כוכב ילדים

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

כוכב ילדים הוא אדם שעבודתו העיקרית היא לשמח ולבדר ילדים. בעזרת קלטות, סדרות טלוויזיה, שירי ילדים, מופעים ומכירת מוצרים נלווים בהופעותיו. בדרך כלל כוכב ילדים הוא אדם הנותן לעצמו שם במה לילדים ובדרך כלל עבודתו היא לא רק לשמח את הילדים אלא גם לחגוג לילדים את יום הולדתם או באירועים פרטיים כמו למשל: מיכל הקטנה, יובל המבולבל, הדוד חיים, מיקי, מני ממטרה, קוגומלו, קופיקו, רוי בוי ועוד.

מידע נרחב[עריכת קוד מקור | עריכה]

אמן ילדים המרבה לעשות את פעילותו לילדים והופך לאהוב בקרב ילדים מכונה כוכב ילדים. אם מדובר באישה היא מכונה "כוכבת ילדים". מרבית אמני הילדים בישראל מרבים לעשות את פעילותם לילדים צעירים בני שנתיים ומעלה. בין כוכבי הילדים הפופולריים בישראל ניתן למצוא את: יובל המבולבל, מיכל הקטנה, הדוד חיים, רינת גבאי, חיפזון וזהירון, קופיקו, טוביה צפיר, אורנה ומשה דץ, מיקי, קוגומלו, אסף אשתר, רוי בוי, שי ורועי, מני ממטרה ועוד.

אמני ילדים העושים פעילות לילדים גדולים יותר מכונים "כוכבי נוער" וברשימה ניתן למצוא גם זמרים המצליחים בקרב נוער המוציאים שירים פופולריים. בין כוכבי הנוער הבולטים: אליאנה תדהר, לי בירן, שירן סנדל, דניאל גד, אנה זק, סטטיק ובן אל תבורי, נועה קירל, יהונתן מרגי, תובל שפיר, ריף נאמן, דון לני גבאי, עדי הימלבלוי, דניאל מורשת, דנה פרידר, אסף הרץ ועודד פז.

לעיתים, ישנם כוכבי ילדים העושים פעילות גם לילדים קטנים וגם לילדים גדולים כדוגמת צמד שיניים, משפחת ספיר, עופר ומאור, טל מוסרי ואודי ואביעד. ישנם גם אמני ילדים שעבדו לילדים בשנות ה-80 וה-90 ועושים זאת גם בשנים האחרונות: כדוגמת ציפי שביט, חני נחמיאס ומיכל ינאי. ישנם גם כאלה שעבדו פופולרית לילדים ונוער ועזבו לטובת תחומים אחרים, כדוגמת מיכל צפיר ורוני דואני ששתיהן עברו לפעילות בתחום הכושר. דוגמה נוספת היא דפנה דקל שהייתה בולטת בעיקר בזכות תוכנית הטלוויזיה "דפנה ודודידו" ועזבה את התחום כי הרגישה שהוא כבר לא בשבילה.

כוכבי ילדים רבים מוכרים מוצרים נלווים בהופעותיהם, מוזמנים לאירועים רבים ואף משתתפים במופעים וקלטות וידאו ו-dvd משותפים. כדוגמת מופעי החנוכה פסטיגל ומותק של פסטיבל. ובעבר גם פסטיבל שירי הילדים. כוכבי ילדים מוציאים שירים רבים, משתתפים בפרויקטים אחד של השני, מופיעים בסדרות ילדים ולעיתים גם נבחרים לדבב בסדרות. כדוגמת טל מוסרי שדיבב בספיידרמן ובצבי הנינג'ה, מיכל ינאי שהוזמנה לדבב בסדרה פאוור ריינג'רס, ציפי שביט שדיבבה את דרדסית בהדרדסים וחני נחמיאס שדיבבה ושרה בסדרות אנימציה רבות לדוגמה "גברת פלפלת".

כוכבי ילדים בשנות ה-90[עריכת קוד מקור | עריכה]

כוכבי ילדים בשנות ה-90 היו מרבים להופיע ולהנחות תוכניות בערוץ הילדים. בין היתר: איתי שגב, עודד מנשה, מיכל ינאי ויעל בר זוהר. גם שנים מאוחר יותר דבר זה קרה כאשר מנחי ערוץ הילדים הפכו להיות כוכבי ילדים כדוגמת עודד פז ודנה פרידר. ערוצי ילדים פופולריים בקרב ילדים ונוער הם: ערוץ הופ!, ערוץ לולי, ניק ג'וניור וערוץ ניקלודיאון. כיום גם ישנו ערוץ המיועד לתכניהם של כוכבי הילדים הנקרא "ערוץ הכוכבים".

שירי ילדים בישראל[עריכת קוד מקור | עריכה]

בישראל, ישנם כוכבי ילדים רבים השרים שירים לילדים בקלטות שמע ועל כך הופכים ל"זמרי ילדים". כדוגמה ניתן למצוא את רינת גבאי, אורנה ומשה דץ, עוזי חיטמן ואריק איינשטיין שגם הוציאו קלטות ילדים והנחו תוכניות טלוויזיה לילדים. לעיתים כוכבי ילדים רבים משתתפים במופעים גדולים ומשותפים. לרוב הם מתקיימים בחג החנוכה. כוכבי ילדים גם זוכים למופע אישי משלהם עם רקדנים נלווים וכל להיטיהם.

כוכבי ילדים בשנות ה-80[עריכת קוד מקור | עריכה]

כוכבי ילדים בשנים אלה, היו בעיקר מנחים תוכניות טלוויזיה אישיות משלהם. כדוגמה ציפי שביט שהנחתה את "ציפיטפוט" שבהמשך גם הפכה לקלטת ילדים. תוכניות ילדים בולטות נוספות בעשור זה הן "פרפר נחמד" ו"הופה היי".

דמויות נלוות[עריכת קוד מקור | עריכה]

בתכניהם, כוכבי ילדים מרבים לשתף פעולה עם אמנים נוספים שהופכים לדמויות נלוות שלהם. רינת גבאי למשל הייתה מרבה לארח בתכניה את גיא פרידמן (שקיבל גם מופע במה אישי משלו), אודי ואביעד וניקי גולדשטיין. גבאי גם אירחה בדרנים ותיקים כדוגמת טוביה צפיר וחנה לסלאו.