דודה קלרה – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ ←‏משמעויות וחשיבות הסרט: מוטיב (ספרות ואמנות)
מ תיקון קישור
שורה 31: שורה 31:
* {{אישים}}
* {{אישים}}
* {{אידיבי_כותר|קוד=t0000146|כותרת=דודה קלרה}}
* {{אידיבי_כותר|קוד=t0000146|כותרת=דודה קלרה}}
* {{imdb title|id=tt0075948|title=דודה קלרה}}
* {{imdb title|id=0075948|title=דודה קלרה}}


[[קטגוריה:סרטי 1977]]
[[קטגוריה:סרטי 1977]]

גרסה מ־12:39, 11 במאי 2013


שגיאות פרמטריות בתבנית:סרט

פרמטרים [ קישור, במאי, תסריטאי, מפיק, שם הסרט, כתובית ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

פרמטרים ריקים [ 1 ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

דודה קלרה
בימוי אברהם הפנר עריכת הנתון בוויקינתונים
תסריט אברהם הפנר עריכת הנתון בוויקינתונים
שחקנים ראשיים חנה מרון
רות סגל
שמואל בונים
מאיר פניגשטיין
יוסף כרמון
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
הקרנת בכורה 1977
משך הקרנה 93 דקות
שפת הסרט עברית
סוגה סרט דרמה עריכת הנתון בוויקינתונים
דף הסרט ב־IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

דודה קלרה הוא סרטו השני באורך מלא של אברהם הפנר, שיצא לאקרנים בשנת 1977. הסרט הוא דרמה קומית העוסקת בדור הפולנים דוברי היידיש במדינת ישראל, ומבקרת באופן נוקב את התנהגותם ודרך חייהם.

עלילת הסרט

הסרט עוקב אחר מעלליה של משפחה בת שלוש אחיות ממוצא פולני - לאה, רוז'ה וקלרה. לאה מוצגת כאחות קנאית; רוז'ה היא היחידה מבין האחיות שלה ילדה; וקלרה, הגדולה מבין האחיות, מנסה לפתור קונפליקטים במשפחה, להחליט ולקבוע עבור כולם מה לעשות.

עלילת הסרט מתחילה כאשר קלרה מחליטה לשלוח את יעלי, בתה של רוז'ה, ללימודים באנגליה אצל אחיהן הגדול והנערץ של האחיות, מאיר. יעלי מאוהבת בדודיק, שמצטייר כשטחי מדי בעיני דודותיה, והיא נאלצת להיפרד ממנו ולנסוע לאנגליה בהוראת קלרה. כאשר יעלי חוזרת לארץ היא מתאחדת עם דודיק, והשניים מחליטים להתחתן. פער התרבויות והמעמד הסוציו-אקונומי בין הוריו של דודיק לבין קלרה ואחיותיה מחריד אותן, אך האחיות מחליטות לסייע ולהוציא את החתונה אל הפועל. קלרה מוצאת עצמה מתמודדת בעת ובעונה אחת לא רק עם החתונה, אלא גם עם גיסה האחד שסובל מקלפטומניה וגיסה האחר הסובל ממחלה כרונית.

משמעויות וחשיבות הסרט

בסרט זה בא הפנר חשבון, לראשונה ביצירתו, עם העדה הפולנית שאליה הוא משתייך. הסרט מבטא מאפיינים סטריאוטיפיים ידועים של בני עדה זו, החיוביים אך בעיקר הבעייתיים. הפנר לא חוסך שבטו ממושא הביקורת שלו, ובסרטו הוא מציג דקויות רבות המאפיינות לדידו את דפוס ההתנהגות של היהודים יוצאי פולין. הסרט מנסה לשמר את תמונתם של בני עלייה שכמעט אינם כבר בנמצא בימינו.

בנוסף עולים בסרט מוטיבים החוזרים מסרטו באורך מלא הקודם, "לאן נעלם דניאל וקס?": לאורך הסרט האחיות מספרות בשבחו ובגדולתו של אחיהן הגדול החי בגולה, מאיר. לבסוף, כשמגיע מאיר לחתונה, הוא מתגלה לצופה כאכזבה ודמותו באה בסתירה מוחלטת לדמות שהצטיירה בפי גיבורות הסרט. דמותו של מאיר מזכירה ומתכתבת עם דמותו של דניאל וקס בסרט "לאן נעלם דניאל וקס?".

תמונה מתוך הסרט. בתמונה מימין לשמאל: לאה סגל, עדנה פלידל ויעל פרל בקר

קישורים חיצוניים