פפראצי – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ תיקון קישור
MerlIwBot (שיחה | תרומות)
מ בוט מסיר: uk:Папарацці (strong connection between (2) he:פפראצי and uk:Папараці)
שורה 64: שורה 64:
[[ta:பப்பராத்சி]]
[[ta:பப்பராத்சி]]
[[th:ปาปารัสซี]]
[[th:ปาปารัสซี]]
[[uk:Папарацці]]
[[vi:Thợ săn ảnh]]
[[vi:Thợ săn ảnh]]
[[zh:狗仔隊]]
[[zh:狗仔隊]]

גרסה מ־18:59, 13 בפברואר 2013

צלמי פפראצי גרמנים בפעולה בשנת 1928
צלמי פפראצי
פסל צלם פפראצי, מרכז ברטיסלאבה

פָּפָּרַאצִיאיטלקית: Paparazzi) הוא הכינוי שניתן לצלמי עיתונות שעיקר עיסוקם בצילום ידוענים תוך חדירה לפרטיות שלהם. פעמים רבות משמשת המילה ככינוי גנאי לצלמים אלה. מקור המילה הוא בשמה של דמות מהסרט "לה דולצ'ה ויטה" של הבמאי האיטלקי פדריקו פליני - צלם העיתונות "סניור פפראצו".

דיאנה, הנסיכה מוויילס סבלה מצלמי פפראצי שגילו עניין רב בחייה. חוקרי תאונת הדרכים שבה מצאה את מותה אף חשדו כי התאונה נגרמה עקב נסיונותיו של נהג המכונית שבה נסעה להימלט במהירות גבוהה מצלמי הפפראצי העוקבים אחריהם. דו"ח של משטרת צרפת לא מצא בסיס להשערה זו, ואף צלם לא הורשע. לפי הדו"ח, הנהג היה בגילופין.
מותה של הנסיכה דיאנה הצית דיון בינלאומי באשר לשיטות שבהן נוקטים צלמי הפפראצי לאיסוף המידע החדשותי ועל האופן שבו ניתן לפקח על שיטות אלה. ממשלות רבות דנו מחדש בהגדרות שלהם לזכויות פרט וניסחו תקנות שמטרתן הייתה בעיקר צמצום הפגיעה בפרטיותם של ידוענים.

למרות הניסיונות להגביל את החודרניות של צלמי הפפראצי, לעתים פורצת שערורייה בעקבות פעילותם שחורגת אף מהמקובל בקרב צלמים אלה והעיתונים המפרסמים את תצלומיהם. דוגמה לכך היא תצלומי פפראצי שבהם הופיעה קאנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, בעת שהיא מחליפה את בגדיה בחוף הים[1]. תצלומים אלה פורסמו בעיתון הבריטי "סאן", ועוררו זעם רב בגרמניה. תצלומי פפראצי של קייט מידלטון חשופת חזה, שפורסמו בכתב עת צרפתי, עוררו זעם בבריטניה.[2] מידלטון פנתה לבית משפט בצרפת, שאסר על הפצת התמונות והורה לפתוח בחקירה בחשד לפגיעה בפרטיותה.[3]

צילומי פפראצי בישראל

חוק הגנת הפרטיות רואה כפגיעה בפרטיות "צילום אדם כשהוא ברשות היחיד" וכן "פרסום תצלומו של אדם ברבים בנסיבות שבהן עלול הפרסום להשפילו או לבזותו". החוק קובע "לא יפגע אדם בפרטיות של זולתו ללא הסכמתו", ובכך מגביל את פעולתם של צלמי פפראצי בישראל. יחד עם זאת, רואה החוק כהגנה טובה מפני תביעה העוסקת בפגיעה בפרטיות אם "בפגיעה היה עניין ציבורי המצדיק אותה בנסיבות העניין, ובלבד שאם הייתה הפגיעה בדרך של פרסום – הפרסום לא היה כוזב".

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ זעם בגרמניה על פרסום תמונות חושפניות של מרקל, באתר וואלה!‏, 19 באפריל 2006
  2. ^ מבוכה בבית המלוכה הבריטי - קייט מידלטון תועדה חשופת חזה, באתר הארץ, 14 בספטמבר 2012
  3. ^
    שגיאות פרמטריות בתבנית:Ynet

    פרמטרים ריקים [ 5 ] לא מופיעים בהגדרת התבנית
    צרפת: אין לפרסם תמונות עירום של קייט מידלטון, באתר ynet, 18 בספטמבר 2012
ערך זה הוא קצרמר בנושא תקשורת. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.