לדלג לתוכן

תפריט ניווט

הבדלים בין גרסאות בדף "מעגל חסום"

אין שינוי בגודל ,  לפני 6 שנים
:<math>
\begin{align}
AS & {} = \frac{1}{4}\sqrt{(a+b+c)(a-b+c)(b-c+a)(c-a+b)} \\
& {} = \sqrt{p(p-a)(p-b)(p-c)}
\end{align}
[[רדיוס]] המעגל החסום הוא:
 
: <math>\frac{AS}{p} = \sqrt{\frac{(p-a)(p-b)(p-c)}{p}}.</math>
 
[[משפט אוילר (גאומטריה)|משפט אוילר]], הקרוי של שמו של ה[[מתמטיקאי]] [[לאונרד אוילר]], קובע כי המרחק d בין מרכז המעגל החוסם ומרכז המעגל החסום של [[משולש]] מקיים: <math>d^2 = R\cdot(R - 2r)</math>, כאשר R הוא [[רדיוס]] המעגל החוסם ו- r הוא רדיוס המעגל החסום. מנוסחה זו נובע כי: <math>R\ge 2r</math> .
משתמש אלמוני