לדלג לתוכן

יוסי אליטוב

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יוסי אליטוב
לידה 21 באוגוסט 1973 (בן 52)
כ"ג באב תשל"ג
ארגנטינה עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ישראל
מעסיק עיתון משפחה, כאן ב'
רשתות חברתיות
טוויטר (X) yoelituv
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

יוסי (יוסף יצחק) אליטוב (נולד בכ"ג באב ה'תשל"ג, 21 באוגוסט 1973) הוא עיתונאי חרדי, חסיד חב"ד, פרשן פוליטי, עורך ראשי של העיתון החרדי "משפחה", מגיש בכאן ב ויזם נדל"ן ותקשורת.

נולד בארגנטינה, לרב שמעון אליטוב, שהיה אז רבה של קהילת "סוכת דוד" – הקהילה היהודית הגדולה ביותר בעיר הבירה בואנוס איירס[1]. בהיותו בן ארבע שבה משפחתו לישראל. למד והתחנך בישיבות תומכי תמימים של חסידות חב"ד בירושלים ובקריית גת.

בשנת תשנ"ג, 1993, נסע ללמוד בישיבת תומכי תמימים המרכזית בניו יורק, בשנה שלאחר מכן, נפטר הרבי מנחם מנדל שניאורסון, ואליטוב סיקר את השנים הדרמטיות עבור ביטאון החסידות "כפר חב"ד". לאחר מכן הצטרף לשבועון החרדי "משפחה", ככתב פנים-חרדי ופוליטי. בהמשך התמנה לעורך החדשות והחל לפרסם טור פוליטי שבועי. בינואר 2013 מונה לעורך הראשי של העיתון.

בשנת 2000 נבחר לעמוד בראש תא כתבי הדתות, לצדם של העיתונאים ניצן חן ושלמה צזנה[2]. באותה שנה נבחר לדירקטור במרכז הקונגרסים בנייני האומה ולדירקטור בחברה העירונית "הגיחון". בינואר 2007 מונה לחבר מועצת הרשות השנייה על ידי שר התקשורת אריאל אטיאס[3]. לקראת המכרז על תחנות הרדיו האזוריות עמד בראש ועדת הפיקוח על המכרזים לתחנות הרדיו האזוריות. כמו כן היה אחראי מטעם הרשות על חברת החדשות וחדשות 10. בינואר 2010 נבחר לכהונה שנייה במועצת הרשות השנייה - החבר היחיד במועצה היוצאת המכהן גם במועצה החדשה. ביוני 2010 מונה כיו"ר ועדת הרדיו של הרשות, האחראית על אישור לוחות השידורים בתחנות האזוריות, עד לסיום הקדנציה ביולי 2014. בעת חברותו במועצת הרשות השנייה, הוביל אליטוב את המכרזים להקמת שתי תחנות רדיו חדשות: קול ברמה לציבור החרדי-מזרחי וגלי ישראל לציבור המתיישבים ביהודה ושומרון. באותה תקופה נבחר כחבר נשיאות מועצת העיתונות וחבר במועצה הציבורית לשירות לאומי.

בין השנים 2005-2003 שימש כמגיש אורח בתוכנית "עניין אחר" ברשת ב' ובתוכנית האקטואליה "שבע וחצי" בערוץ הראשון. מעת לעת הוא מפרסם מאמרים על יחסי דת ומדינה באתר ynet ובאתר וואלה!. מתארח כפרשן בתוכניות טלוויזיה ורדיו שונות, בערוץ הכנסת, בערוץ כאן 11, ובערוץ 12, בנושאים פוליטיים ודתיים. תחום התמחותו הוא הפוליטיקה הפנים-חרדית ויחסי דת ומדינה.

בשנת 1997 חיבר ביחד עם בנימין ליפקין את הספר "שלימות הארץ", על משנתו המדינית של הרבי מנחם מנדל שניאורסון מחב"ד ופעילותו הענפה של איל ההון האוסטרלי יוסף גוטניק בשליחותו נגד החזרת שטחים[4].

בשנים 20142016 שידר תוכנית אקטואליה בתחנת הרדיו קול ברמה בשם "אליטוב בשישי"[5][6]. הגיש ברדיו קול חי תוכנית שבועית עם אריה ארליך בשם "חמישי בשניים"[7]. החל מפברואר 2018 ועד מאי 2025 הגיש עם אריה ארליך את התוכנית "אליטוב וארליך" ששודרה בכאן ב'.

במהלך 2021, התמודד אליטוב יחד עם קבוצת התקשורת "משפחה" במכרז לקבלת זיכיון בתפעול רדיו קול חי. על פי תוצאות המכרז, הגיעה הקבוצה יחד עם שותפים נוספים לרמת הניקוד הגבוהה ביותר וזכתה בזיכיון ל-8 שנים. באותה תקופה אף פורסם בדה מרקר, כי אליטוב מחזיק ב-20% מאתר האינטרנט החרדי כיכר השבת.

