בה"ד 10 – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ שוחזר מעריכות של 2.53.49.188 (שיחה) לעריכה האחרונה של 77.126.82.132
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
שורה 17: שורה 17:
|מפקדים=[[#מפקדי בה"ד 10|מפקדי הבה"ד]]
|מפקדים=[[#מפקדי בה"ד 10|מפקדי הבה"ד]]
}}
}}
'''בסיס הדרכה 10''', המכונה '''בה"ד 10''', הוא [[בסיס צבאי|בסיס]] הכשרה, הדרכה ואימונים של [[חיל הרפואה]] לכל התפקידים הרפואיים הדרושים ב[[צה"ל]]. בסיס זה שכן עד ספטמבר 2015 במחנה [[צריפין]] ומאותו החודש הועבר לדרום ל[[קריית ההדרכה על שם האלוף אריאל שרון|עיר הבה"דים]]. מפקד הבה"ד הנוכחי הוא [[אלוף משנה]] [[משה מיוחס]].
'''בסיס הדרכה 10''', המכונה '''בה"ד 10''', הוא [[בסיס צבאי|בסיס]] הכשרה, הדרכה ואימונים של [[חיל הרפואה]] לכל התפקידים הרפואיים הדרושים ב[[צה"ל]]. בסיס זה שכן עד ספטמבר 2015 במחנה [[צריפין]] ומאותו החודש הועבר לדרום ל[[קריית ההדרכה על שם האלוף אריאל שרון|עיר הבה"דים]]. מפקד הבה"ד הנוכחי הוא [[אלוף משנה]] [[יניב קליקר]].


==רשימת הקורסים הבולטים הניתנים בבסיס==
==רשימת הקורסים הבולטים הניתנים בבסיס==

גרסה מ־23:36, 9 באוגוסט 2018

תבנית:יחידה בסיס הדרכה 10, המכונה בה"ד 10, הוא בסיס הכשרה, הדרכה ואימונים של חיל הרפואה לכל התפקידים הרפואיים הדרושים בצה"ל. בסיס זה שכן עד ספטמבר 2015 במחנה צריפין ומאותו החודש הועבר לדרום לעיר הבה"דים. מפקד הבה"ד הנוכחי הוא אלוף משנה יניב קליקר.

רשימת הקורסים הבולטים הניתנים בבסיס

מבנה הבסיס

מפקד בה"ד 10 הוא קצין בדרגת אלוף משנה. מפקד הבה"ד כפוף פיקודית לקצין הרפואה הראשי. ההדרכה בבה"ד מתבצעת על פי הוראות ענף תורה והדרכה במפקדת קצין הרפואה הראשי שקובע הן את גרף האימונים וההכשרות והן את תוכן ההכשרות.

בכפוף למפקד הבסיס פועל המדריך הראשי (מד"ר) העומד בראש מחלקת ההדרכה של הבה"ד. מחלקת ההדרכה אחראית על איתור ומיון מועמדים להדרכה, הכשרת מדריכים והמפקדים ושמירה על כשירות סגל ההדרכה בבה"ד. כמו כן, אחראית המחלקה על פיתוח תוכני ההדרכה בבה"ד ועל אופן העברתם.

מפקדי בה"ד 10

שם תקופת כהונה הערות
אברהם גורפינקל 1953 - 1957
אברהם תדמור 1957 - 1968
שלום חכמון 1968
רימון חייק 1968 - 1973
שמואל צין 1973 - 1976
שלמה לוי 1976 - 1980
יחזקאל בסר 1982 - 1984
דורון לוי 1984 - 1987
שמעון אלנברג 1987 - 1988
משה רכס 1988 - 1990
דורון מייזל 1990 - 1991
שמואל הר - נוי 1991 - 1994
עמיר שלמה 1994 - 1996
אבישי גולדברג 1996 - 1998
קובי פלג 1998 - 2001
יוסי וייס 2001 - 2004
רפי גולני 2004 - 2007
מוטי חג'בי 2007 - 2010
דני מושיוב 2010 - 2013
יעקב מנדלוביץ' 2013 -2016
משה מיוחס ספטמבר 2016-

