מילת ביטחון – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
Addbot (שיחה | תרומות)
מ בוט: מעביר קישורי בינויקי לויקינתונים - d:q1638044
כפי שהסברתי בדף השיחה, חסר מקור בשביל לקבוע שRACK מתקשר יותר עם חוסר שימוש במילות ביטחון. זה קשור יותר לאופי של המשחק., עריכה
שורה 2: שורה 2:


מילות הביטחון מוסכמות לפני מפגש BDSM על ידי כל המשתתפים. לעתים, באירועים מאורגנים של קבוצות BDSM, קובעים מראש כמה מילות ביטחון המוסכמות על כל חברי הקבוצה, כדי למנוע בלבול.
מילות הביטחון מוסכמות לפני מפגש BDSM על ידי כל המשתתפים. לעתים, באירועים מאורגנים של קבוצות BDSM, קובעים מראש כמה מילות ביטחון המוסכמות על כל חברי הקבוצה, כדי למנוע בלבול.

השימוש במילות ביטחון מקובל אצל משתתפים המקבלים עליהם את תפיסת העולם של '''יחסים בטוחים בין בוגרים שפויים'''. מי שדוגל בפילוסופיה מתירנית יותר, הכוללת לקיחת סיכונים באופן מודע, עלול לנטוש את השימוש במילות ביטחון. דבר זה נפוץ במסגרות קיצוניות של יחסי שליטה וכניעה. במסגרות כאלה, הוויתור על השימוש במילות ביטחון הוא מעשה בהסכמה מהצד הכנוע.


==בחירת מילת ביטחון==
==בחירת מילת ביטחון==

גרסה מ־01:27, 22 ביוני 2015

במסגרת יחסי BDSM, מילת ביטחון היא מילה מיוחדת, או סדרה של מילים, המשמשות את הצד הנשלט, או הכנוע, כדי להודיע באופן חד-משמעי לצד השולט על כאב פיזי או רגשי. לעתים נהוגה מילת ביטחון אחת על מנת לעצור את המפגש באופן מיידי, ומילת ביטחון אחרת שמשדרת נכונות להמשיך, אבל ברמה מופחתת של עוצמה.

מילות הביטחון מוסכמות לפני מפגש BDSM על ידי כל המשתתפים. לעתים, באירועים מאורגנים של קבוצות BDSM, קובעים מראש כמה מילות ביטחון המוסכמות על כל חברי הקבוצה, כדי למנוע בלבול.

בחירת מילת ביטחון

ב-BDSM, השימוש במילות הביטחון מאפשר לצד הכנוע לצרוח "די, תפסיק" וקריאות דומות, מבלי שהוא באמת יתכוון לכך. צד זה יגיד את מילת הביטחון במידה והוא באמת ירצה לעצור את המפגש. לפיכך, מילת ביטחון היא בדרך כלל מילה שאותו אדם לא נוהג לומר בזמן סקס, כמו אור אדום, עץ גדול, כוסברה, רחוב שומשום, אוקלהומה, שנבוב וכדומה. המילה "אדום" נפוצה במיוחד כמילת ביטחון, כי קל לזכור אותה בעיצומו של מפגש BDSM אינטנסיבי. מילה זו משמשת גם בדרך כלל כברירת המחדל במסיבות מרובות משתתפים, או מקובלת כמילת ביטחון בנוסף למילות ביטחון אחרות שהוסכמו. סביר לצפות שמנהל המסיבה (Dunngeon Monitor) יכבד מילה זו.

מכיוון שמילים רבות מקובלות כמילות ביטחון, חשוב להסכים מראש מה יהיו מילות הביטחון שיהיו בשימוש במפגש.

ירוק, צהוב ואדום

לעתים מקובל לקבוע מילות ביטחון בדרגות שונות , כגון ירוק שמשמעותו "בסדר" או אפילו "תמשיך, יותר חזק", צהוב שמשמעותו "האט" או "תפסיק לעשות את זה", אך בלי לעצור את המפגש, ואדום שפירושו "בוא נפסיק מיד את המפגש."

בדיקת מצב

שימוש נוסף במילות ביטחון הוא בזמן "בדיקת מצב", כתשובה לשאלה. הצד השולט שואל את הצד הנשלט "מה הצבע שלך?" אם התשובה היא אדום או צהוב, היא משמשת כסימן למצוקה, בעוד שהצבע הירוק מציין "אני בסדר" או אפילו "חזק יותר."

