הליכוד - ישראל ביתנו – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ אחידות במיקום הערות שוליים
מ ניסוח
שורה 12: שורה 12:
|שם=הליכוד - ישראל ביתנו
|שם=הליכוד - ישראל ביתנו
}}
}}
'''הליכוד - ישראל ביתנו'''{{הערה|1=[http://www.knesset.gov.il/elections19/heb/list/List.aspx?ListId=119 הליכוד - ישראל ביתנו בהנהגת בנימין נתניהו לראשות הממשלה], באתר ועדת הבחירות המרכזית לכנסת ה-19}} (מכונה בתקשורת: '''הליכוד ביתנו''') הייתה רשימה משותפת של המפלגות "[[הליכוד]]" ו"[[ישראל ביתנו]]" שהתמודדה ב[[הבחירות לכנסת ה-19|בחירות לכנסת ה-19]] וזכתה ב-31 מנדטים. [[חבר הכנסת|חברי הכנסת]] שנבחרו מטעמה פעלו כ[[סיעה]] אחת בכנסת עד לפיצולה של הסיעה למרכיביה, ביולי [[2014]].
'''הליכוד - ישראל ביתנו'''{{הערה|1=[http://www.knesset.gov.il/elections19/heb/list/List.aspx?ListId=119 הליכוד - ישראל ביתנו בהנהגת בנימין נתניהו לראשות הממשלה], באתר ועדת הבחירות המרכזית לכנסת ה-19}} (מכונה: '''הליכוד ביתנו''') הייתה רשימה משותפת של המפלגות "[[הליכוד]]" ו"[[ישראל ביתנו]]" שהתמודדה ב[[הבחירות לכנסת ה-19|בחירות לכנסת ה-19]] וזכתה ב-31 מנדטים. [[חבר הכנסת|חברי הכנסת]] שנבחרו מטעמה פעלו כ[[סיעה]] אחת בכנסת עד לפיצולה של הסיעה למרכיביה, ביולי [[2014]].


== היסטוריה ==
== היסטוריה ==

גרסה מ־16:27, 16 במרץ 2018

הליכוד - ישראל ביתנו
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
מנהיגים בנימין נתניהו
תקופת הפעילות 25 באוקטובר 2012 – 9 ביולי 2014 (שנה ו־36 שבועות) עריכת הנתון בוויקינתונים
אפיון סיעה משותפת של מפלגות ארגוני ימין בישראל
אידאולוגיות ציונות עריכת הנתון בוויקינתונים
כנסות 19
אותיות מחל
שיא כוחה 31 מנדטים (הכנסת ה-19)
נוצרה מתוך הליכוד וישראל ביתנו
התמזגה לתוך התפצלה למרכיביה (הליכוד וישראל ביתנו)
מיקום במפה הפוליטית ימין-מרכז עריכת הנתון בוויקינתונים
halikud-beytenu.org.il
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

הליכוד - ישראל ביתנו[1] (מכונה: הליכוד ביתנו) הייתה רשימה משותפת של המפלגות "הליכוד" ו"ישראל ביתנו" שהתמודדה בבחירות לכנסת ה-19 וזכתה ב-31 מנדטים. חברי הכנסת שנבחרו מטעמה פעלו כסיעה אחת בכנסת עד לפיצולה של הסיעה למרכיביה, ביולי 2014.

היסטוריה

ב-25 באוקטובר 2012, מספר ימים לאחר ההחלטה על פיזור הכנסת ה-18 והליכה לבחירות כלליות, כינסו בנימין נתניהו ואביגדור ליברמן מסיבת עיתונאים משותפת והכריזו על היוזמה להקמת רשימה משותפת של הליכוד וישראל ביתנו לקראת הבחירות לכנסת ה-19. כעבור ארבעה ימים אישרה ועידת הליכוד את ההחלטה.

לדברי ליברמן, ההחלטה על ההליכה המשותפת התקבלה כחודשיים טרם פרסומה[2].

בתחילה נתקל המהלך בהתנגדות של מספר אישים בליכוד ובראשם מיכאל איתן שקרא לו "חיסול הליכוד"[3], אך לאחר אישור המהלך בוועידת הליכוד אמר איתן כי הוא מקבל את דין הוועידה[4].

בבחירות לכנסת ה-19, קיבלה רשימת "הליכוד - ישראל ביתנו" 31 מנדטים, ירידה של 11 מנדטים ממספר המנדטים המשותף שלהן בכנסת ה-18, שעמד על 42 מנדטים (27 לליכוד ו-15 לישראל ביתנו).

ב-7 ביולי 2014 הודיע אביגדור ליברמן, יו"ר מפלגת ישראל ביתנו ושר החוץ, על פירוקה של הסיעה המשותפת. ההודעה הגיעה לאחר חודש בו התקיימה מתיחות בין ליברמן לנתניהו במספר נושאים: הבחירות לנשיאות המדינה בהן נתניהו הודיע על תמיכתו בראובן ריבלין, תמיכה שאותה גינה ליברמן. לאחר רצח שלושת הנערים וירי הרקטות מרצועת עזה, ליברמן התנגד לתגובה "הרגועה" של נתניהו וטען שהתגובה צריכה להיות חריפה יותר[5].

ב-9 ביולי 2014 אישרה ועדת הכנסת את פיצול הסיעה למרכיביה[6].

נציגי הרשימה בכנסת

ח"כים בסיעה בכנסות שבהן פעלה
כנסת ח"כים הערות
הכנסת ה-19 (2013) 31 מנדטים:

רשימת מועמדי "הליכוד - ישראל ביתנו" לכנסת ה-19, באתר ועדת הבחירות המרכזית

קישורים חיצוניים

הערות שוליים