משרתם של שני אדונים – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ הגהה, קישורים פנימיים
מ ←‏פתיח: , קישורים פנימיים
שורה 1: שורה 1:
'''משרתם של שני האדונים''' הוא [[מחזה]] קומי מאת ה[[מחזאי]] האיטלקי [[קרלו גולדוני]]. המחזה תורגם ועובד ל[[עברית]] על ידי [[ניסים אלוני]].
'''משרתם של שני האדונים''' הוא [[מחזה]] קומי מאת ה[[מחזאי]] האיטלקי [[קרלו גולדוני]]. המחזה תורגם ועובד ל[[עברית]] על ידי [[נסים אלוני]].


[[קומדיה|הקומדיה]] נכתבה בשנת 1743, והיא משתמשת בדמויות הקלאסיות ממסורת ה[[תיאטרון]] האיטלקי של ה[[רנסאנס]], ה[[קומדיה דל'ארטה]]. מן השחקנים נדרשה מיומנות וזריזות גופנית, וסגנון ההצגה נשען במידה ניכרת על הומור חזותי ועל התנהגות קומית הבאה לידי ביטוי פיזי עז.
[[קומדיה|הקומדיה]] נכתבה בשנת 1743, והיא משתמשת בדמויות הקלאסיות ממסורת ה[[תיאטרון]] האיטלקי של ה[[רנסאנס]], ה[[קומדיה דל'ארטה]]. מן השחקנים נדרשה מיומנות וזריזות גופנית, וסגנון ההצגה נשען במידה ניכרת על הומור חזותי ועל התנהגות קומית הבאה לידי ביטוי פיזי עז.

גרסה מ־11:53, 29 במרץ 2016

משרתם של שני האדונים הוא מחזה קומי מאת המחזאי האיטלקי קרלו גולדוני. המחזה תורגם ועובד לעברית על ידי נסים אלוני.

הקומדיה נכתבה בשנת 1743, והיא משתמשת בדמויות הקלאסיות ממסורת התיאטרון האיטלקי של הרנסאנס, הקומדיה דל'ארטה. מן השחקנים נדרשה מיומנות וזריזות גופנית, וסגנון ההצגה נשען במידה ניכרת על הומור חזותי ועל התנהגות קומית הבאה לידי ביטוי פיזי עז.

דמויות צוות ההצגה בתיאטרון הלאומי בבולגריה, 2009 (בימוי: מיטקו בוזקוב)

המחזה מציג את טְרוּמפַלְדִינוֹ, משרת מובטל המקבל ביום אחד שתי הצעות עבודה משני אדונים בנפרד; כל אחד מהאדונים מעורב בעלילה רומנטית הכוללת התחזות והונאה, אשר יוצרת קומדיית טעויות קצבית. הקומדיה מדברת על משרת ערמומי המשרת שני אדונים. אחד מהם הוא אישה המחופשת לגבר, אשר הגיעה לעיר בחיפוש אחרי אהובה, שהוא אדונו השני של המשרת. שניהם גרים באותו מלון, אך הם אינם נפגשים. העלילה מבוססת על התחבולות של המשרת שמצליח לתמרן בין שני אדוניו ולמלא בקושי את המשימות המוטלות עליו ובדרך מתבלבל בין הדברים שאמור להביא ולאיזה אדון, תוך יצירת הסתבכויות בלתי פוסקות. בסוף מוצאים פתרון כאשר נפגשים שני המאוהבים ומגשימים את אהבתם יחד עם הזוגות האחרים, בהם המשרת ואהובתו.

הפקות בישראל

המחזה זכה להצלחה בישראל במספר הפקות לאורך השנים:

1. תיאטרון הקאמרי, 23 באוקטובר 1945

זו הייתה ההצגה הראשונה שעלה על במת התיאטרון הקאמרי.

2. תיאטרון חיפה, 8 בדצמבר 1964

  • יוצרים: במאי ומעבד - יוסף מילוא, תפאורה - אריה נבון, תלבושות - ויקי כהן, מוזיקה - פרנק פלג, תאורה - יחיאל אורגל
  • שחקנים: טרופלדינו - יעקב בודו, פנטלון - יוסי גרבר, סמרלדינה - יפה יערי, דוטורה לומברדי - חנן אבדורי/מרדכי בן-זאב, סילביו - אילן דר, קלאריצ'ה - ריטה מרשל, ביאטריצ'ה רספוני - אילה דין, מלצר - יוסף קיפניס, סבל א' - יונתן ברקאי, סבל ב' - יצחק נעמן, פלורינדו ארטוזי - עזריאל אשרוב, בריגלה - יוסף באשי

3. תיאטרון החאן, הצגת בכורה: 1974

4. תיאטרון הבימה, הצגת בכורה: 13 במרץ 1993

5. תיאטרון הקאמרי, הצגת בכורה: 15 באפריל 2010

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא אמנות. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.