מגמות

בבה"ד שלוש מגמות:

מגמת הכשרות יסוד

מגמה זו היא המגמה הגדולה בבה"ד. המגמה מכשירה קרוב ל-3000 חניכים מדי שנה והיא אחראית על קורסים שונים ומגוונים כמו: קורסי החובשים, סייעות שיניים, חובשי רמו"ן מזכירות רפואיות, משקי ברה"צ וכו',במגמה זו מתקיימים כל קורסי ההכשרה הראשוניים לחיילים. המגמה מחולקת לשלוש פלוגות. בפלוגות א' ב' וג'- "ענף חובשים", מתקיימים כלל קורסי חובשים בצה"ל, ובפלוגה ד', "מדור הדרכות מקצועיות" מתקיימים קורסים בנושאי בריאות הנפש (ברה"ן) ובריאות הצבא (ברה"צ), כמו גם קורסי סייעות שיניים וטירונות כללית.

בראש המגמה סגן אלוף, מתחתיו יש סגן מפקד מגמה, שלושה מ"פים ל-3 פלוגות, קצין הדרכה ונגד הדרכה שאמונים על המקצועיות של כלל הסגל וכלל החובשים בצה"ל. נגד ענף אחראי על בניית הלוז"ים של כל הקורסים ומנהל לוגיסטי של המגמה.

מגמת מפקדים

מגמה זו אחראית להכשיר את סגל הפיקוד של חיל הרפואה. בקורסים המועברים במגמה מועברים תוכני פיקוד וניהול נושאים רפואיים. הקורסים במגמה מזכים בהסמכה פיקודית או בדרגת כתף. במגמה מתקיימים קורסי הפיקוד הזוטרים: חופ"לים, אחראי מרפאה חוג"דים ופרמדיקים, השלמות חייליות: קציני רפואה (רופאים), קציני ארגון רפואה (קא"רים) וקציני מטה פארא-רפואיים (מקצועות רפואיים נלווים) והשתלמויות לקצינים בכירים: קורס רמ"דים וקורס מפקדי פלוגות.

מגמת אימון יחידות

מגמה זו אחראית על אימון יחידות חיל הרפואה במילואים ובסדיר. ההדרכות מתבצעות באמצעות סגל המגמה המאמן את יחידות חיל הרפואה במתקן אימון יחידות (הממוקם בצריפין). מגמת אימון יחידות מורכבת ממדור פנים וממדור חוץ, הידוע גם בתור החוליה הארצית. מדור פנים אחראי על אימוני חובשים מחלקתיים ופלוגתיים אשר מתבצעים בבסיס היחידה המאמנת - בה"ד 10. כמו כן, באחריות המדור ללוות לוגיסטית אימונים אשר מתבצעים ביחידה, וכן לחנוך רס"פים (רב סמל פלוגתי) לתפקוד נכון בשעת חרום. החולייה הארצית מאמנת יחידות רפואה המתגייסות כחלק מאימון יחידת האם שלהן, בכל רחבי הארץ. מרבית האימונים מתבצעים בבסיסי היחידות המתאמנות, אך חלקם מתבצעים בבה"ד 10, וזוכים לתמיכת מדור פנים. החוליה הארצית אחראית על אימון כלל צוותי הרפואה בצבא ונחשבת איכותית מבחינה מקצועית כשאר מגמות בית הספר לרפואה צבאית.

בראש מגמת אימון היחידות ניצב הממ"ג (מפקד המגמה), ולצדו סגנו. תחתיהם נמצאים מפקד החולייה הארצית וחונך פלוגות, אשר מהווה דה-פקטו מפקד מדור פנים. נוסף על כך, נגד אימון יחידות אחראי על תיאום אימונים וניהול לוגיסטי. נגד החולייה אחראי על ניהול, הובלה מקצועית, תיאום וניהול קשרים מקצועיים עם גורמים בצבא ובאזרחות.

