לדלג לתוכן

לואיס אבינאדר

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
לואיס אבינאדר
Luis Abinader
לידה 12 ביולי 1967 (בן 57)
סנטו דומינגו, הרפובליקה הדומיניקנית עריכת הנתון בוויקינתונים
שם מלא Luis Rodolfo Abinader Corona
מדינה הרפובליקה הדומיניקניתהרפובליקה הדומיניקנית הרפובליקה הדומיניקנית
השכלה
  • המכון הטכנולוגי של סנטו דומינגו
  • Hult International Business School עריכת הנתון בוויקינתונים
מפלגה המפלגה המהפכנית המודרנית, המפלגה המהפכנית הדומיניקנית עריכת הנתון בוויקינתונים
נשיא הרפובליקה הדומיניקנית ה־54
16 באוגוסט 2020 – מכהן
(4 שנים)
פרסים והוקרה
מסדר בויאקה (2022) עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

לואיס רודולפו אבינאדר קורונהספרדית: Luis Rodolfo Abinader Corona; נולד ב-12 ביולי 1967 בסנטו דומינגו) הוא פוליטיקאי, כלכלן ואיש עסקים דומיניקני, המכהן כנשיא הרפובליקה הדומיניקנית החל מ-16 באוגוסט 2020.

אבינאדר הוא הנשיא הראשון שנולד אחרי תקופת הרודנות של הגנרליסימו רפאל טרוחיו (1930–1961). בנוסף הוא הנשיא הדומיניקני השני ממוצא לבנוני (סגן הנשיא חקובו מחלוטה, שאמו ושני אבות אביו לבנונים, כיהן כנשיא לזמן קצר בשנת 1982).

הוא ייסד את המפלגה המהפכנית המודרנית הדומניקנית, בעלת צביון מרכז – סוציאל-דמוקרטי, שנפרדה בשנת 2014 מהמפלגה המהפכנית הדומיניקנית, כשבראשות המפלגה החדשה עומדים איפוליטו מחייה והוא עצמו.

לואיס אבינאדר הוא בנו של הסנטור חוסה רפאל אבינאדר וסאף.

בבעלותו נמצאים החברה המשפחתית אביקור, וכן מספר בתי מלון, אוניברסיטה אחת ואחד המפעלים העיקריים למלט במדינה. משפחתו היא תושבת חבל סיבאו. אביו יליד מונטה קריסטי. אמו היא רוסה סולה קורונה קאבה ממוצא ספרדי מהאיים הקנרים, ילידת קונספסיון דה לה וגה. דרך אמו אבינאדר הוא דור שביעי לאדם בשם רימונדו נונייס שחי בסנטו דומינגו במאה ה-18[1].

סבו מצד אביו, חוסה ס. אבינאדר, היגר מבסקינטה בהר הלבנון (מאזור מרוני ברובו) בשנת 1898, הגיע לרפובליקה הדומיניקנית על סיפון אניית "קוויבק" והתיישב בזמנו בעיר טמבוריל, על יד העיר סנטיאגו דה לוס קביירוס.

בשנת 2012 היה אבינאדר מועמד לתפקיד סגן נשיא לצדו של הנשיא לשעבר איפוליטו מחייה דומינגס. ב-2014 ביחד הקימו את המפלגה המהפגנית המודרנית שהתפלגה מהמפלגה המהפכנית הדומיניקנית. בשנת 2016 רץ אבינאדר לנשיאות מטעם המפלגה המהפכנית המודרנית בברית עם המפלגת הדומיניקנים למען שינוי והעם המפלגה ההומניסטית הדומיניקנית. ניצח בבחירות לנשיאות ביולי 2020 כבר בסיבוב הראשון. סגניתו היא רקל פניה.

לואיס אבינאדר למד וסיים בגרות במכללת לויולה (כיום – המכון הפוליטכני לויולה) ואחר כך למד לתואר ראשון במדעי הכלכלה במכון הטכנולוגי של סנטו דומינגו. עשה אחר כך לימודי המשך לניהול פרויקטים במכון ארתור די. ליטל בקיימברידג', מנהל עסקים באוניברסיטת הרווארד וניהול תפעולי בדארטמות' קולג' בהנובר.

אבינאדר היה ליושב ראש קבוצת אביקור, המובילה את מיזמי התיירות במדינה. הוא היה גם לסגן יושב ראש מפעלי המלט Cementos Santos Domingo כיהן גם כיושב ראש אתחדות בתי המלון בסוסואה ובקברטה, חבר הנהלה הלאומית של בתי המלון והמסעדות ASONAHORES ושל קרן האוניברסיט O&M (לארגון ומתודה) בסנטו דומינגו.

אבינאדר התחיל את פעילותו הפוליטית במסגרת המפלגה המהפכנית הדומיניקנית מיסודות של חואן בוש והמסנופת לאינטרנציונל הסוציאליסטי. בשנת 2005 נבחר לסגן יושב ראש המפלגה.

הבחירות בשנת 2020

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בבחירות לקונגרס ב-16 במרץ 2020 המפלגה המהפכנית המודרנית PRM ובני בריתה השיגו 81 עיריות, והשיגה המספר הגדול של קולות. בעיצומה של מגפת הקורונה ב-5 ביולי 2020 בבחירות לנשיאות השיגה את המספר הגדול של אלקטורים (ועדות נשיאותיות) עם 53% מהקולות.

יריבו, גונסלו קסטיו ממפלגת השחרור הדומיניקנית שהנהיגה את המדינה בתקופה האחרונה זכה רק ב-37% מהקולות. אבינאדר נבחר כבר בסיבוב הראשון. בינתיים זכתה מפלגתו ברוב גם בקונגרס הלאומי עם 18 סנטורים ו-90 נציגים בבית הנבחרים. בטקס כניסתו התפקיד שנעשה בצורה מצומצמת בגלל המגפה השתתף מזכיר המדינה של ארצות הברית מייק פומפאו. גישת אבינאדר הייתה לחיזוק הקשרים עם ארצות הברית. ההרפובליקה הדומיניקנית הייתה היחידה שצידדה בארצות הברית במועצת הביטחון של האו"ם בעד סנקציות נגד איראן[2] בגלל התוכנית הגרעין שלה.

חיים פרטיים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

לואיס אבינאדר נשוי לרקל ארבאחה סוני, ממוצא לבנוני, בת של איש העסקים אליאס ארבאחה פאראה ושל מרגריטה סוני, שניהם ילדים למהגרים נוצרים מלבנון. לזוג שלוש בנות.

ביוני 2020 הודיע אבינאדר כי נדבק במחלת נגיף הקורונה.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא לואיס אבינאדר בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]