתית במדינת ישראל: הצעה לקיום מצוות השמיטה במדינת ישראל במציאות החקלאית המודרנית". זמן קצר לאחר מכן מונה כרב הקונצרן תנובה, כמחליפו של הרב יחזקאל דאום שנפטר. בתפקידו הוא אחראי על כשרות כל מוצרי החברה – חלב, בשר, דגים, ביצים ומאפים.

בין השינויים והחידושים ההלכתיים והכשרותיים שהנהיג: השבתת הרפתות והמחלבות ופעילות הובלת החלב בימי שבת ומועד; הקמת מערכת פיקוח והשגחה על הרפתות והקפדה על ביצוע פעולת החליבה בידי יהודים; הקמת צוות מקצועי לפיקוח על ניתוחי פרות באופן שאינו פוגע בכשרות הפרה וחלבה. משמש עורך בכתב העת 'בנתיב החלב' שיוצא לאור על ידי ועדת מהדרין.

בשנת תש"ס (2000) יזם והקים את "ועדת מהדרין" – מערכת כשרות מהדרין של "תנובה", המאגדת נציגי קבוצות מרכזיות בציבור החרדי ובראשה עומדים הרב מרדכי גרוס והרב יעקב מאיר שטרן. הוא גם עומד בראש כנס הכשרות השנתי שבו מופיעים בכירי מומחי הכשרות ונידונים נושאים שונים בעולם הכשרות.

בשנת תשע"ז מונה לרב היישוב אלון שבות, לאחר פרישת הרב גדעון פרל. בשנת תשפ"ד יזם הצבעה יישובית על אשרור מינויו לרב היישוב, מכיוון שהמינוי הראשון לא כלל הצבעה. בהצבעה, שמסיבות טכניות אוחדה עם הבחירות לרשויות המקומיות והתקיימה במקביל עליה באותו יום (יח אדר א'), זכה לתמיכה גורפת של רוב מוחלט של תושבי היישוב.

משמש כיו"ר ועדת השמיטה מטעם הרבנות הראשית לישראל. מפרסם מאמרים רבים בתחומי כשרות שונים, ובראשם כשרות החלב, הבשר והתולעים במזון.

למשך תקופה מסוימת היה חבר וראש בית המדרש בארגון בית הלל, אך פרש מהארגון.

משפחתו[עריכת קוד מקור | עריכה]

נשוי למרים, בתו של יונה עמנואל, שהיה עורך המעיין, אב לשלושה ותושב אלון שבות. גיסו הוא הרב שמואל כ"ץ, חוקר תולדות הרבנות הראשית לישראל ולשעבר רב בתי ספר בירושלים.

ספרו[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]