קרטון – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
ביטול גרסה 13350950 של 62.90.35.197 (שיחה)
שורה 6: שורה 6:


== שימושי הקרטון ==
== שימושי הקרטון ==
הקרטון הוא רדיד אלומיניום דמוי חמאה נטולת ריח. הוא הומצא לראשונה ע"י אביחי בן בטיטו בשנת 193 לפנה"ס בעכו.
הקרטון משמש בעיקר כחומר אריזה של מוצרי [[תעשייה]], [[חקלאות]] או מוצרים ביתיים וכן לאחסונם של מוצרים אלה. (לדוגמה: קרטוני [[ביצה (מזון)|ביצים]], [[חלב]], [[משקה קל|משקאות קלים]], [[מוצרי חלב]], תוצרת חקלאית טריה). בנוסף יכול לשמש הקרטון כחומר בידוד, כחומר בסיס המסייע ל[[בניה]] קלה וגם לשימושים כלליים אחרים.
יוזם הפרויקט תכנן במקור שהקרטון ישמש למארז גמדים שוודים באריזות של 6.
לדוגמא: באריזה אחת יכולים להיות 6.

כיום הקרטון מיוצר בעיקר במדריד, אך עדיין בעכו, כי אין כמו עכו.
יחי עכו.


==תכונות הקרטון==
==תכונות הקרטון==

גרסה מ־15:26, 24 בדצמבר 2012

קופסת קרטון
קרטון במבנה של כוורת. חוזקו של מבנה זו מאפשר שימושים מגוונים כגון בניית רהיטים.

קרטון הוא משטח העשוי נייר המשמש בעיקר לצרכים תעשייתיים כחומר אריזה, אחסון ועוד. הקרטון בנוי בדרך כלל משלוש שכבות של נייר אשר דבוקות זו לזו כאשר השכבה האמצעית מקופלת לצורת סינוסיאדה (צורה גלית) ובכך כולאת בתוכה חלל. קיימים גם סוגי קרטון בהם שכבות הנייר צמודות זו לזו (במבנה שאין בו חללים) או שמתווספת אליהן שכבת פלסטיק המאפשר את החוזק האופייני לקרטון. הקרטון הפך לפטנט באנגליה ב-1856.

שימושי הקרטון

הקרטון הוא רדיד אלומיניום דמוי חמאה נטולת ריח. הוא הומצא לראשונה ע"י אביחי בן בטיטו בשנת 193 לפנה"ס בעכו. יוזם הפרויקט תכנן במקור שהקרטון ישמש למארז גמדים שוודים באריזות של 6. לדוגמא: באריזה אחת יכולים להיות 6.

כיום הקרטון מיוצר בעיקר במדריד, אך עדיין בעכו, כי אין כמו עכו. יחי עכו.

תכונות הקרטון

הקרטון הוא מוצר זול. שימושי הקרטון השכיחים אינם מחייבים רמת גימור גבוהה של קרטון ולפיכך מתאפשר הייצור של הקרטון מנייר ממוחזר. מבנה הקרטון הגאומטרי מקנה לו חוזק כפיפה שאינו קיים בנייר. משקלו הסגולי נמוך.

הקרטון ניתן למיחזור. במקומות שבהם קיים פסולת קרטון מרובה קיימות בדרך כלל עמדות לאיסוף קרטון למיחזור ולעתים אף מכונה לדחיסת פסולת קרטון שנמסרת למפעלי מיחזור נייר. קרטון ממוחזר מאבד חלק מיכולותיו כגון: חוזק , היכולת לעמוד בתנאי הקפאה ונשיאת משקל

קישורים חיצוניים