בקורת ופרשנות – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
הגהה, ניסוח, הרחבה, עריכה, עדכון, תמונה, קישורים פנימיים
שורה 1: שורה 1:
'''<nowiki/>'בקורת ופרשנות'''' הוא כתב עת מדעי של המחלקה ל[[ספרות עם ישראל]] ב[[אוניברסיטת בר-אילן]]. כתב העת הוא במה למחקר אקדמי אודות [[ספרות עברית|הספרות העברית]], היהודית והכללית, המתמקד בהקשרים טקסטואליים ותרבותיים. 'בקורת ופרשנות' רואה אור ב[[הוצאת אוניברסיטת בר-אילן|הוצאת אוניברסיטת בר אילן.]]
[[קובץ:בקורת ופרשנות.jpg|ממוזער|200px|שער גיליון 44 של "בקורת ופרשנות"]]
'''בקורת ופרשנות''' הוא [[כתב עת]] בהוצאת המחלקה ל[[ספרות עם ישראל]] ב[[אוניברסיטת בר-אילן]], העוסק בחקר [[ספרות]] ו[[תרבות]].


'''היסטוריה'''
כתב העת נוסד בסוף [[שנות ה-70 של המאה ה-20]], על ידי הפרופסורים [[אברהם שאנן]], [[ברוך קורצווייל]] ו[[הלל ויס]]. ויס היה עורכו הראשי של כתב העת מיום היווסדו עד שנת תשס"א (2001). עורכיו הנוכחיים של כתב העת הם [[אבידב ליפסקר]], רלה קושלבסקי ו[[תמר וולף-מונזון]].


כתב העת נוסד בשנת 1970 על ידי פרופ' [[ברוך קורצווייל]] ז"ל ופרופ' [[אברהם שאנן]] ז"ל, ככתב-עת לספרות, לשון, היסטוריה ואסתטיקה. משנת 1980 ועד שנת 2000 נערך על ידי פרופ' [[הלל ויס|הלל וייס]].
משנת תש"ס (2000) מוקדש כל גיליון לנושא מסוים או לתקופה מסוימת בתולדות הספרות העברית. גיליון 30, למשל, מוקדש לנושא "[[תימטולוגיה]] של ספרות עם ישראל", גיליון 34 מוקדש לנושא "האשה הישראלית" וגיליון 36-35 מוקדש לנושא "[[ביאליק]] ו[[עגנון]]".

משנת 2000 ועד שנת 2017 נערך על ידי פרופ' [[אבידב ליפסקר]] (ופרופ' [[תמר וולף-מונזון]] כעורכת אחראית). בתקופה זו הוגדר כ'כתב עת בין תחומי לחקר ספרות ותרבות', ונערך בשיטה נושאית, לפיה כל גיליון הוקדש לנושא, לז'אנר או לתקופה מסוימת בתולדות הספרות העברית.

החוברות האחרונות הוקדשו [http://www.biupress.co.il/website/index.asp?category=66&id=793 ל'''לימינליות בספרות ובתרבות'''] (גיל' 43) [http://www.biupress.co.il/website/index.asp?category=66&id=866 ל'''זמר העברי – פואטיקה, מוסיקה, היסטוריה, תרבות'''] (גיל' 44) ול[http://www.biupress.co.il/website/index.asp?category=66&id=1043 '''קריאות''' '''בשירה העברית'''] (גיל' 45). עם מינויה של פרופ' [[תמר וולף-מונזון]] לעורכת, באוגוסט 2018 (וד"ר [[ורד טוהר]] לעורכת משנה), יראו אור לצד החוברות הנושאיות חוברות אקלקטיות, שתצאנה בתדירות גבוהה יותר.

[[קובץ:בקורת ופרשנות.jpg|ממוזער|200px|שער גיליון 44 של "בקורת ופרשנות"]]


== קישורים חיצוניים ==
== קישורים חיצוניים ==
* [http://hebrew-literature.biu.ac.il/criticism-interpretation בקורת ופרשנות], באתר [[אוניברסיטת בר-אילן]]
* [http://hebrew-literature.biu.ac.il/criticism-interpretation בקורת ופרשנות], באתר [[אוניברסיטת בר-אילן]]
*[http://hebrew-literature.biu.ac.il/criticism-interpretation בקורת ופרשנות באתר המחלקה לספרות עם ישראל, אוניברסיטת בר אילן.]


[[קטגוריה:אוניברסיטת בר-אילן: כתבי עת]]
[[קטגוריה:אוניברסיטת בר-אילן: כתבי עת]]

גרסה מ־12:05, 8 בנובמבר 2018

'בקורת ופרשנות' הוא כתב עת מדעי של המחלקה לספרות עם ישראל באוניברסיטת בר-אילן. כתב העת הוא במה למחקר אקדמי אודות הספרות העברית, היהודית והכללית, המתמקד בהקשרים טקסטואליים ותרבותיים. 'בקורת ופרשנות' רואה אור בהוצאת אוניברסיטת בר אילן.

היסטוריה

כתב העת נוסד בשנת 1970 על ידי פרופ' ברוך קורצווייל ז"ל ופרופ' אברהם שאנן ז"ל, ככתב-עת לספרות, לשון, היסטוריה ואסתטיקה. משנת 1980 ועד שנת 2000 נערך על ידי פרופ' הלל וייס.

משנת 2000 ועד שנת 2017 נערך על ידי פרופ' אבידב ליפסקר (ופרופ' תמר וולף-מונזון כעורכת אחראית). בתקופה זו הוגדר כ'כתב עת בין תחומי לחקר ספרות ותרבות', ונערך בשיטה נושאית, לפיה כל גיליון הוקדש לנושא, לז'אנר או לתקופה מסוימת בתולדות הספרות העברית.

החוברות האחרונות הוקדשו ללימינליות בספרות ובתרבות (גיל' 43) לזמר העברי – פואטיקה, מוסיקה, היסטוריה, תרבות (גיל' 44) ולקריאות בשירה העברית (גיל' 45). עם מינויה של פרופ' תמר וולף-מונזון לעורכת, באוגוסט 2018 (וד"ר ורד טוהר לעורכת משנה), יראו אור לצד החוברות הנושאיות חוברות אקלקטיות, שתצאנה בתדירות גבוהה יותר.

שער גיליון 44 של "בקורת ופרשנות"

קישורים חיצוניים