יחסי בוסניה והרצגובינה – צ'ילה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יחסי בוסניה והרצגובינהצ'ילה
בוסניה והרצגובינהבוסניה והרצגובינה צ'ילהצ'ילה
בוסניה והרצגובינה צ'ילה
שטחקילומטר רבוע)
51,197 756,102
אוכלוסייה
3,198,407 19,651,611
תמ"ג (במיליוני דולרים)
24,528 301,025
תמ"ג לנפש (בדולרים)
7,669 15,318
משטר
רפובליקה רפובליקה דמוקרטית

יחסי בוסניה והרצגובינה–צ'ילה הם היחסים הבינלאומיים בין בוסניה והרצגובינה לבין הרפובליקה של צ'ילה.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

היחסים בין שתי המדינות ארוכי שנים, וכוננו במקור בשנת 1935, לאחר שקבעו ממשלות צ'ילה ויוגוסלביה הסכמים שונים בנושא מסחרי, תרבותי וביטול אשרות תייר. בשנת 1997, לאחר המלחמה בבוסניה, הורתה צ'ילה על השתתפותם של אנשי קרבינרוס הצ'יליאניים שהצטרפו לכוח המשימה הבינלאומי של המשטרה כמפקחים על המשטרה האזרחית בבוסניה. בשנת 1999 אירחה צ'ילה פליטים מסובניה, אם כי כמעט כולם חזרו לאירופה עקב תנאי המחיה הירודים איתם התקבלו בצ'ילה.

צ'ילה שלחה בשנת 2003 חיילים לבוסניה כחלק מכוח הייצוב של נאט"ו. החל מהשנה שלאחר מכן, מבצע שלום זה הועבר לידי כוח האיחוד האירופי (EUFOR Althea), במסגרת המנדט של האו"ם. לפיכך, צ'ילה ארגנה מאז שליחת כוחות ומשאבים צבאיים לבוסניה והרצגובינה, ששירתו הן בסרייבו והן בבאניה לוקה, ומילאה תפקידים כמו בניית בתים וכערבה לסדר הציבור. צ'ילה אישרה את תמיכתה בהסכמי דייטון ובריבונותה ובשלמותה הטריטוריאלית של בוסניה והרצגובינה, ודחתה את ניסיונות הניתוק של רפובליקה סרפסקה, והיא דוגלת בשמירה על שלטון החוק ברמה הלאומית והבינלאומית.

ביקורים רשמיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ביולי 2014 ביקר שר ההגנה הצ'יליאני, חורחה בורגוס, בבוסניה והרצגובינה, שם סקר את משימת שמירת השלום הצ'יליאנית במדינה זו וחתם על הסכם שיתוף פעולה הגנתי בסרייבו עם מקבילו הבוסני, זקרייה אוסמיץ'.

יחסים מסחריים[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 2016, המסחר בין שתי המדינות הסתכם ב-1.9 מיליון דולר. המוצרים העיקריים שיצאה צ'ילה היו עורות ומוצרי עור, מאכלי ים מוכנים או משומרים ושזיפים מיובשים, ואילו המוצרים שיוצאו בעיקר על ידי בוסניה והרצגובינה כללו דפילטורים חשמליים והנעלה[1].

נציגויות דיפלומטיות[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • צ'ילה מיוצגת בבוסניה והרצגובינה באמצעות שגרירותה בבודפשט, הונגריה.
  • בוסניה והרצגובינה אינה מיוצגת בצ'ילה לא בדרג השגרירות ולא בדרג הקונסוליה.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]