עידו ארליך-ובר – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ ←‏פעילות: הגהה
←‏פעילות: נראה לך שהרב משה החל להוציא את דברי עצמו בסוף ימיו?
שורה 30: שורה 30:
ארליך-ובר מרצה בתחומי היהדות. במהלך [[שנות ה-90]] הוציא לאור מעל 500 קלטות בשם 'שמעו ותחי נפשכם', שעסקו בפרשיות התורה, מועדי ישראל, מעגל השנה וגדולי הדורות.
ארליך-ובר מרצה בתחומי היהדות. במהלך [[שנות ה-90]] הוציא לאור מעל 500 קלטות בשם 'שמעו ותחי נפשכם', שעסקו בפרשיות התורה, מועדי ישראל, מעגל השנה וגדולי הדורות.


בשנת [[1993]]{{הערה|קטלוג הספרייה הלאומית}} החל הרב משה ובר להוציא לאור עלון בשם 'שמעו ותחי נפשכם'.
משנת [[1993]]{{הערה|קטלוג הספרייה הלאומית}} עורך הרב ארליך ובר עלון ובו דברי תורה של חותנו, הרב משה ובר. בעלון גם טור אישי בנושאים אקטואליים וסיפורי צדיקים. בשנת 2010-2019 היה מפרסם מדור שבועי של סיפור חסידי בשבועון [[כפר חב"ד (שבועון)|כפר חב"ד]].

בהמשך{{הבהרה|מתי בדיוק}} החל ארליך-ובר להוציא את העלון. בעלון מובאים דוברי תורה של רבו הרב משה ובר, טור אישי בנושאים אקטואליים וסיפורי צדיקים. בשנת 2010-2019 היה מפרסם מדור שבועי של סיפור חסידי בשבועון [[כפר חב"ד (שבועון)|כפר חב"ד]].


ב[[שנות ה-90 של המאה ה-20|שנות התשעים]] הגיש במוצאי יום הכיפורים את התוכנית 'דף חדש' שעסקה בחגי תשרי ב[[הערוץ הראשון|ערוץ הראשון]]{{הערה|[https://www.youtube.com/watch?v=WNBO1YlA2oI&feature=youtu.be התוכנית "דף חדש"] באתר YouTube}}. בתוכנית התארחו רבנים, אמנים ויוצרים במוזיקה יהודית.
ב[[שנות ה-90 של המאה ה-20|שנות התשעים]] הגיש במוצאי יום הכיפורים את התוכנית 'דף חדש' שעסקה בחגי תשרי ב[[הערוץ הראשון|ערוץ הראשון]]{{הערה|[https://www.youtube.com/watch?v=WNBO1YlA2oI&feature=youtu.be התוכנית "דף חדש"] באתר YouTube}}. בתוכנית התארחו רבנים, אמנים ויוצרים במוזיקה יהודית.

גרסה מ־13:31, 28 באוקטובר 2019

תבנית:מחפש מקורות הוסבה ואין להשתמש בה יותר! נא להשתמש בתבנית:מקורות. תבנית:רב עידו יצחק ארליך ובר (מוכר בשם עידו ובר; נולד בכ"ה בניסן ה'תשכ"ג, 19 באפריל 1963) הוא יועץ אישי, מרצה בתחומי היהדות ובמיסטיקה יהודית.

ביוגרפיה

נולד בירושלים לתלמה ומשה אילת (במקור ארליך). אביו היה יועץ תקשורת, מעורכי ביטאון תנועת החירות ומקורב למנחם בגין, אבי אמו היה ד"ר ישראל בן-זאב – היסטוריון וחוקר הערבית והאסלאם. ובר הוא דור שביעי לילידי ירושלים.

