תה"ל – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
ArthurBot (שיחה | תרומות)
מ r2.6.3) (בוט מוסיף: cs:Tahal
שורה 39: שורה 39:
[[קטגוריה:הנדסה אזרחית]]
[[קטגוריה:הנדסה אזרחית]]
[[קטגוריה:חברות ממשלתיות בישראל]]
[[קטגוריה:חברות ממשלתיות בישראל]]

[[cs:Tahal]]

גרסה מ־11:50, 19 במאי 2011


שגיאות פרמטריות בתבנית:חברה מסחרית

פרמטרים ריקים [ לוגו, סיסמה ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

שימוש בפרמטרים מיושנים [ אנשי מפתח ]

פרמטרים [ שנת הקמה ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

פרמטרים ריקים [ 1 ] לא מופיעים בהגדרת התבנית
שגיאת לואה ביחידה יחידה:PropertyLink בשורה 585<includeonly></includeonly>: attempt to index field 'datavalue' (a nil value). חברת תה"ל, (בראשי תיבות משמה המלא: "תכנון המים לישראל בע"מ"), היא חברה שתכננה את מרבית מפעלי המים בישראל וכן מפעלים נוספים בעולם (כיום נמצאת במסגרת הקונצרן קבוצת תהל).

ייסוד החברה

החברה נוסדה ב-1 באפריל 1952 (ו' בניסן תשי"ב) כחברה ממשלתית (הממשלה - 52%, הסוכנות - 24% והקרן הקיימת - 24%). החברה נוסדה ביוזמתו של שמחה בלאס (שהיה מנהלה הכללי הראשון לאחר סיום עבודתו כמנהל אגף המים במשרד החקלאות). בעת הקמתה, הייתה תה"ל החברה הממשלתית היחידה בישראל שעסקה במשק המים. בראשית ימיה עסקה החברה הן בתכנון (בעיקר תכנון המוביל הארצי) והן בביצוע השלבים הראשונים של המוביל. בשנת 1956 פרש מנכ"ל החברה מתפקידו עקב חילוקי דעות בעניין תחום הפעולה של החברה. מאותה שנה נקבע שתה"ל לא תעסוק בביצוע ותתמקד בתכנון כולל של משק המים הארצי במטרה לפתור את אחת הבעיות החמורות ביותר של מדינת ישראל – המחסור במים. חטיבת הביצוע של תה"ל הועברה למקורות, (שהייתה אז חברה הסתדרותית שסיפקה כרבע מכמות המים בישראל ומאוחר יותר הפכה לחברה ממשלתית החולשת על רוב מי המדינה) אשר הופקדה על ביצוע וניהול מפעל המים הארצי.

תה"ל ליוותה את מרבית פרויקטי המים שהוקמו בישראל, וביניהם ניתן למנות את:

החברה כיום

בהמשך תה"ל פנתה לשוק הבינלאומי, וכיום לאחר שהופרטה, היא חלק מהקונצרן קבוצת תהל הפועל בכל רחבי העולם וממותג כחברת ההנדסה הבינלאומית הגדולה ביותר בישראל המדורגת בין 100 החברות המובילות בתחום זה בעולם. החל משנת 1995 קבוצת תה"ל הינה חברה פרטית בבעלותה המלאה של חברת ההחזקות קרדן ומכילה מתחתיה מספר חברות בת בנושא תכנון הנדסי וביצוע בנושא מים וסביבה. החל משנת 2001 בראש הדירקטוריון עומד אמנון ליפקין-שחק.

לקריאה נוספת

  • שמחה בלאס, מי מריבה ומעש, מסדה, 1957
  • זאב שלו וניסן נבו, תהל: חמישים השנים הראשונות, שנאר תקשורת, 2008

קישורים חיצוניים