תעופת האדם – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
YurikBot (שיחה | תרומות)
מ רובוט מוסיף: fi:Liikenne ihmisvoimalla
Thijs!bot (שיחה | תרומות)
מ רובוט מוסיף: fr:Véhicule à propulsion humaine
שורה 25: שורה 25:
[[es:Vehículo de Propulsión Humana]]
[[es:Vehículo de Propulsión Humana]]
[[fi:Liikenne ihmisvoimalla]]
[[fi:Liikenne ihmisvoimalla]]
[[fr:Véhicule à propulsion humaine]]
[[id:Kendaraan tenaga manusia]]
[[id:Kendaraan tenaga manusia]]
[[pl:Mięśniolot]]
[[pl:Mięśniolot]]

גרסה מ־17:55, 18 בינואר 2007


שגיאות פרמטריות בתבנית:להשלים

פרמטרי חובה [ נושא ] חסרים

היכולת של האדם לרחף, ואף לעוף, בכוח שריריו בלבד, העסיקה את האדם במהלך הדורות, החל מהמיתוס על דדאלוס ואיקארוס, שבו נעזר האדם בכנפיים מלאכותיות, וכלה בספרו של פבל קוהוט, "ספר לבן", המתאר אדם שגילה כי בכוחו לרחף ללא כל אמצעי עזר. לקוראיו של "ספר לבן" מובן שמדובר בסאטירה בדיונית, משום שהאדם אינו מסוגל לרחף ללא אמצעי עזר. נטילת סמים גורמת לעתים לתחושה של "ריחוף", אך לתחושה זו אין כל קשר למציאות. חרף כל זאת יש המאמינים בקיומה של תעופה יוגית, המאפשרת לאדם לרחף בכוח תעצומות נפשו בלבד.

מיתולוגיה

דדאלוס ואיקארוס

דדאלוס ואיקארוס, ציורו של צ'ארלס פול לאנדון, שמן על בד

במיתולוגיה היוונית מסופר שדדאלוס הוזמן על ידי מינוס, מלך האי כרתים, לבנות לו לבירינת (בו שוכן המינוטאור נגדו נלחם תזאוס). מינוס החליט לכלוא את דדאלוס ובנו איקרוס במגדל, כדי שלא יגלו את סודו. כדי לברוח, אסף דדאלוס נוצות מציפורים וחיברן בשעווה לכדי שני זוגות כנפיים עם רתמה. דדאלוס ואיקרוס עטו על גופם את הכנפים פרי המצאתו של דדאלוס וכך הצליחו להמלט מכרתים.

לפני שנמלטו דדאלוס ואיקרוס מהאי, הזהיר דדאלוס את בנו שלא יעוף גבוה מדי, כדי שהשמש לא תמיס את השעווה. אולם איקרוס שהיה צעיר ופזיז התלהב מכך שהוא יכול לעוף והמריא גבוה מדי. השמש המיסה את השעווה שחיברה את הכנפיים לגופו, והוא נפל ונהרג.

ספרות ואמנות

סופרמן

הדמות הידועה ביותר בספרות ובקולנוע ביכולת התעופה שלה היא דמותו של סופרמן. סופרמן אינו בדיוק אדם (הוא נולד בכוכב קריפטון), אך דמותו דמות אדם. היכולת לעוף במהירות גבוהה מאוד היא רק אחת משלל יכולות על שהוא מצויד בהן.

פרס קרמר

פרס קרמר הוא שמם של שני פרסים שעל הענקתם הודיע התעשיין הנרי קרמר בשנת 1959, לחלוצים בתחום התעופה בכוח שרירי האדם. הפרס הראשון, בסך 50,000 ליש"ט ניתן בשנת 1977 לפול מקקרידי, מתכננו של המטוס גוסאמר קונדור המונע על-ידי אדם, שטס מסלול בצורת הספרה 8 בין שני מציינים המרוחקים חצי מייל זה מזה.

הפרס השני, בסך 100,000 ליש"ט ניתן אף הוא לפול מקקרידי (בשנת 1979), לאחר שמטוסו הצליח לטוס מאנגליה לצרפת.