שמואל יעקב קאהן – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
דף השיחה, עד שיובא מקור
גלייכער (שיחה | תרומות)
מובהר בדף השיחה
שורה 80: שורה 80:
[[קטגוריה:משפחת הכהן קאהן]]
[[קטגוריה:משפחת הכהן קאהן]]
[[קטגוריה:בוגרי ישיבת בית ישראל ודמשק אליעזר]]
[[קטגוריה:בוגרי ישיבת בית ישראל ודמשק אליעזר]]
[[קטגוריה:חסידי ויז'ניץ]]

גרסה מ־21:28, 21 באוגוסט 2018

תבנית:אדמו"ר

אדמו"ר שמואל יעקב קאהן
רבי שמואל יעקב קאהן בתפילת שחרית

הרב שמואל יעקב הכהן קאהן (נולד בירושלים בט"ו באלול תש"ג - 15 בספטמבר 1943) הוא מייסד חסידות תולדות אברהם יצחק ואדמו"רה הנוכחי.

ביוגרפיה

נולד בירושלים, בן בכור לרבי אברהם יצחק קאהן, האדמו"ר מתולדות אהרן. בצעירותו למד בישיבת ויז'ניץ בבני ברק, שם התקרב לאדמו"ר מויז'ניץ, רבי חיים מאיר הגר, ונחשב אחד מתלמידיו הקרובים. כמו כן היה מקורב לחתנו של רבי חיים מאיר, רבי יהודה הורוויץ מדז'יקוב. נישא לשרה חנה פייגא, בתו של הרב ישעיה שנייבלג, רב בבני ראם ואחר כך דיין בבית הדין מחזיקי הדת של חסידות בעלז. עוד בחיי אביו התעוררה התנגדות נגדו בתוך חסידות תולדות אהרן בטענה שאינו נאמן דיו לחסידות ולאידאולוגיה הבדלנית שלה, עקב קרבתו לחסידות ויז'ניץ המזוהה עם אגודת ישראל, בעוד שחסידות תולדות אהרון משתייכת לעדה החרדית.

עם פטירת אביו, בחנוכה תשנ"ז (דצמבר 1996) הכתירו רוב החסידים את האח הצעיר רבי דוד קאהן כאדמו"ר במקום אביו, ורבי שמואל יעקב פרש מהחסידות עם תומכיו והקים את חסידות תולדות אברהם יצחק. בראש תומכיו עמדו הרב מאיר ברנדסדורפר והרב דניאל פריש. לאחר הקמת הקהילה מונה הרב ברנדסדורפר כרב הקהילה עד לפטירתו.

בחסידות תולדות אברהם יצחק התגבש בהנהגתו קו מתון יחסית לחסידות האֵם, כגון בנוגע לתקנות החסידות בענייני לבוש ותנאי הצטרפות זרים לחסידות. צעד זה הקל על רבים להצטרף לחסידות והביא רבים שנטשו בעבר את חסידות תולדות אהרן לשוב אליה.

הרב קאהן נודע כמי ששם דגש על שבת כערך מרכזי בתורת החסידות, רעיון הלקוח מחסידות ויז'ניץ, ומתבטא בעריכת אירועים סביב השבת כאשר השיא הוא בטיש שעורך האדמו"ר בליל שבת עד השעות הקטנות של הלילה. אירוע זה מושך אליו רבים גם מחוץ לחסידות.

ספריו

משפחתו

לרבי שמואל יעקב יש ששה עשר ילדים:

קישורים חיצוניים

  • בנימין בראון, 'עליותיה ומורדותיה של הקנאות: חסידות שומרי אמונים ושלוחותיה כמקרה מבחן' [1]

הערות שוליים

  1. ^ מוטי ארגמן, הקדוש רבי אריה ליבוש טיטלבוים הי"ד, באתר בחדרי חרדים, 29 בנובמבר 2008