הדרך ההיסטורית יפו–ירושלים – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
אין תקציר עריכה
←‏היסטוריה: הסרת פסקה קצרצרה שהכילה משפט תמוה ומיותר.
שורה 6: שורה 6:
==תוואי הדרך==
==תוואי הדרך==


הדרך התחילה ב[[שער ירושלים (יפו)|שער ירושלים]] שהיה נמצא בחומות [[יפו העתיקה]] ומשם התחילה הדרך ב[[רחוב עולי ציון]], כיום האזור שבו נמצא [[שוק הפשפשים (יפו)|שוק הפישפשים]]. משם חצתה הדרך את [[כיכר עיריית יפו]] אל רחוב [[דרך בן-צבי]] ([[כביש 44]]), דרך הפרדסים שהיו ממזרח ל[[יפו]] על גבול הערים [[אזור]] ו[[חולון]], היכן שעובר היום רחוב [[דרך השבעה]]. משם המשיכה דרך [[בית דגן]] אל גבול הערים [[רמלה]] ו[[לוד]] עד לאזור שעל יד [[מחלף נשרים]] של ימינו. לאחר מכן המשיכה הדרך בתוואי של [[כביש 424]] לאזור [[מחלף לטרון]] ומשם המשיכה על תוואי [[כביש מספר 1]] אל [[שער הגיא]] שעובר בתוך [[נחל נחשון]], עד לכניסה המערבית של ירושלים של ימינו. משם המשיכה הדרך ב[[רחוב יפו]] עד ל[[שער יפו]].
הדרך התחילה ב[[שער ירושלים (יפו)|שער ירושלים]] שהיה קבוע בחומת [[יפו העתיקה]] ומשם נמשכה הדרך ב[[רחוב עולי ציון]], כיום האזור שבו נמצא [[שוק הפשפשים (יפו)|שוק הפישפשים]]. משם חצתה הדרך את [[כיכר עיריית יפו]] אל רחוב [[דרך בן-צבי]] ([[כביש 44]]), דרך הפרדסים שהיו ממזרח ל[[יפו]] על גבול הערים [[אזור]] ו[[חולון]], היכן שעובר היום רחוב [[דרך השבעה]]. משם המשיכה דרך [[בית דגן]] אל גבול הערים [[רמלה]] ו[[לוד]] עד לאזור שעל יד [[מחלף נשרים]] של ימינו. לאחר מכן המשיכה הדרך בתוואי של [[כביש 424]] לאזור [[מחלף לטרון]] ומשם המשיכה על תוואי [[כביש מספר 1]] אל [[שער הגיא]] שעובר בתוך [[נחל נחשון]], עד לכניסה המערבית של ירושלים של ימינו. משם המשיכה הדרך ב[[רחוב יפו]] עד ל[[שער יפו]].

== היסטוריה ==
כביש 44 שהיה בתחילה "כביש יפו-ירושלים הישן" ולאחר הקמת העיר [[תל אביב]] נקרא בשם "כביש ירושלים-תל אביב הישן" בקטע של רחוב בן-צבי נקרא בעבר "דרך ירושלים" ביחד עם הקטע של דרך השבעה שעבר בין הערים אזור וחולון.


== מבנים עתיקים לאורך הדרך ==
== מבנים עתיקים לאורך הדרך ==

גרסה מ־23:26, 29 בדצמבר 2016

דרך יפו-ירושלים או דרך ירושלים ההיסטורית היא דרך עתיקה בארץ ישראל המקשרת בין יפו (ונמל יפו) עם אזור השפלה, הרי יהודה, עד לשער יפו והעיר העתיקה של ירושלים.

כביש 44.

תוואי הדרך

הדרך התחילה בשער ירושלים שהיה קבוע בחומת יפו העתיקה ומשם נמשכה הדרך ברחוב עולי ציון, כיום האזור שבו נמצא שוק הפישפשים. משם חצתה הדרך את כיכר עיריית יפו אל רחוב דרך בן-צבי (כביש 44), דרך הפרדסים שהיו ממזרח ליפו על גבול הערים אזור וחולון, היכן שעובר היום רחוב דרך השבעה. משם המשיכה דרך בית דגן אל גבול הערים רמלה ולוד עד לאזור שעל יד מחלף נשרים של ימינו. לאחר מכן המשיכה הדרך בתוואי של כביש 424 לאזור מחלף לטרון ומשם המשיכה על תוואי כביש מספר 1 אל שער הגיא שעובר בתוך נחל נחשון, עד לכניסה המערבית של ירושלים של ימינו. משם המשיכה הדרך ברחוב יפו עד לשער יפו.

מבנים עתיקים לאורך הדרך

ראו גם

קישורים חיצוניים


ערך זה הוא קצרמר בנושא היסטוריה. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.