יערה שפירא

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יערה שפירא
לידה 23 באוקטובר 1995 (בת 27)
תל אביב
מדינה ישראלישראל ישראל
השכלה אוניברסיטת תל אביב
תקופת הפעילות 2013–הווה (כ־10 שנים)
עיסוק עיתונאית, כתבת
תחום סיקור
  • איכות סביבה ובריאות 2013–2017
  • ירושלים 2017-2019
  • כנסת 2019–הווה
קישורים חיצוניים
פייסבוק yaara.shapira.1
טוויטר yaara_shapira

יערה שפירא (נולדה ב-23 באוקטובר 1995) היא עיתונאית ישראלית המשמשת ככתבת תאגיד השידור הישראלי בכנסת ומגישת התוכנית "מהדורת חמש" ביום שישי.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

שפירא נולדה בתל אביב, בתם של פרופסור רון שפירא וד"ר קרן שפירא-אטינגר. במהלך לימודיה בתיכון עירוני ד', כיהנה כיו"ר ודוברת מועצת התלמידים והנוער הארצית במחוז תל אביב[1], שידרה ברשת א' והייתה כתבת פרילנסרית בידיעות תל אביב[2].

בשנת 2013 התגייסה לגלי צה"ל ושירתה ככתבת לענייני איכות הסביבה ובריאות. במהלך שירותה חשפה שפירא ב-2015 כי שר הבריאות ליצמן מקדם את העשרת מי הברז בכל הארץ בפלואור. הניסיון ספג ביקורת ציבורית, אך לימים ההחלטה התקבלה. ב-2016 חשפה את הסכסוך המתמשך בין בתי החולים הדסה ושערי צדק בירושלים על הטיפול בפצועים ה"מתוקשרים" מהפיגועים בגל הטרור, שלטענת חלק מהרופאים הוביל גם לפגיעה במטופלים. עם שחרורה בשנת 2016, זכתה בפרס מפקד גל"צ עבור תוכניתה "בארץ זרועה" שהציגה סיפורים של פליטים סורים. שפירא הקליטה את רוב הראיונות במרכז לפליטים בברלין כשהיא משתמשת בזהות בדויה[3].

בשנת 2016 שפירא החלה לעבוד בתאגיד השידור הישראלי ככתבת לענייני בריאות[4] ולקחה חלק במחאות שסבבו את הקמת התאגיד[5].

בשנת 2017 מונתה לכתבת "כאן 11" בירושלים. בהיותה כתבת האזור, פרסמה ב-2018 תחקיר שמצא כי 54 תיקים של עבירות בנייה נעלמו מלשכתה של תמר נמרודי בבית משפט השלום בירושלים, ולפי התלונות עורכי דין גבו סכומי עתק כדי שהם ייגנזו. בעקבות הפרסום פתחה המשטרה בבדיקה[6]. עוד פרסמה ב-2018 את ממצאי נתיחת גופתו של קאסם עבאסי, תושב ירושלים בן 17 שנהרג מירי כוח צה"ל סמוך למחסום פוקוס, שמגלים כי הוא נורה בגבו – בניגוד לטענת חיילי "נצח יהודה" כי ירו בו בעודו נוסע לכיוונם[7]. חקירת מצ"ח נפתחה.

בשנת 2019 מונתה לכתבת "כאן" בכנסת. ב-2021 התעוררה סערה לאחר שפרסמה לקט התבטאויות עבר של מועמדת מפלגת העבודה בבחירות, אבתיסאם מראענה, ובהן פוסט שכתבה על כך שנהנתה לא לעמוד בצפירת יום השואה והתייחסות לעזה כ"גטו"[8]. הפרסום ספג ביקורת של עיתונאים ואנשי שמאל שחשבו שהוא בלתי-ראוי[9]. בעקבותיו, פסלה ועדת הבחירות את מראענה מלהתמודד, אך בית המשפט העליון הפך את ההחלטה והיא נבחרה לחברת הכנסת ה-24.

בין השנים 2021 ל-2023 הגישה את התוכנית "הכל פוליטי" בכאן11 במוצאי שבת. כשהתוכנית ירדה מהמסך, עברה להגיש את מהדורת סיכום השבוע של "מהדורת חמש" בימי שישי. שפירא משמשת מגישה מחליפה בתוכניות "הבוקר הזה", "בחצי היום", "סדר יום" ו"קלמן ליברמן" ברשת ב'.

שפירא היא בוגרת התואר בתוכנית המצטיינים בפילוסופיה, כלכלה ומדע המדינה באוניברסיטת תל אביב. מתגוררת בירושלים.[דרושים מקורות]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא יערה שפירא בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]