מדור טראומה

על אף שמדור טראומה מוגדר כמדור הוא גוף המעביר הכשרות בבה"ד. מדור זה אחראי על העברת קורס ה-ATLS לחיילים ואזרחים, המדור הוא הגוף היחיד בישראל המורשה לתת תעודת הסמכת ATLS הנדרשת במקצועות רפואיים שונים, הקורסים מועברים על ידי רופאים מומחים בכירים ומדריכי המדור. כמו כן, אחראי מדור טראומה על העברת קורס ה-PHTLS לחובשים ולרופאים בצה"ל. ללא קורס PHTLS חניכים אינם יכולים לסיים קורס חובשים. בשנת 2010 הוסמך הבה"ד על ידי איגוד הכירורגים האמריקאי, והוא הגוף היחיד בישראל המחזיק ברישיון האמריקאי. בנוסף, במדור קיים מרכז הסימולציה של חיל הרפואה, המרכז סימולציה הוא בין הגדולים בארץ. מרכז בו ניתן לדמות באמצעות בובות חכמות ואמצעים פירוטכניים טיפול בפצוע או פצועים מרובים במתווה קרב ותחת אש. במרכז מתאמנים גופים מצה"ל וגופים אזרחיים.

בית הספר לתיאום וקישור

ערך מורחב – בה"ד 16#בית הספר לתיאום וקישור

בעבר שכן בבסיס בית הספר לתיאום וקישור של מתאם פעולות הממשלה בשטחים. לאחר שהבסיס עבר לעיר הבה"דים, הועבר בית הספר לבה"ד 16.

איכות ההדרכה

בה"ד 10 נחשב לבסיס הדרכה מוביל בצה"ל, ואף קיבל את פרס הרמטכ"ל ליחידות מצטיינות לשנת 2009 כבסיס ההדרכה הטוב בצה"ל. חיילים מקורסי החובשים מאותרים להדרכה במהלך הקורס או טרם גיוסם לצה"ל, ולאחר מכן עוברים הכנה שלב א' וממויינים למגמות השונות בבה"ד. השלבים השונים שעוברים המדריכים לפני שמעבירים את השיעור משפרים את כושר ההדרכה ואת המקצועיות. כמעט בכל המגמות בבסיס עוברים המדריכים תדרוכים מול נגד ההדרכה (חייל סדיר שקודם לצורך תפקיד זה). מול נגד ההדרכה מעבירים את השיעור, או חלק מסוים בשיעור כדי להפגין ידע ומקצועיות. במדור טראומה מועבר השיעור בשלמותו מול נגד ההדרכה, ובענף חובשים לעומת זאת, ההדרכה מתבצעת בידי מפקד הכיתה בלבד.

נוסף על כך קיימת מערכת צפ"ה בבסיס (צוות פיתוח הדרכה), הצוות שכולל קצינים וחיילים סדירים כאחד, מסייע בבחירת מדריכים, תיקוף מערכים, משובים למפקדים ומדריכים. מלבד הצוות האורגני של הצפ"ה, נשלח נציג מכל מגמה, כדי ליצור פרספקטיבה על ההדרכה.

בנוסף בסוף שנת 2011 הוקם מדור טי"ל (טכנולוגיות ייעודיות להדרכה). זהו מדור שהמדריכים בו מואתרים במהלך קורסי החובשים, לפי יכולתם ההדרכתית ובנוסף לפי הרקע של המדריכים בתחומים יצירתיים שונים כגון:גרפיקה, קולנוע,תכנות ועוד. במדור יוצרים שיעורים המועברים לחניכי הבה"ד השונים מחניכי קורס החובשים ועד לרופאים בשימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים ויצירתיים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בה"ד 10 בוויקישיתוף

סרטונים בערוץ של בית הספר האינטראקטיבי של בה"ד 10, באתר יוטיוב