גשר מפעלים חינוכיים – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ דוד שי העביר את הדף גשר (עמותה) לשם גשר מפעלים חינוכיים: שם רשמי
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:Gesher logo.gif|שמאל|ממוזער|]]
[[קובץ:Gesher logo.gif|שמאל|ממוזער|]]
"'''גשר'''" היא [[עמותה]] [[ישראל]]ית העוסקת בקידום ההבנה בין חלקיו השונים של [[עם ישראל]], [[יהדות חרדית|חרדים]], [[יהדות אורתודוקסית|דתיים]] ו[[חילונים]] וקבוצות נוספות ב{{ה|חברה הישראלית}}, ובהעמקת הקשר והזיקה לזהות היהודית-ישראלית. "גשר" דוגלת בחזון היהודי-דמוקרטי, ורואה חשיבות בפתיחות למגוון גישות בכל נושא, ולהתייחסות השואבת ממקורות יהודיים וכלליים.
'''גשר מפעלים חינוכיים''', המוכרת בשם המקוצר "גשר", היא [[עמותה]] [[ישראל]]ית העוסקת בקידום ההבנה בין חלקיו השונים של [[עם ישראל]], [[יהדות חרדית|חרדים]], [[יהדות אורתודוקסית|דתיים]] ו[[חילונים]] וקבוצות נוספות ב{{ה|חברה הישראלית}}, ובהעמקת הקשר והזיקה לזהות היהודית-ישראלית. "גשר" דוגלת בחזון היהודי-דמוקרטי, ורואה חשיבות בפתיחות למגוון גישות בכל נושא, ולהתייחסות השואבת ממקורות יהודיים וכלליים.


ב[[חג סוכות]] [[תש"ל]] ([[1969]]), ב[[כפר עציון]], ביוזמת מייסד הארגון הרב ד"ר [[דניאל טרופר]], פתחה "גשר" את הסמינר הראשון של מפגש בין תלמידים מבתי ספר דתיים וחילוניים.
ב[[חג סוכות]] [[תש"ל]] ([[1969]]), ב[[כפר עציון]], ביוזמת מייסד הארגון הרב ד"ר [[דניאל טרופר]], פתחה "גשר" את הסמינר הראשון של מפגש בין תלמידים מבתי ספר דתיים וחילוניים.
שורה 31: שורה 31:
* [http://www.gesher.co.il/ אתר העמותה]
* [http://www.gesher.co.il/ אתר העמותה]
* [http://www.gesherfilmfund.org.il/ אתר קרן גשר לקולנוע רב תרבותי]
* [http://www.gesherfilmfund.org.il/ אתר קרן גשר לקולנוע רב תרבותי]
* {{גיידסטאר|580054062}}


[[קטגוריה:ציונות דתית: תנועות]]
[[קטגוריה:ציונות דתית: תנועות]]

גרסה מ־06:35, 1 בדצמבר 2016

קובץ:Gesher logo.gif

גשר מפעלים חינוכיים, המוכרת בשם המקוצר "גשר", היא עמותה ישראלית העוסקת בקידום ההבנה בין חלקיו השונים של עם ישראל, חרדים, דתיים וחילונים וקבוצות נוספות בחברה הישראלית, ובהעמקת הקשר והזיקה לזהות היהודית-ישראלית. "גשר" דוגלת בחזון היהודי-דמוקרטי, ורואה חשיבות בפתיחות למגוון גישות בכל נושא, ולהתייחסות השואבת ממקורות יהודיים וכלליים.

בחג סוכות תש"ל (1969), בכפר עציון, ביוזמת מייסד הארגון הרב ד"ר דניאל טרופר, פתחה "גשר" את הסמינר הראשון של מפגש בין תלמידים מבתי ספר דתיים וחילוניים.

מאז ועד היום השתתפו מאות אלפי תלמידים בפעילויות של "גשר", ולמדו על פי חומרי הלימוד שהופקו על ידה.

פעילות זו מבטאת את המשימה הכפולה של "גשר" - החותרת מצד אחד לגשר על הפער ההולך וגדל בין דתיים לחילוניים, ומצד שני פועלת לעצב חברה המושתתת על ערכים יהודיים משותפים.

"גשר" פועלת באופן רב-תחומי: בחינוך, בתרבות, בתקשורת ובפרסום.

נשיא "גשר" הוא הרב ד"ר דניאל טרופר.

בין היתר גשר עורכת סקרים אקטואליים בשיתוף ynet, במטרה לעורר שיח ועניין על נושאי זהות וחברה. [1]

פיתוח מנהיגות

"גשר" גם מפתח ומכשיר מנהיגים בחברה הישראלית ליצירת מרקם חיים משותף בין חרדים, דתיים וחילונים במדינת ישראל. הארגון מגייס בכירים בתחומי התקשורת, חינוך, כלכלה ועסקים, ביטחון, אקדמיה, קהילה וחברה, המשתתפים בקורס שבו הם לוקחים חלק במפגשים, הרצאות, עיסוק בסוגיות חברתיות, שיח זהויות, ומשלחות לקהילות יהודיות בחו"ל. ובהם:

  • קורס "גשרים": מיועד לבעלי תפקידים בכירים כאשר כל אחד ואחת ממשתתפי הקורס נדרשים לבצע פרויקט מעשי בתחום התמחותו לקידום האחדות וההידברות בין חלקי העם.
  • קורס גשרים.קום: מיועד לאנשי תקשורת בכירים במדיה הישראלית הלוקחים חלק מרכזי בקביעת סדר היום הציבורי בכלי התקשורת הכתובה, האלקטרונית והאינטרנטית. הקורס שואף לעצב תקשורת ישראלית הפועלת ליצירת דיאלוג משמעותי מתמשך בין חלקי העם בישראל ובתפוצות כבסיס הכרחי ללכידות חברתית וליצירת חזון משותף.

הארגון גם יזם ומחלק מדי שנה את פרס ירושלים לאחדות ישראל וגם מציין ביום הזיכרון לרצח שלושת הנערים את "יום האחדות", שמטרתו להעלות על נס את חשיבות האחדות בעם ובחברה הישראלית. יום האחדות מצוין גם בקהילות יהודיות ברחבי העולם.

גשר לתפוצות

ארגון גשר דוגל ביצירת אחדות לא רק בתוך החברה היהודית בישראל אלא גם עם יהודי התפוצות. לארגון סניפים בלונדון ובניו יורק הפועלים לחיזוק ההיכרות והקשרים בין היהודים במדינת ישראל לבין יהודי התפוצות. הארגון אף מוציא משלחות מנהיגות לקהילות יהודיות בתפוצות מתוך תפיסה שההנהגה בישראל חייבת להכיר ולקיים דו-שיח עם הנהגת הקהילות היהודיות בתפוצות.

ראו גם

קישורים חיצוניים