בילדותו התגורר עם הוריו בגבעת שמואל ולמד בבית הספר הממלכתי בעיר. בהמשך למד בבית הספר תיכון חדש בתל אביב-יפו. בשנת 1976 עבר עם אביו לבוסטון שבמדינת מסצ'וסטס שבארצות הברית, שם ניהל אביו את שלוחת אל-על בניו-אינגלנד. הוא המשיך שם את לימודיו התיכוניים בברוקליין הסמוכה. ב-1980 חזר לישראל לצורך שירות בצה"ל ושירת בחיל ההנדסה הקרבית. בהמשך שימש מש"ק דת מטעם הרבנות הצבאית והשתתף במלחמת לבנון הראשונה.

היכרותו עם הרב משה ובר

בשנת 1983, במהלך שירותו הצבאי, הכיר את הרב משה ובר משכונת בתי אונגרין בירושלים, ובהשפעתו התקרב לחסידות חב"ד. במשך תקופה, במקביל לשירותו הצבאי, למד בישיבת הר עציון, ובישיבת מיר בירושלים. לאחר תקופה חזר לשם משפחתו המקורי, "ארליך", והוסיף אליו את שם משפחתו של הרב ובר, שהיה חשוך ילדים.

לאחר נישואיו בשנת 1986 החל במסלול ללימודי סמיכה לרבנות. בשנת 1999 הוסמך לרבנות על ידי הרב מרדכי אהרן שיינברגר, על כתב ההסמכה חתמו גם הרב עובדיה יוסף והרב ובר. בשנת 2000 מונה לרב בית הכנסת המרכזי בשכונת מוסררה (מורשה) בירושלים[דרוש מקור]. בין השנים 2000–2005 שימש ראש ישיבת 'שובה ישראל' לחוזרים בתשובה בירושלים. בשנת 2001 המשיך את לימודי הרבנות במכון היכל שלמה שבמכון אריאל בירושלים, בראשות הרב זלמן נחמיה גולדברג. בשנת 2005 השלים את לימודי הרבנות והוסמך לרבנות על ידי הרבנות הראשית לישראל[דרוש מקור]. במקביל, מונה על ידי המועצה הדתית בירושלים במינוי זמני לתפקיד רבה של שכונת מלחה בעיר[דרוש מקור].

פעילות

ארליך-ובר מרצה בתחומי היהדות. במהלך שנות ה-90 הוציא לאור מעל 500 קלטות בשם 'שמעו ותחי נפשכם', שעסקו בפרשיות התורה, מועדי ישראל, מעגל השנה וגדולי הדורות.

משנת 1993[1] עורך הרב ארליך ובר עלון ובו דברי תורה של חותנו, הרב משה ובר. בעלון גם טור אישי בנושאים אקטואליים וסיפורי צדיקים. בשנת 2010-2019 היה מפרסם מדור שבועי של סיפור חסידי בשבועון כפר חב"ד.

בשנות התשעים הגיש במוצאי יום הכיפורים את התוכנית 'דף חדש' שעסקה בחגי תשרי בערוץ הראשון[2]. בתוכנית התארחו רבנים, אמנים ויוצרים במוזיקה יהודית.

מגיש תוכניות רדיו בהן הוא מייעץ לאנשים על פי שמם ותאריך לידתם. בין השנים 2002–2007 הגיש תוכניות תורניות ותוכניות ייעוץ אישי ברדיו קול חי. בשנים 2007–2012 הגיש תוכנית מאזינים ברדיו 103fm, שבה ייעץ למאזינים במגוון תחומים אישיים. היה בעל פינה שבועית בימי שישי ברשת ב'.

בשנת 2010, עם ייסודו של רדיו קול ברמה, מגיש תוכניות והרצאות בנושאי יהדות.

חיים אישיים

ארליך-ובר נשוי לדליה ואב ל-12 ילדים. בנו הוא העיתונאי והסופר אריה ארליך.

ספריו

  • שמעו ותחי נפשכם - לקט דברי התורה שהופיעו בעלונים בעריכתו
  • והאיש משה - לקט סיפורים והנהגות מחיי הרב ובר

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ קטלוג הספרייה הלאומית
  2. ^ התוכנית "דף חדש" באתר YouTube