אליהו בלומנצויג – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
←‏חייו: מקור עליו אביו (הראוי לערך בפני עצמו)
שורה 9: שורה 9:


==חייו==
==חייו==
נולד ב[[ירושלים]] לזאב בלומנצויג, שהיה מנהל [[מוסד הרב קוק]]. למד ב[[ישיבת בני עקיבא נתיב מאיר]] ולאחר מכן במחזור הראשון של [[ישיבת הר עציון]], אצל הרב [[יהודה עמיטל]] והרב [[אהרן ליכטנשטיין]]. [[אלישיב רייכנר]] מספר בספרו על הרב עמיטל שכשהאחרון רצה לשכנע את הרב ליכטנשטיין ללמד בישיבתו החדשה, שלח את אליהו בלומנצויג הצעיר לדבר איתו בלימוד, על מנת שהרב יתרשם מרמתם הגבוהה של התלמידים.
נולד ב[[ירושלים]] לזאב בלומנצויג, שהיה מנהל [[מוסד הרב קוק]].<ref>ראו: 'בלומנצוייג, זאב', בתוך: '''[[אנציקלופדיה של הציונות הדתית]]''', כרך ו, [[מוסד הרב קוק]] תשס"א, עמ' 152-153</ref> למד ב[[ישיבת בני עקיבא נתיב מאיר]] ולאחר מכן במחזור הראשון של [[ישיבת הר עציון]], אצל הרב [[יהודה עמיטל]] והרב [[אהרן ליכטנשטיין]]. [[אלישיב רייכנר]] מספר בספרו על הרב עמיטל שכשהאחרון רצה לשכנע את הרב ליכטנשטיין ללמד בישיבתו החדשה, שלח את אליהו בלומנצויג הצעיר לדבר איתו בלימוד, על מנת שהרב יתרשם מרמתם הגבוהה של התלמידים.


בגיל 26 מונה לר"מ בישיבה זו. כמו כן לימד ב[[ישיבת ימית]] לאחר שעברה ליישוב [[נווה דקלים]] ושימש תקופה קצרה כראש בית המדרש של [[בית מורשה]] בירושלים לצד הרב [[שג"ר]].
בגיל 26 מונה לר"מ בישיבה זו. כמו כן לימד ב[[ישיבת ימית]] לאחר שעברה ליישוב [[נווה דקלים]] ושימש תקופה קצרה כראש בית המדרש של [[בית מורשה]] בירושלים לצד הרב [[שג"ר]].

גרסה מ־22:54, 7 בפברואר 2019

תבנית:רב הרב אליהו חיים בלומנצויג (נולד ב-1950) הוא ממייסדי ישיבת ההסדר ירוחם והעומד בראשה.

חייו

נולד בירושלים לזאב בלומנצויג, שהיה מנהל מוסד הרב קוק.[1] למד בישיבת בני עקיבא נתיב מאיר ולאחר מכן במחזור הראשון של ישיבת הר עציון, אצל הרב יהודה עמיטל והרב אהרן ליכטנשטיין. אלישיב רייכנר מספר בספרו על הרב עמיטל שכשהאחרון רצה לשכנע את הרב ליכטנשטיין ללמד בישיבתו החדשה, שלח את אליהו בלומנצויג הצעיר לדבר איתו בלימוד, על מנת שהרב יתרשם מרמתם הגבוהה של התלמידים.

בגיל 26 מונה לר"מ בישיבה זו. כמו כן לימד בישיבת ימית לאחר שעברה ליישוב נווה דקלים ושימש תקופה קצרה כראש בית המדרש של בית מורשה בירושלים לצד הרב שג"ר.

בשנת תשנ"ג ייסד בירוחם את ישיבת ההסדר, יחד עם שמואל בן שלום, מנהל הישיבה. לקראת שנת הלימודים תשנ"ה עבר עם משפחתו להתגורר בעיר.

הרב בלומנצויג פעיל בארגון רבני צהר, בפורומים של הידברות, בצוות הרבנים המנחה את אינטרנט רימון ועוד. מצוות התלויות בארץ הן מהתחומים שבהם הרב בלומנצויג מומחה, בעבר היה חבר בוועדת השמיטה הממלכתית. כמו כן שיתף פעולה עם הוצאת פרנקל בהוצאת רמב"ם הלכות זרעים, אך שיתוף הפעולה פסק לאחר שההוצאה סירבה להפנות לשבת הארץ, ספרו של הראי"ה קוק. חתנו הוא הרב יוסף צבי רימון.

בחודש אדר תשע"ח (מרץ 2018) הודיע הרב בלומנצויג על צמצום פעילותו כראש הישיבה החל משנת הלימודים הבאה, ועל מינויים של שניים מרבני הישיבה, הרב אוריאל עיטם והרב חיים וולפסון, לסגניו.[2]

יצירתו

בהתאם למסורת בית בריסק, שקיבל אצל הרב אהרן ליכטנשטיין, הוא מתייחס לכתיבה כמעשה הדורש השקעה רבה. בשל כך הוא ממעט לפרסם דברים שכתב. את משנתו הוא מעביר בשיחות בישיבה, בעיקר בשבתות. גם את סיכומי התלמידים מסרב הרב בלומנצויג לפרסם בדרך כלל. בתשע"ה יצא לאור ספר שיעורים שלו על מסכת שביעית בשם שיעורי עיון. הספר נערך על ידי אייל רזניקוביץ' ואחרים מתוך שיעורים שהועברו בישיבה ומתוך מחברת הסיכומים האישית של הרב. הרב בלומנצויג כתב גם פתיחות הגותיות-שיריות למספר ספרים, כמו כתנות אור, ספר העוסק בנושא הצניעות שהוצא לאור על ידי תלמידיו, וכן פרסם כמה מאמרים.

קישורים חיצוניים

באתר ישיבת ההסדר ירוחם מצויים הקלטות וסיכומי שיעורים שהעביר הרב בלומנצויג, בהם:

הערות שוליים

  1. ^ ראו: 'בלומנצוייג, זאב', בתוך: אנציקלופדיה של הציונות הדתית, כרך ו, מוסד הרב קוק תשס"א, עמ' 152-153
  2. ^ סגנים חדשים לראש ישיבת ירוחם, באתר ערוץ 7, כ"א באדר ה'תשע"ח, 8 במרץ 2018