מילת ביטחון לא-מילולית

בנסיבות מסוימות, מילת ביטחון לא יכולה להיות מילה נאמרת, בעיקר כשהצד הכנוע קשור או שפיו חסום. במקרים אלה מקובל להשתמש בתנועה מוסכמת כאיתות מצוקה, כגון הטלת פעמון או כדור, נקישת אצבעות, פתיחה וסגירה נשנית של שתי הידיים, או ביצוע שלוש אנקות ברורות לפי קצב שהוגדר מראש. סימנים אלה מהווים אות לעצירה או האטה של המפגש. שיטה נוספת היא לשים את אצבע בתוך כף היד של הצד הנשלט, כסוג של "בדיקת מצב" לצד הנשלט, כשהוא על סף איבוד ההכרה. אם הצד הנשלט לוחץ בחוזקה את האצבע, הדבר מהווה אישור להמשיך במפגש.

מילת ביטחון במשחקי תפקידים

במקרה של משחק תפקידים מיני (למשל, "רופא ואחות"), מקובל לתת לכל משתתף שם בדוי. במקרה זה אפשר לוותר על השימוש במילת ביטחון, ופשוט לפנות לבן הזוג בשמו הפרטי כדי לציין כאב פיזי או רגשי.

מי רשאי להשתמש במילת ביטחון

טעות נפוצה היא לחשוב שמילת הביטחון נועדה רק לבטיחות הפיזית והרגשית של הצד הכנוע. למעשה, כל המשתתפים במפגש רשאים להשתמש במילת ביטחון: הצד הכנוע, הצד השולט, מנהל המסיבה, ואפילו משקיפים מהצד. למשל, מנהג נפוץ ב-BDSM כרוך בהתנהגות קיצונית מכוונת של הצד הנשלט, דבר המציין רצון לטיפול נוקשה יותר. במקרה כזה, הצד השולט עשוי להשתמש במילת ביטחון כדי לציין שזו התנהלות קיצונית מדי לטעמו. משקיפים מהצד המתבוננים המפגש עשויים להבחין בסכנה כלשהי שמשתתפי המפגש לא שמו לב אליה, וישתמשו במילת ביטחון כדי לעצור את המפגש (ואת המפגע).

שימוש ללא חשש

אחת הסיבות השכיחות שבעטיין נמנעים הצדדים במפגש מלהשתמש במילות ביטחון, היא הפחד לאכזב את הצד השני. פחד זה עלול לגרום למפגש להימשך, תוך גרימת נזק פיזי או נפשי למשתתפיו. לכן, ברוב הקהילות של BDSM מקובל להשתמש במילת ביטחון ללא חשש, כך שהמשתתפים ירגישו בטוחים ככל האפשר. איסורים על השימוש במילת ביטחון מסכנים מפגשים עתידיים בכך שהם הופכים למפגשים כפויים, ופוגעים באמון של הצד הנשלט.

מפגשים ללא מילת ביטחון

בעוד רבים בקהילת ה-BDSM רואים את השימוש במילות ביטחון כחלק חיוני בשמירת הביטחון האישי של משתתפי המפגש, ישנם הסוברים שרצוי להימנע משימוש במילים כאלה. הם פשוט אומרים "תפסיק", אף על פי שהשימוש במילה זו עלול להיות מסוכן, כי הוא עלול להתפרש כחלק ממשחק תפקידים. אחרים סומכים על כך שהצד השולט יעקוב אחר מצבו של הצד הנשלט, ויעצור את המפגש אם יהיה צורך בכך, על פי שיקול דעתו. בנסיבות כאלה, הצד הנשלט או הכנוע בעצם מסכים מראש לוותר על שליטה כלשהי בתוכנו ואורכו של המפגש. הסכמה זו מכונה לעתים "אי-הסכמה בהסכמה".

שימושים נוספים

במהלך צילומי הסרט פרויקט המכשפה מבלייר, השחקנים השתמשו במילה "טאקו" כמילת ביטחון, המעידה על כך שהם עומדים להפסיק את המשחק בסרט ולעבור לדיון אמיתי על התקדמות הסרט.

בסרט "יורוטריפ", משנת 2004, כוכב הסרט, קופר (המגולם בידי ג'ייקוב פיטס), לא מצליח לבטא את מילת הביטחון המוסכמת "FLÜGGÅƎNK∂€ČHIŒβØL∫ÊN".

בפרודיות המשודרות בטלוויזיה האמריקאית, משתמשים מדי פעם במילות ביטחון כהלצה. למשל, בפרק של התוכנית סאטרדיי נייט לייב משנת 2006, יו"ר בית הנבחרים של ארצות הברית ננסי פלוסי מציעה לדון בזכויות החוקתיות של האמריקאים לעסוק ב"סקס קשוח", ומציעה את מילת הביטחון המועדפת עליה: "Palomino".