קניון רמת אביב – הבדלי גרסאות

תוכן שנמחק תוכן שנוסף
אין תקציר עריכה
שורה 8: שורה 8:
הקמת הקניון לוותה בהתנגדות ומחאה מצד תושבי רמת אביב והגיעה אף לערכאות משפטיות.
הקמת הקניון לוותה בהתנגדות ומחאה מצד תושבי רמת אביב והגיעה אף לערכאות משפטיות.


בקניון פועלות בעיקר [[חנות|חנויות]] [[אופנה]] רבות של [[מותג]]ים ובתי אופנה בינלאומיים וישראליים ידועים ויוקרתיים. מדי יום מבקרים בו עשרות אלפי אנשים והוא נחשב לאחד הקניונים המצליחים במדינה אם לא למוצלח שבהם‏‏<ref>‏משה רוזנבלום, מנכ"ל קניוני ישראל, מקבוצת [[בריטיש ישראל]], שהתעניינה אף היא בקניון, אמר כי: "הם קנו את הקניון הכי טוב בישראל. אנחנו לא ראינו אפשרות להעלות את התשואה של הקניון באופן משמעותי, ולכן העדפנו לא לרכוש אותו". מקור - [[דה מרקר]]‏. 7.4.2009</ref>. בשנת [[2008]] סגרה הנהלת הקניון את מתחם [[קולנוע לב]], ובמקומו פתחה מספר חנויות, בהן גם את חנות הדגל של [[Apple]]. לקניון קומת חניה תת-קרקעית בודדת וגג המבנה משמש גם הוא כמגרש חניה הנגיש באמצעות רמפה בצידו המערבי של הבניין.
בקניון פועלות בעיקר [[חנות|חנויות]] [[אופנה]] רבות של [[מותג]]ים ובתי אופנה בינלאומיים וישראליים ידועים ויוקרתיים. מדי יום מבקרים בו עשרות אלפי אנשים והוא נחשב לאחד הקניונים המצליחים במדינה אם לא למוצלח שבהם‏‏<ref>‏משה רוזנבלום, מנכ"ל קניוני ישראל, מקבוצת [[בריטיש ישראל]], שהתעניינה אף היא בקניון, אמר כי: "הם קנו את הקניון הכי טוב בישראל. אנחנו לא ראינו אפשרות להעלות את התשואה של הקניון באופן משמעותי, ולכן העדפנו לא לרכוש אותו". מקור - [[דה מרקר]]‏. 7.4.2009</ref>. בשנת [[2008]] סגרה הנהלת הקניון את מתחם [[קולנוע לב]], ובמקומו פתחה מספר חנויות, בהן גם את חנות הדגל של [[Apple]]. לקניון קומת חניה תת-קרקעית בודדת וגג המבנה משמש גם הוא כמגרש חניה הנגיש באמצעות רמפה בצידו המערבי של הבניין. בקניון חנויות דגל של מספר מותגי יוקרה מובילים כמו Louis Vuitton, Armani Jeans, Paul & Shark ו-Carolina Herrera וחנות האופנה היוקרתית Factory 54.


קניון רמת אביב סגור ב[[שבת]]ות וב[[חגי ישראל]].
קניון רמת אביב סגור ב[[שבת]]ות וב[[חגי ישראל]].

גרסה מ־01:18, 22 בספטמבר 2013

מבנה הקניון ומגדל המשרדים מעליו
צידו הדרומי של הקניון
גן הסלעים הסמוך לקניון

קניון רמת אביב הוא מרכז מסחרי הממוקם בתל אביב, ברחוב איינשטיין 40 בשכונת רמת אביב, ומכאן שמו.

הקניון נפתח ב-1997 על ידי קבוצת אפריקה ישראל וחברת הביטוח מגדל שהייתה אז בבעלותה. יש בו כ-17,800 מטר רבוע שטחים מסחריים, וכ-120 חנויות בשתי קומות מסחר. מעליו הוקם בשנת 2000 מגדל משרדים המתנשא לגובה של 58 מטר ובו 15 קומות בשטח 9,600 מ"ר. במגדל שוכנות, בין היתר, שגרירויות נורבגיה, פינלנד וקרואטיה בישראל, ומרפאות מומחים רבות. סך השטח הבנוי של המגדל והקניון הוא כ-27,500 מ"ר‏‏[1]. ב-2008 הסתכמו הכנסות הקניון מהשטח המסחרי בכ-96 מיליוני שקלים, ומהשכרת המשרדים והפעלת החניון בכ-26 מיליוני שקלים.

הקמת הקניון לוותה בהתנגדות ומחאה מצד תושבי רמת אביב והגיעה אף לערכאות משפטיות.

בקניון פועלות בעיקר חנויות אופנה רבות של מותגים ובתי אופנה בינלאומיים וישראליים ידועים ויוקרתיים. מדי יום מבקרים בו עשרות אלפי אנשים והוא נחשב לאחד הקניונים המצליחים במדינה אם לא למוצלח שבהם‏‏[2]. בשנת 2008 סגרה הנהלת הקניון את מתחם קולנוע לב, ובמקומו פתחה מספר חנויות, בהן גם את חנות הדגל של Apple. לקניון קומת חניה תת-קרקעית בודדת וגג המבנה משמש גם הוא כמגרש חניה הנגיש באמצעות רמפה בצידו המערבי של הבניין. בקניון חנויות דגל של מספר מותגי יוקרה מובילים כמו Louis Vuitton, Armani Jeans, Paul & Shark ו-Carolina Herrera וחנות האופנה היוקרתית Factory 54.

קניון רמת אביב סגור בשבתות ובחגי ישראל.

באפריל 2009 מכרה אפריקה ישראל, שהחזיקה ב-73.4% מהקניון, את חלקה למליסרון, חברה בבעלות האחים עופר, לפי שווי כולל של כ-1.5 מיליארד שקלים‏‏[3]. חברת הביטוח מגדל מחזיקה ביתרת הבעלות - 26.6%.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קניון רמת אביב בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ ‏ללא החניון‏
  2. ^ ‏משה רוזנבלום, מנכ"ל קניוני ישראל, מקבוצת בריטיש ישראל, שהתעניינה אף היא בקניון, אמר כי: "הם קנו את הקניון הכי טוב בישראל. אנחנו לא ראינו אפשרות להעלות את התשואה של הקניון באופן משמעותי, ולכן העדפנו לא לרכוש אותו". מקור - דה מרקר‏. 7.4.2009
  3. ^ ‏בעסקה נכללו גם קניונים אחרים בקבוצה, והיקף העסקה היה גדול יותר‏
ערך זה הוא קצרמר בנושא תל אביב-יפו. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.