העידן החדש – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
Shmuellallmog (שיחה | תרומות)
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה מיישום נייד עריכה מאפליקציית אנדרואיד
Kashon1896 (שיחה | תרומות)
מחקתי את הנאום ההוא, לא מצאתי עדויות לדבר כזה מעבר להודעת שרשרת בוואטסאפ.
שורה 25: שורה 25:
# יש קשר [[מיסטיקה|מיסטי]] בין כל הדתות, דת אחת או [[דוגמה]] אחת אינה חשובה או עדיפה על האחרת.
# יש קשר [[מיסטיקה|מיסטי]] בין כל הדתות, דת אחת או [[דוגמה]] אחת אינה חשובה או עדיפה על האחרת.
# המדע המודרני יכול גם הוא להשתלב במסגרת הניו-אייג'ית. (במיוחד נפוץ השימוש בגילויים מתחום [[תורת הקוונטים]])
# המדע המודרני יכול גם הוא להשתלב במסגרת הניו-אייג'ית. (במיוחד נפוץ השימוש בגילויים מתחום [[תורת הקוונטים]])
#דוגמא לנאום שנשא אחד ממאמיני הניו-אייג':
"אני מבין את זה יותר ויותר שלא כל האנשים חיים את החיים שאני חי :) אני חי כמו מלך עושה רק מה שאני אוהב ומתרגש ממנו, מרגיש מבורך מכל הבחינות, מלא באהבה ושמחה לחיים הנפלאים האלה :) ואני רוצה לאפשר לכמה שיותר אנשים לחיות גם כך 🙂
באתם לכאן להנות אם אתם לא עושים את מה שמרגש אתכם זה רק מכיוון שאתם מפחדים, אתם כל יכולים אני רק מזכיר אם שכחתם את זה, אתם בוראים את כל מה שאתם חווים, לכולכם יש מתנות לחלוק כל אחד ממכם הוא מיוחד במינו ומה שיש לכם לתת אין לאף אחד אחר, פשוט תתחילו לתת אותו, הכל משתנה בקצב מטורף, כל מה שמספרים לכם בטלווזיה או בכל מוסד שעובד תחת חסות של הממשלה, זה הכל בולשיט ומיושן, גם הטכנולוגיה שאתם נחשפים אליה מיושנת, אתם הטכנולוגיה הכי גבוהה שיש, אתם יוצרים את הכל, המציאות שאתם חווים היא רק שיקוף של התדר שאתם רוטטים בו, אין מציאות אחת כל אחד חווה אותה באופן שונה על פי האמונות שלו הפילטרים שדרכם הוא מעביר את הכל, המציאות היא ניטרלית מכאן אתם יכולים להבין שכל מה שאתם רואים או חווים זה רק שלכם.
אין חברה שמכתיבה את הכל, אין מדינות, אין דתות זה הכל סיפורים שסיפרו לכם זאת אדמה אחת ומשפחה אחד ובאופן יותר ברור זאת אותה תודעה שמתגלמת באין סוף אפשריות, אתם שלמים ומלאים לא חסר לכם שום דבר, אם אתם רוצים לחיות את החיי חלום שלכם אתם צריכים להתחיל לספר את הסיפור שאתם רוצים. ללמוד לדבר על מה שהולך טוב על מה שאתם רוצים בעצם בזמן הווה. כאן קורה כל מה שאתם מחפשים, יש מלא תרגילים שתוכלו לעשות כדי להתחבר למהות שלכם 🙂
תמצאו את המקום שבכם שהוא תמיד שקט, יציב ורגוע, שם תמצאו המון שמחה קלילות ואהבה, זה מי שאתם, כל השאר זה רק מחשבות שרצות, תעריכו את עצמכם, תאהבו את עצמכם 🙂
תתחילו להרגיש את כוח האין סופי שיש בכם ולהתעורר בבוקר ולראות אין סוף אפשריות למה שאתם יכולים לעשות כדי ליצור את מה שאתם רוצים ליצור.
ג'ון מרקוביץ" {{דרוש מקור}}


== ביקורת על העידן החדש ==
== ביקורת על העידן החדש ==

גרסה מ־16:55, 10 בפברואר 2019

תרבות העידן החדש או תרבות הניו אייג'אנגלית: New Age) היא תרבות חדשה בעלת מגוון רחב של תורות ואמונות רוחניות או דתיות, שהתפתחה בעולם המערבי החל מאמצע המאה העשרים ועד ימינו. האמונות בתרבות העידן-החדש מתאפיינות באי-התבססות על מחקר מדעי שיטתי, ועוסקות בעיקר בגישות אקלקטיות לחקירה רוחנית ולאורח חיים אלטרנטיבי, בדגש על חיבור גוף ונפש.

