לדלג לתוכן

מארי אנטואנט (סרט, 2006)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
מארי אנטואנט
Marie Antoinette
מבוסס על Marie Antoinette: The Journey עריכת הנתון בוויקינתונים
בימוי סופיה קופולה עריכת הנתון בוויקינתונים
הופק בידי סופיה קופולה, רוס כץ, פרנסיס פורד קופולה עריכת הנתון בוויקינתונים
תסריט סופיה קופולה, אנטוניה פרייזר עריכת הנתון בוויקינתונים
עריכה שרה פלק עריכת הנתון בוויקינתונים
שחקנים ראשיים
  • קירסטן דנסט
  • ג'ייסון שוורצמן
  • ג'ודי דייוויס
  • רוז ביירן
  • מולי שאנון
  • שירלי הנדרסון
מוזיקה ז'אן-פיליפ ראמו עריכת הנתון בוויקינתונים
צילום לנס אקורד עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה יפן, ארצות הברית, צרפת עריכת הנתון בוויקינתונים
חברת הפקה American Zoetrope עריכת הנתון בוויקינתונים
חברה מפיצה סרטי קולומביה, נטפליקס עריכת הנתון בוויקינתונים
שיטת הפצה וידאו על פי דרישה עריכת הנתון בוויקינתונים
הקרנת בכורה צרפתצרפת 24 במאי 2006 בצרפת
ארצות הבריתארצות הברית 20 באוקטובר 2006 בארצות הברית
משך הקרנה 123 דק' עריכת הנתון בוויקינתונים
שפת הסרט אנגלית עריכת הנתון בוויקינתונים
סוגה סרט דרמה, סרט המבוסס על יצירה ספרותית, סרט ביוגרפי עריכת הנתון בוויקינתונים
תקציב 40 מיליון דולר
הכנסות 60.9 מיליון דולר
הכנסות באתר מוג'ו marieantoinette
פרסים פרס אוסקר לעיצוב התלבושות הטוב ביותר (מילנה קנונרו) עריכת הנתון בוויקינתונים
אתר רשמי
דף הסרט ב־IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

מארי אנטואנטאנגלית: Marie Antoinette) הוא סרט דרמה היסטורית אמריקאי משנת 2006, שנכתב ובוים על ידי סופיה קופולה. הסרט עוקב אחר חייה של מארי אנטואנט, מלכת צרפת, בשנים שקדמו למהפכה הצרפתית את דמותה של המלכה מגלמת השחקנית קירסטן דנסט.

הסרט נפתח עם הצגת דמותה של מארי אנטואנט כנערה צעירה, יפהפייה ונאיבית, בתה של הקיסרית מריה תרזה. בגיל 14, היא נשלחת מאוסטריה לצרפת על מנת להינשא ללואי דופן צרפת, במטרה לחזק את היחסים בין המדינות. עם הגעתה לצרפת, מארי אנטואנט נפרדת ממשפחתה ומדינת הולדתה. היא פוגשת את מלך צרפת, לואי ה-15, ואת בעלה לעתיד . כל שעובר הזמן, מארי אנטואנט חווה תחושת ניכור ובדידות הולכת וגוברת בחצר המלוכה. אנשי החצר מזלזלים בה ומאשימים אותה בכישלון בהבאת יורש. הלחץ הציבורי והביקורת הגוברת גורמים למארי אנטואנט להרגיש מבודדת ומותקפת. היא מוצאת מפלט בחברת מעגל קטן של חברים, ביניהם מריה תרזה, נסיכת למבל. מארי אנטואנט, בתור נערה צעירה מתקשה להסתגל לחיים הנוקשים והטקסיים של החצר הצרפתית והיא מביעה את חוסר שביעות רצונה מהפרוטוקול המחמיר וההתנהגות הפורמלית, ומעדיפה לבלות את זמנה בפעילויות פנאי ובבילויים. התנהגותה זו נתפסת כבוז למסורת ולמלוכה, ומחריפה את הביקורת עליה. בנוסף אנטואנט מסרבת בתוקף לפגוש את מאדאם דו בארי, פילגשו של לואי ה-15. מריה תרזה, אמה של מארי אנטואנט, ממשיכה לשלוח מכתבים לבתה, בהם היא מעניקה עצות שונות כיצד לשפר את נישואיה ולזכות בחיבתו של לואי. העצות אינן עוזרות למארי אנטואנט, שמתקשה ליישם אותן והתסכול הגובר מהמצב מוביל אותה לחפש נחמה בפעילויות אחרות כגון הימורים ואופנה. חוסר היכולת של מארי אנטואנט ולואי להביא ילדים יוצר לחץ עצום על הזוג הצעיר. האשמה מוטלת על כתפיה של מארי אנטואנט, שנתפסת כאשמה בכישלון הנישואים. הלחץ החברתי והפוליטי גובר, והיעדר יורש מאיים על השושלת. בשנת 1778, מארי אנטואנט ילדה בת, מארי תרז על שם אמה. ככל שמארי אנטואנט מתבגרת, היא מוצאת נחמה ופרטיות בטירת פטיט טריאנון, אחוזה קטנה ואינטימית בורסאי. פטיט טריאנון משמש כמקום מפלט עבור המלכה, שם היא יכולה להתרחק מהפרוטוקול הנוקשה של החצר ולבלות זמן עם חבריה הקרובים. מארי פוגשת את אקסל פון פרסן, ברון שוודי הצעיר והנאה ובין השניים מתפתח קשר רומנטי עמוק, שמספק למארי אנטואנט את תשומת הלב והחיבה שהיא מחפשת אך גם מעורר שמועות ורכילות בחצר. בזמן שמארי אנטואנט נהנית מחייה הראוותניים, המצב בצרפת הולך ומחמיר. המחסור במזון, העלייה במחירי הלחם וההתפרעויות ברחובות מעידים על משבר כלכלי וחברתי עמוק. התדמית הציבורית של מארי אנטואנט נפגעת קשות, והיא נתפסת כמלכה אדישה לסבלם של העם. כשהמהפכה הצרפתית פורצת עם נפילת הבסטיליה ב-14 ביולי 1789, משפחת המלוכה מחליטה להישאר בצרפת, בניגוד לרוב אנשי החצר. הפריזאים המתפרעים מאלצים אותם לעזוב את ורסאי לפריז. הסרט מסתיים עם העברה של משפחת המלוכה לטווילרי. הסצנה היא חדר השינה של מארי אנטואנט בוורסאי, שנהרס על ידי פורעים זועמים.

צוות השחקנים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הסרט פתח בצורה מרשימה בארצות הברית ובקנדה, עם הכנסות גבוהות בימים הראשונים להקרנה. עם זאת, ההצלחה הזו לא נמשכה לאורך זמן, והסרט דעך במהירות בקופות והכניס 15,962,471 דולר בצפון אמריקה ו-60,917,189 דולר ברחבי העולם, מול תקציב הפקה של 40 מיליון דולר בעוד שהשוק הבינלאומי הגדול ביותר של הסרט היה ביפן, שם הוא הרוויח הכנסות של למעלה מ-15 מילון דולר.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מארי אנטואנט בוויקישיתוף