במסגרת עסקיו הפרטיים כיזם נדל"ן, המתמחה בפרויקטים של התחדשות עירונית, מחזיק אליטוב בנתח בעלות בשלוש חברות – "אחלמה התחדשות עירונית", "ספיר התחדשות עירונית" ומתחם "החרצית התחדשות עירונית" – אשר בונות, במשותף, כ-3,000 יחידות דיור באשדוד. במסגרת זו, גייס אליטוב משקיעים יהודיים מהעולם, שהשקיעו דרכו מאות מיליוני דולרים במיזמי נדל"ן שונים בירושלים, תל אביב ובאשדוד.

אליטוב נבחר כאחד ממאה המשפיעים בישראל על ידי מגזין פירמה של העיתון גלובס בשנים 2009, 2010, 2011, 2013[8].

בשנת 2019, הקים את מכון "הנר המערבי" המהדיר את כתבי רבי חיים בן עטר, בעל אור החיים הקדוש. מכון "הנר המערבי" הוציא לאור עד כה שני ספרים: הגדת אור החיים[9], ואור החיים והשבת[10].

חשדות בשחיתות

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב–2011 דווח כי מועצת הרשות השנייה בודקת ניגוד עניינים בתפקודו של אליטוב, על רקע העובדה שרדיו קול חי, נהג לשדר את שיעורי התורה של אביו בתוכנית חד שבועית. ממצאי הבדיקה מעולם לא פורסמו[3].

ב–2018 מנכ"ל אתר "בחדרי חרדים" גיא כהן הורשע בסחיטה כספית של מושאי הפרסום באתר באמצעות פרסומים שליליים. מטעם התביעה נגד גיא כהן, נקרא אליטוב להעיד בבית המשפט ובמהלך עדותו סיפר, כי לבקשת הרב יאשיהו פינטו הוא פנה לשורת אילי הון שהיו מקורבים לרב, כולל אילן בן דב, לשעבר בעל השליטה בפרטנר, וג'יי שוטנשטיין, בעלי רשת אמריקן איגל, וביקש מהם לרכוש פרסום באתר. אולם כשמאמצים אלו להבאת מפרסמים לאתר לא עלו יפה, כהן החל להעלות פרסומים לא מחמיאים על מוסדות הרב פינטו[3].

באוקטובר 2021 פרסמו העיתונאים גור מגידו והגר שיזף כי אליטוב היה קשור לפעילות הונאה בה מעלו הוא ושותפיו במיליוני שקלים מכספי תרומות שנתרמו למען חולים ונזקקים. אליטוב הכחיש את הפרשייה[11].

נשוי לצרויה יפה גנץ ואב לשישה בנים ובת, מתגורר בביתר עילית.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא יוסי אליטוב בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ איציק ברנדויין, מאות השתתפו בהלווית הרב שמעון אליטוב זצ"ל, באתר ערוץ 7, 25 בינואר 2023
  2. ^ אליטוב מונה ליועץ התכנים היהודים של קבוצת "רשת", באתר חב״ד און ליין
  3. ^ 1 2 3 אתר למנויים בלבד גור מגידו , הגר שיזף, עורך העיתון נכנס לבנק עם רבע מיליון דולר במזומן: כך מערבב יוסי אליטוב עיתונות, נדל"ן ואינטרסים של מיליארדרים, באתר TheMarker‏, 30 ביולי 2021
  4. ^ שלמות הארץ, פנימיות 46, 2018
  5. ^ צבי שיימן, ‏קול ברמה: יוסי אליטוב יגיש תוכנית מגזין אישית, באתר "סרוגים", 5 בנובמבר 2014
  6. ^ צביקה גרוניך, ‏יוסי אליטוב, עכשיו גם ב'קול ברמה', באתר כיכר השבת, 5 בנובמבר 2014
  7. ^ חמישי בשניים: אליטוב וארליך בתכנית אקטואליה חדשה, באתר חב״ד און ליין
  8. ^ ברשימת 100 המשפיעים: יוסי אליטוב וסיון מאיר, באתר COL חב"ד און ליין, ‏25 בנובמבר 2009
    עיתונאי חב"די ברשימת "100 המשפיעים בתקשורת", באתר COL חב"ד און ליין, ‏22 בדצמבר 2010
    ברשימת 100 המשפיעים בתקשורת בישראל: יוסי אליטוב, באתר COL חב"ד און ליין, ‏18 בינואר 2012
    יוסי אליטוב ברשימת 100 המשפיעים בתקשורת הישראלית, באתר COL חב"ד און ליין, ‏15 בינואר 2014
  9. ^ הגדת אור החיים, באתר הנר המערבי
  10. ^ אור החיים והשבת, על הספר
  11. ^ אתר למנויים בלבד גור מגידו , הגר שיזף, תעשיית העושק המשגשגת מאחורי "יוכבד חולת כליות" ו"יוסי שזקוק לניתוח לב", באתר TheMarker‏, 1 באוקטובר 2021
  12. ^ אחד יחיד ומיוחד ● בנימין ליפקין, יוסי אליטוב, באתר חב״ד און ליין
  13. ^ `ברגע האמת`: העיתונאים החב"דיים בראיון משותף • בלעדי, באתר חב״ד און ליין
  14. ^ קרוב אליך מערכת, הבעש"ט רלוונטי מתמיד, באתר קרוב אליך, ‏2018-11-23