אף שאין הגדרה פורמלית לאמונות והתנועות הנמנות עם העידן החדש, מרביתן נעזרות בטכניקות הנשענות על מקורות שונים, תוך שילוב ממסורות הדתות האברהמיות, דתות פגאניות, מסורות מיסטיות מזרחיות ומערביות עתיקות ומקורות פילוסופיים ואחרים. העידן החדש מוגדר פעמים רבות על דרך האלטרנטיבה, בעיקר כלפי התפיסות המערביות הרווחות: רפואה אלטרנטיבית, דת אלטרנטיבית ובמקרים מסוימים אף מדע אלטרנטיבי.

אמונות "העידן החדש" זכו לפרסום באמצעים מסחריים כגון ספרים, מוזיקה, סדנאות והרצאות של מורים רוחניים.

רקע היסטורי

השימוש במושג "עידן חדש" החל בארצות הברית בשנות השמונים של המאה העשרים על ידי התקשורת האמריקאית, אשר אפיינה בצורה זו קבוצות רוחניות אלטרנטיביות שעסקו במדיטציה, פאראפסיכולוגיה, רפואה הוליסטית, תיקשור, ותחומים פסאודו מדעיים נוספים. זאת אף שקבוצות אלו היו קיימות כבר משנות השישים.

רגעי מפתח בהתעוררות הציבור לתת-התרבות של העידן החדש הם: הספרים, "סימני שמש" ו"סימני אהבה" של לינדה גודמן. המחזמר והסרט "שיער", המיני-סדרה, "Out on a Limb" של שירלי מקליין האמריקאית, וכמו כן ספרים כמו "הנבואה השמימית" של ג'יימס רדפילד, הסדרה "שיחות עם אלוהים" של ניל דונלד וולש, סדרת הספרים של ג'יין רוברטס אשר תקשרה את 'סת' ועוד.

בעקבות תפוצת רעיונותיו בישראל, נפתח באוניברסיטת תל אביב מסלול לימודים לתואר שני בדתות זמננו הכולל את תופעת העידן החדש[1], ואף מ-2009 נערכים באוניברסיטת חיפה כנסים שנתיים לחקר רוחניות עכשווית[2].

אמונות

האמונות הבאות שכיחות בקרב אנשי "העידן החדש", אף שלא בקרב כולם:

  1. בפרסומים של רבות מתנועות "העידן החדש" נעשה שימוש במונח "אנרגיה" או במונחים פיזיקליים אחרים, הגם שאין קשר בין המשמעות הפיזיקלית של מונחים אלה למשמעות שמיוחסת להם. לדוגמה, לעיתים קרובות נטען כי כל האנושות, כל החיים, כל דבר מקושר רוחנית באותה "אנרגיה". חלק טוענים כי אלוהים הוא ה"אנרגיה" הזו.
  2. קיימות בעולם ישויות רוחניות נסתרות שמדריכות אותנו, אם רק נסכים לקבל את הדרכתן.
  3. למוח האנושי יש עומקים, שבהם הוא יכול לשלוט על המציאות.
  4. אמונה בהשפעות רוחניות של האדם ועל האדם, כמו קארמה.
  5. לאדם יש מטרה בעולם הזה, ושיעור שעליו ללמוד. שיעור פופולרי בתפיסת העידן החדש הוא אהבה.
  6. מוות אינו סיום, אלא התחלה של חיים אחרים.
  7. תחושות ואינטואיציה הן מדריכות טובות בחיים, ועל האדם להקשיב להן.
  8. יש קשר מיסטי בין כל הדתות, דת אחת או דוגמה אחת אינה חשובה או עדיפה על האחרת.
  9. המדע המודרני יכול גם הוא להשתלב במסגרת הניו-אייג'ית. (במיוחד נפוץ השימוש בגילויים מתחום תורת הקוונטים)

ביקורת על העידן החדש

מבקרי העידן החדש טוענים כי אימוץ האמונות האלטרנטיביות, נובעות מאובדן משמעות החיים עבור רבים בעולם הפוסט מודרני, שבו ירד קרנן של הדתות הממוסדות והאמונה באלוהים. המבקרים טוענים כי רבים מאמונות הניו אייג' מונעות משרלטנות, ועשויות במקרים מסוימים להביא להיווצרות כתות, ההופכות את אמונתן לדוגמה דתית פנאטית. יש שרואים בניו אייג' שכלול של תרבות הצריכה.

ראו גם

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא העידן החדש בוויקישיתוף

הערות שוליים